Szerző Téma: GGMM és IMG Tool használata  (Megtekintve 2548 alkalommal)

Nem elérhető Loren

  • 1401
  • Ex Moderátor
    • Profil megtekintése
GGMM és IMG Tool használata
« Dátum: 2013. Szeptember 19. - 15:04:53 »
+1
GGMM és IMG Tool használata
 

Tartalomjegyzék:
 


1. Bevezetõ
2. GGMM
3. IMG Tool
 

1.Bevezetõ
Manapság már divat a Grand Theft Auto: San Andreas jármûi, ruházatai, emberei és egyben fegyverei lecserélése, így gondoltam elkészítem ennek a leírását a kezdõk számára. Tehát ebben a leírásban azt fogom leírni, hogy hogyan tudjuk lecserélni a GTA:SA cuccait. Vágjunk is bele ;)!
 
GTA Garage Mod Manager
 
1. Elõször is töltsük le a GGMM-et, és telepítsük fel. Innen letölthetitek: http://www.gtahungary.hu/letoltes/GTA_Garage_mod_manager
Telepítés:
Ha letöltöttük a módot csomagoljuk ki. Azután ami a csomagban található másoljuk a GTA San Andreas gyökérkönyvtárába! Ha ez kész indítsuk el a GGMM ikonra kattintva.
2. Ha jól csináltad, akkor ha megnyitottad a módot ez jön elõ:
 
\"ggmm.gif\"
 
3. Ezzel meg is volnánk, egyenlõre bezárhatjuk a programot. Azonban még az IMG Tool programra is szükségünk lesz ebben a mûveletben.
 
IMG Tool
 
1. Ugyanúgy töltsük le ezt a programot is. Innen letöltheted: http://www.gtahungary.hu/letoltes/IMG_Tool
2. Ha letöltöttük és kicsomagoltuk akkor kattintsunk az indító ikonra (ezt nem kell átmásolni sehova). Ha minden igaz ennek a programnak kéne megjelennie:
 
\"img1_nahled.jpg\"
 
3. Ezután kattintsunk a \"File\" lehetõségre, azon belül pedig az \"Open\"-re. Válasszuk ki a GTA:SA gyökérkönyvtárából a \"models\" részben a gta3.img fájlt.
 
\"imgtool20.gif\"
 
4. Ha már letöltöttük azt a modelt, amire le akarjuk cserélni, akkor nyomjuk meg az F2-t. És annak a model nevét írjuk be PONTOSAN, amit le akarunk cserélni.
Pl. én most a bravurart fogom lecserélni. Másoljuk át (jelen esetben én nekem ezt kell, hisz a bravurar modelt akarom lecserélni) bravurar.dff és bravurar.txd fájlt a GTA:SA \"models\" mappába.
5. Amikor beírtuk a model nevét, akkor megkeresi nekünk azt a modelt amit le akarunk cserélni. Na és most nagyon figyeljetek! Ha megtaláltuk a bravurar.dff fájlt, akkor kattintsunk rá egyszer. A lényeg, hogy a kék keretben legyen. Ekkor kattintsunk a \"Commands\"-ra, ami szintén felül található, azon belül pedig a \"Replace\"-re. Akkor mennyünk a \"models\" mappába és választjuk ki az oda bemásolt bravurar.dff fájlt. Ugyan ezt csináljuk meg, csak most a bravurar.txd fájlal. De arra nagyon ügyeljetek, hogy ha txd fájlat konverzálsz át vagy akár dff-es fájlt, ügyelj arra, hogy arra konvertáld át amilyet te megnyitottál.
Pl. Ha bravurar.txd -t akkor erre konvertáld át, de ha bravurar.dff akkor erre konvertáld át bravurar.dff-re, remélem érthetõ voltam :D.
6. Ha ezt megcsináltuk bezárhatjuk a programot. Ellenõrzés képen nyissuk meg újra a GGMM módot, és a lenti fehér keretbe írjuk be az átkonvertált model nevét (nálam most a bravurart). És ha mindent jól csináltunk már az átkonvertált modell objectjét láthatjuk.
Remélem segíthettem ;)! Ha valakinek még is valami problémája lenne ezzel kapcsolatban, az nyugodtan küldhet PM-et, vagy akár ide is leírhatja a problémáját.
 
Loren
« Utoljára szerkesztve: 2013. Szeptember 19. - 20:02:10 írta SnooP »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal