Almás csokis ûrsütit készítettünk szombaton, és nem tagadom, nagyon jól sikerült. Szeretném a space cake elkészítéséhez a receptet megosztani veletek.
Hozzávalók:
20 deka vaj, 20-30 deka liszt, 1 tojás, csokoládé, alma, és persze 20-40 gramm (cannabis satíva) levél, szárdarab.
elkészítéséhez hozzálátnánk, érdemes elõbb átszitálni az örleményt, hogy a keményebb szárdaraboktól megszabaduljunk. Egy serpenyõben megolvasztjuk a vajat, majd arányosan adagolva, füvet keverünk hozzá. A massza ne legyen túl szikkadt, és addig pirítjuk, amíg kellemes nedves fû szag száll fel a serpenyõbõl, ránézésre pedig enyhén csillogóvá válik. Ezalatt egy tálban a lisztet és a tojást keverjük fel, adjunk hozzá csokoládét is.
tésztaalapot összekeverjük a vajasfûvel, ízlésesen elhelyezzük benne az almadarabokat, majd berakjuk a sütõbe. A sütit 200-250 fokos sütõben fél óráig hagyjuk, aztán tálalható és fogyasztható.
Figyelem, mielõtt a süteménynek nekiesnénk, várjunk valamennyit, hogy a szánkat ne égessük meg, és ne együnk túl sokat sem a készítménybõl, mert még a rutinos szmókerek is meglepõdhetnek a hatáson. Egészségetekre!