Üzenetek megjelenítése

Ez a szekció lehetővé teszi a felhasználó által írt összes hozzászólás megtekintését. Vedd figyelembe, hogy csak azokba a fórumokba írt hozzászólásokat látod, amelyekhez hozzáférésed van.


Üzenetek - Tayners

Oldalak: [1]
1
GTA V: Szerver bemutatása / [RAGEMP] GTA: Hungary Voice [HAMAROSAN NYÍLÓ]
« Dátum: 2020. Augusztus 31. - 17:06:43 »
Sziasztok!

Bemutatkozik a GTA: Hungary Voice


Szeretnénk bemutatni az új szerverünket, azoknak a játékosoknak, akik hallani sem akarnak a szövegalapú játékról: a GTA: Hungary Voicet!
Egy szervert, amely teljesen a hangalapú kommunikáción alapszik és rendelkezik mindazon funkciókkal, mint a szövegalapú szerverünk, valamint megkapja annak összes frissítését is.

Hangalapú csevegés
A szerveren a kommunikáció teljes mértékben hangalapú csevegésen alapszik.


Hangalapú csevegés módjai a HUD-on.


Hangalapú telefonálás.

https://gtarp.hu/images/kozlemenyek/v/radio.mp4
Hangalapú rádió használat.

Egyszerre akár több ezer játékos
A szerveren nem akadály a férőhely. A szerver a RageMP kliensen fut, mely bizonyítottan támogatja akár a több ezer játékost. Jelenleg a kliens rekordja egyszerre 3,227 játékos egy szerveren.

Egyedi játékmód
A szerver játékmódjának a fejlesztése 2017. nyarán kezdődött meg. Azóta folyamatos fejlesztés alatt áll. Minden rendszer a csapat saját munkája, amik egyenesen ehhez a játékmódhoz készültek.


Karakterkészítő felület.


A leltár (inventory) és tárgyak.


Karakter kábítószer hatása alatt.


Ruhabolt működése a szerveren.


Egy ATM felülete.


Italautomatából vásárló.

Közösségi élmény
Légy a GTA: Hungary közösségének részese, alkoss szituációkat és vegyél részt másokéban. A lehetőségek adottak, már csak rajtad múlik, hogy hogyan használd ki őket!


Rendőrként verj bilincset a város bűnözőinek karjaira!


Urald az utcákat!
Legyél a háttérben uralkodó gonosz, aki bábként mozgatja a szálakat.A versenyzés szerelmese?
Repessz az éj leple alatt és győzd el a város legjobbjait!Másokon akarsz segíteni?
Orvosként te lehetsz akár a város hőse!Taktika, fegyverek és bevetés: ez a kommandó!
Add életedet a városért, hogy visszaszorítsd a bűnt Los Santosban!


https://youtu.be/SnYTEfp2hhM

Mikor érkezik?

A szerver megnyitása előtt még néhány teendők van vele, de hamarosan érkezik a GTA: Hungary Voice.

Elérhetőségek

Weboldal: https://gtavoice.hu/
Fórum: https://forum.gtavoice.hu/
Discord: https://dc.gtavoice.hu/

2
Archívum / Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Dátum: 2017. Augusztus 22. - 14:42:42 »
Jónak tünik . Remélem sikeres lesz ! :) 

3
Archívum / Old Generation Roleplay
« Dátum: 2017. Augusztus 12. - 14:13:34 »
Örömmel látom ,hogy tetszik neked. Az írásom miatt pedig elnézést kérek. Sajnos diszgráfiás vagyok ami nem mentség , de igyekszem át olvasni és megkérni valakit hogy ellenőrizzen engem. Egyébként én amolyan project vezető vagyok csak , a scripteket nem én írom.  

4
Archívum / Old Generation Roleplay
« Dátum: 2017. Augusztus 11. - 18:44:28 »
Üdvözlök mindenkit aki rá szánta magát hogy elolvassa ezt a topicot!
 
A szerverről , a mögötte álló emberekről és mentalitásukról :
 
Kezdjük az elején ! A projectet én magam kezdeményeztem körülbelül egy hónappal ezelőtt . A kiváltó ok nem más volt, minthogy az MTA világában nem leltem meg az a színvonalt amit kerestem. Bár ugyan akkor SAMP világában sem leltem már meg azt a közösséget amit kerestem. Így jött az ötlet és a lehetőségem , hogy én is egy szervert nyissak. Nos… Igen ez már most rosszul kezdődik mivel nagyon sok szervert elkezdenek fejleszteni ami ígéretes, de sose lesz befejezve. Részemről ez a szerver mindenképp megfog nyitni, a projekt nagyjából úgy 70%-nál tart jelenleg (igen ez is egy 0-ról írt mód). Amit fontos tudni, hogy ez nem egy kifejezetten komoly mód, viszont minden meg lesz benne, ami a szerepjátékhoz (roleplay) szükséges. Most akkor felmerülhet a kérdés, hogy \"egy szerver aminek a módjában nincs semmi extra mit fog nyújtani?\" \"Meg akkor már nem ugyan ott tartunk, mint egy letöltött móddal? \"Teljesen jogos kérdések lennének ezek. A szerver idővel fejlett lesz. Nem titok heti frissítéseket tervezünk. Jó magam úgy véltem mindenkinek jobb az, ha szép lassan bővülünk. Egy részt, mert talán azért bukik be sok projekt, mert túl sokat akarnak. Most gondoljatok bele hónapokon át fejlesztetek valamit és kb. semmit nem látni belőle vissza. Szóval, hamar demotiválóvá válhat. Másrészt, így mindig van valami újdonság és nem utolsó sorban a játékosnak is több ötlete kerülhet megvalósításra. 
Ha már itt tartunk, térjünk rá arra bizonyos mentalitásra. Számomra fontosak a visszajelzések, ergo ha valakinek nem tetszik valami, vagy valakire panasza van, (admin) akkor Ő teljesen nyugodtan a tudomásunkra adhatja. Őszintén nem is tudom elmondani  hány szerveren jártam, nagyon sokszor rossz az admin team, vagy maga a szerver mentalitása nem képes befogadni kritikát.   
Ezen kívül fontos megemlítenem azt az apróságot, hogy a szervernek története lesz, nem fogom részletezni a történetet, mert még nincs kész. De valami olyasmit képzeljetek el, mint egy karakterlap. Szerintem ez egyeseknek segíteni fog a roleplay-be bele tanulni illetve akár a saját történetének írásában is segíteni fog. 
 
Nos akkor térjünk rá a tényleges bemutatásra !
 
HUD :
 
      \"hud.png\"
 
Mint ahogy látható, két alapvető szükségletünk van. Ez a szomjúság, illetve az éhség. Az éhség 2 óra alatt megy le nullára (ami halál ok is lehet), míg a szomjúság 1,5 óra alatt megy le nullára. Kissé rövid viszont, ha iszol, vagy netán eszel, akkor evés esetén 30 percig, ivás esetén 20 percig nem csökken a szükséglet. 
 
Munkák :
 

 •    út tisztító 


 •    Kikötői munkás


 •    Árú szállítás (kamionnal vagy kis teherautóval 


Igen, ezek többnyire eléggé alap munkák. Igazából nincsen bennük komoly részlet, mindegyik CP-től-CP-ig megy, későbbiekben mellékes munkaként jön a vadász,
illetve a bányász (ezek már részletesebbek lesznek).
 
Autó besorolása :
 

 •    Alsó kategória 


 •    Közép kategória 


 •    Felső kategória 


 •    Import kategória 
      


Szóval ezzel a négy kategóriával dolgozunk. Az első három bizonyára mindenkinek ismerős és logikus. Alsóban vannak a kis kezdő kocsik, középben a többnyire
stílusos kocsik, felsőbe pedig a luxus és drága sport autók. Azonban ott van a negyedik (import kategória). Mit is kell tudni erről? A benne levő autók valahol a felső kategória árai körül kaptak árcédulát, valamint a játékban megtalálható \"japán\" autó koppintások kerültek bele. Így próbáltam értéket adni azon kevés autónak ami paintjobbal / bodykitekkel tuningolható. (A lowriderek és banda kocsik nem tartoznak bele, mivel azok eléggé belföldiek illetve kedveltek a bandák számára .)
 
 
Induláskor kiosztásra kerülő frakciók :
 

 •    Rendőrség


 •    Mentős


 •    Állam 


 •    Szerel


 •    Taxis


 •    Rádiós


 •    1 maffia


 •    2 banda 
      


Az alap induláskor meglévő frakciók bővíthetőek lesznek. (próbáltunk tervezéskor kedvezni a non scriptes szervezeteknek így ezekből később ha szeretnék frakció is lehet.) A frakció elnevezés lehetősége a leaderek kezében lesz. Nyilván ez bizonyos keretek között lesz és ellenőrizve is lesz. Külön kiemelném a \"állam\" frakciót ugyanis ennek egész különleges szerepet szántunk. Az államnak külön számlája lesz, amin induláskor egy halom pénz lesz, ám ugyan akkor onnan fog menni a fizetés is, valamint az Ő dolga lesz a várost menedzselni. De hogyan is nézne ez ki? Alapvetően egy egyszerű dialógusban bírná állítani a munkák fizetésén 50% és 150% között. (Ha alapértelmezett 100%-on van akkor az állam nem veszít pénzt a számlájáról , ha 100% alá esik a nyereséges ha fölé akkor veszteségessé válik.) Ők döntenek a fegyvertartás felől, illetve bizonyos tuningolások lehetőségéről is. (Szint úgy dialógusban állítható , amennyiben  úgy döntenek hogy a fegyver tartás lehetséges engedéllyel a rendőrségnek kötelességévé válik lehetőséget biztosítani annak beszerezhetőségére.  Ha a nitró nem engedélyezett, akkor az illegálisnak számít és ezért a rendőrség megbüntetheti az illetőt, vagy lefoglalhatja a kocsiját. Véleményem szerint ez lehetőséget ad arra, hogy egy kicsit több rp lehetőséget adjon, lehet lázadni az állam ellen a jobb fizetésért, és lehet versenyezni hogy kit válasszanak az állam élére. 
 
 
A szerelő frakció elemenként tudja, majd javítani az autók törött elemeit. Később a tuning rendszer is ehhez hasonló formát fog felvenni. (Nyitásra tervezve.):
 
 \"szereles.png\"
 
Frakció kezelés :Mint sok rendszerben, itt is fontos szempont volt, hogy személyre szabható legyen. Az ötlet egy dialógus, melyben lehetőség nyílik átírni a rangok nevét és állítania felszerelésüket. (Erre most nem annyira térek ki, később lesz egy bemutató videó róla). Viszont így nézne ki az alap menü:
 
\"leadermenu1.png\" 
 
Ház rendszer :Semmi extrára nem kell gondolni, átlagos ház rendszer. A \"/haz\" beírása után az összes lehetőséget kiírja a chat. Lehetőségünk van kopogásra, illetve a rendőrök egy adott akció folyamán akár be is törheti a bezárt ajtót (A történést a szerver /do-val közvetíti a házban lévő játékos felé).  
 
        Eladó ház kinézete : 
 
 \"haz1.png\"
    Illetve birtokolt ház kinézete :
 
 \"haz2.png\"
       Halál rendszer : 
         Amennyiben karakterünket komoly, (szinte már halálos) sérülés éri, össze esik a földre. Ezután még 10 percig képes rajta segíteni orvos (ha fejbe lövik az illetőt az instant halál). Várható módon, ha lejár az idő, akkor a kórházban ébredünk, ahol 2 percig bent kell maradnunk kezelésen. Ezen felül a halott helyén egy hulla object marad hátra, amit a mentős frakció távolit majd el. 
        Haldokló karakter kinézete :
 
 \"halal.png\"  
 
Fegyver és drog rendszer :
 
A legelején ötletünk sem volt hogyan, és mi módon kéne úgy megalkotni ezt a rendszert, hogy a fegyver értékké váljon, de még is beszerezhető maradjon. Végül is az NPC-s megoldásnál  maradtunk, ami a következő logikával működne: a város és vidékének számos helyén lenne rá mód, hogy megjelenjen az NPC, aki napi szinten egyszer jön, és csak limitált készlettel. Ez kb. napi egy-két kis kaliberű, alkalmanként egy nagyobb kaliberű fegyvert takar, ugyancsak korlátozott mennyiségű lőszerrel. Ha nagy nehezen sikerül megtalálni az NPC-t, szerencsére megadhatjuk neki a telefon számunkat, így Ő SMS-ben értesít Minket, ha megjelenik, és megsúgja azt is, hogy merre felé keressük. A kevés fegyver miatt eléggé könnyen alakulhatna ki nagyjából egy kisebb háború az NPC közelében,ezért az NPC körül két rétegre osztott zóna van. Egy közelibb és egy távolibb. A távolibban használhatóak ütő, valamint hangtompított fegyverek. A közelibbiekben pedig amolyan zeró tolerancia van. Ergo mindenre érzékeny. Így egy ütés hatására is elmegy és az napra elbukta mindenki a fegyvert (vagy megtárgyalják, vagy taktikáznak, de a DM parádé nem lesz kifizetődő). A rendőrség számára is hasznos lehet megtalálni az NPC-t, mert ha időben ráfogja a fegyvert, lehetőség nyílik elfogni a fegyverárust, és kis szerencsével az úgy feleinek a telefonszámait is elmondja (egy kis + a nyomozós RP-hez). 
A drog NPC \"ctrl+c \"-\"ctrl+v\". Ugyanaz, csak kevesebb helyen bukkan fel, és több cuccot hoz. Rengeteg RP-t kilehet ebből is hozni, viszont sok szerveren nincs értéke. Nemtudom, ilyen  rendszer mellett itt mennyire lesz, de ezért is butított a fegyvereshez képest. 
Plusz fontos megjegyezni való, hogy maffiának külön NPC-je van, ami értesíti a maffiát valamint alkalmanként C4-et is biztosít nekik persze pokoli áron, és ritkábban is jár (ez a bank  rabláshoz fog kelleni).
         
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy minden fegyvernek lesz egy azonosító kódja, így a rendőrség által kiadott engedélyek is fegyverhez kötöttek. (Kiváltja az engedély a fegyver  típusára, majd a fegyverboltban, annak megvétele után, a kódja az engedélybe íródik. Tehát legálisan lehet fegyverünk, de az engedéllyel nem tudjuk azt felhalmozni). A rendőrségnek jellegzetes kódja lesz, szóval a halott rendőröktől elkobzott fegyverekkel való lebukás súlyosabb büntetéssel fog járni IC.
 
 Admin rendszerről illetve egy-két apró információ :
         
 

 •    A szerveren dolgozó emberek közül senki nem fog semmilyen kezdési előnyben részesülni . Minden frakciót megkell majd pályázni és admint is csak a legalkalmasabbak kapnak (speciál  én nem ) . 


 •    Lehet támogatni minket későbbiekben anyagilag , azonban az 100%ig szerver fent tartásra lesz fordítva. DE! fontos leszögezni hogy az egyetlen apróság amit kap az illető az egy TS vip szóba, a szerveren semmilyen előnyt nem kap. 


 •    Admin szintek : I.D.G adminsegéd -> adminsegéd -> 1 es admin -> 2 es admin -> 3 as admin -> szuper admin -> admin controller | kizárólag az adminok moderálásával foglalkozik |  


 •    Fórum : http://ogrp.clans.hu/index.php


 •    Facebook : https://www.facebook.com/ogrpg


 •    TeamSpeak : ogrp.tsdns.hu 


 •    Szerver IP : -non public- 


MEGJEGYZÉS!A admin/leader jelentkezéseket már örömmel váróm fórum oldalunkon. 
A téma folyamatosan bővülni fog. Remélem elviselhetőre sikeredett . 
 
 

5
Munkaerő keresése / Mapper keresek!
« Dátum: 2017. Július 18. - 20:59:01 »
Hello ! Pár hónapja lehetőségem nyílt arra hogy belekezdjek egy roleplay szerver projectbe. Mivel elég régi játékos vagyok így a csapatomat a baráti társaságomból illetve egy új ismerősből alkottam meg . A project alapjainál jeleztem mindenkinek hogy ez a szerver a hangulatról mint sem a profi scriptről fog szólni , így elengedhetetlen csapattag egy jó mapper révén a map különös figyelmet kap. Sajnos erre a szerepre nem találtam embert viszont nagyon kellene. Szeretném tisztázni hogy semmilyen fizetséget nem tudok felajánlani mindössze annyit ,hogy normális ,értelmes tagokból álló csapatban dolgozhat.   Szóval ha esetleg megfogtalak ezzel a elég béna szöveggel akkor  jelezd nekem hogy részt vennél-e a projectben ! 

6
RolePlay / RolePlay Igények
« Dátum: 2017. Július 15. - 15:09:49 »
A permahalál feelinges lenne és magam is adnám a dolgot ,de az is figyelembe kell venni hogy annak ellenére hogy permahalál van még mindig lesznek bőőőven ember rablók és fegyveresek nem ? (lásd pár haver elkezd játszani fegyvert szereznek , egyik meghal , semmi gond új kari , oda megy hozzájuk 2 mondat után tökéletes bizalom és adnak neki fegyvert  )  Ergo minden 2. nap kezdhetnél új karit mert rosszkor voltál rossz helyen . Persze reális lenne... De így szerintem nem lenne jó.
 
A másik meg ezzel a dologgal hogy fent volt szó a szabály problémáról (én már újabb vagyok a dologban 2013-ban még én is a kis szerokon nokiztam soo 1-1 dologra nem látok úgy rá ) Ha permahalál felől nézzük a dolgot nem változna semmit , ha elfutsz megmenekülhetsz ha maradsz biztos CK (igen mert tapasztalatom szerint minden rablás vége az hogy megölnek).
 
Szerintem talán az a baj ahogy tanítva lett a dolog . Én még nem tapasztaltam hogy valahol beszélnek 10 percet a szerepjátékról hogy mi is az és hogyan kell jól játszani le van tudva egy \"RP : szerepjáték úgy kell viselkedni mint a valóságban \" , és aztán megy a papolás hogy DB....RK... DM .... PG .... MG....  meg társai . Több szerepet kapnak ezek az idióta szabályok mikor még szegény azt sem érti mi az az RP . Egy jó közösséget kell alkotni ahol a nokikat nem agyon oltják hanem elkezdik megtanítani .
 
Mellékesen de most én is szerveren dolgozom és köszönöm a fent leírt véleményeket mert némelyik elgondolkodtatott .
 
 
 
 
 
 

7
RolePlay / Egy új szerver alapítás együtt ?
« Dátum: 2017. Július 06. - 14:49:13 »
Nyilván nem egyszerű egy össze hozni egy sikeres szervert. És rengeteg buktató van benne ezzel tisztában is vagyok , Azonban még van annyi elszántságom hogy belefogjak . Én szimplán szeretem ezt a játékot mert leköt , szeretek kitalálni egy történetet majd azt én magam alakítani, irányítani . Szeretném ha egy igazán jó és új szintre emelt szerver jönne létre ahol hangulat is van (ergo a szerverünk közép pontja a hangulat és a játék élvezhetőségén lesz , nem pedig a script ultra durva túl részletezett hülyeségén. )  , úgy gondolom akkor több player is vissza jönne MTA-ról is . MTA szerverek TS-én is sok playerrel találkoztam akik amugy nem élvezik ott a játékot de nincs jobb , ez nem véletlen nekem úgy rémlik egy pár hónapja konkrétan nem volt normális (nagyobb méretű) szerver . Rövidre fogva , én biztos megfogom próbálni és bele fogok adni mindent , de nem kicsit megkönnyítené a dolgom ha lenne pár szakértőbb ember is a csapatban . Ötletünk rengeteg van, de megtanulni kellő minőségben mappolni és egyéb más dolgokat nem 2 perc. Ezért indítottam ezt a topicot ha eléri a szerver azt a státuszt lesz rendesen arról is topic.

8
RolePlay / Egy új szerver alapítás együtt ?
« Dátum: 2017. Július 05. - 16:33:23 »
Át raktam szürkére remélem így már valamivel olvashatóbb .

9
RolePlay / Egy új szerver alapítás együtt ?
« Dátum: 2017. Július 04. - 18:18:55 »
Na akkor kezdjük az elején! Szeretnék bemutatkozni , András vagyok 17 éves és talán azok közé tartozom akiket még igazán érdekelne maga a roleplay. Valahogy mindig is lekötött a különböző történek kitalálása és azok \"megszemélyesítése\" , de valahogy mostanában egy jó szervert sem találtam . Jártam MTA-n is nos arról inkább nem is ejtenék szót mert eléggé negatív vele kapcsolatban az élmény , viszont samp-on se nagyon van olyan szerver  ami olyan lenne mint a régi \"szép\" időkben (tudomásom szerint). Bár talán érdemesebb lenne rá térnem a lényegre így ezt is fogom tenni .
 
 
 
Gondolkodtam a múlt héten egy szerver projecten hogy ha már nincs akkor majd csinálunk egyet a barátaimmal , habár már most érzem hogy ez nem olyan mint ahogy elsőre éreztem vagyis sokkal bonyolultabb .Kezdjük ott hogy ahogy látom itt van igény RP szerverre de senki nem akar időt pocsékolni bizonytalan jövővel rendelkező szerverekre így azok egyértelműen halálra vannak ítélve , és ha ez mind nem lenne elég ha jól saccolom most is van nem egy készülőben lévő szerver ami vagy nem nyit meg vagy a előbb leírt sorsra jut . Na de akkor most jöhet a kérdés . \"Akkor én minek csinálom ezt ?\" Az igazság az jó magam sem akarom pazarolni a saját kis  szabadidőmet így inkább regisztráltam ide hogy kiegészítsem saját csapatom . Szerintem egy jól össze hozott csapat rengeteg jó ötletet tudna össze szedni és egy igazán hangulatos , régi idők érzésére emlékeztető szervert hozhatna létre. Egy nagy csapat pedig akár egész komoly magabiztosságot ad amivel akár meg is lehetne fogni pár érdeklődőt . Arról nem is beszélve hogy így sokkal több néző pontból lehetne megvitatni egy adott témát , ez pedig egy jól átgondolt szervert eredményezne amiben megvan a potenciál hogy sikeres legyen. 
 
Long story short : 
 
Mondhatni 4 éve RP-zem sehol nincs egy olyan szerver amin élvezném az egészet így sajátot nyitnék egy nagyobb össze szervezett csapattal hogy egy igazán jó szerver készüljön . Ehhez várok jelentkezőket. (előny ha : tudsz mappolni vagy scriptelni vagy régi veterán vagy akinek vannak ötleti hogyan is nézzen ki jól egy szerver !)
 
 
 
megjegyzések : 
 
-már van egy kisebb csapat amiben szerintem vannak jó öletek és egy scripter is. 
 
-bármilyen hozzászólást / vélemény / egyéb gondolatot nagyon szívesen fogadok és olvasok!

Oldalak: [1]
SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal