Szerző Téma: Szkripter liga  (Megtekintve 1884 alkalommal)

Szkripter liga
« Dátum: 2017. Június 14. - 22:55:38 »
0
Ha támogatod a versenyt és esetleg részt is vennél rajta, kérlek hozzászólásban jelezd, hogy \"támogatom\", Ha pedig bármilyen építő jellegű ötleted van, légy oly kedves és azt is írd le hozzászólásba :) Köszönöm. :)
 
Sziasztok!
 
Arra gondoltam, hogy lehetne szervezni egy szkripter ligát a következő elgondolással:
 
Legyen két forduló, egy elméleti teszt és egy gyakorlati teszt, mindegyikben lehetne szerezni mondjuk 50-50 pontot, és az nyerne, aki minél több pontot tud szerezni összesen a két fordulóban.
 
A versenynek készítenénk egy weboldalt (ha kell, ezt a felületet szívesen elkészítem). Ezen az oldalon lehetne leadni a jelentkezést (egy jelentkezési oldalon egyszerűen megadja az illető a fórumon használt felhasználónevét és jelszavát, amit pl. ki lehetne olvasni az adatbázisból - hogy ne történjen visszaélés, persze csak akkor ha az adminok ehhez hozzájárulnak) és a versenyszabályzat elfogadásával tud is jelentkezni. Ha nem, akkor simán beírja a nevét, és jelentkezik.
 
A két tesztet külön időpontban bonyolítanánk le, hogy egyszerre ne legyen sok.
 
Az elméleti teszt úgy nézne ki, hogy nem nagyon lenne több fél óránál az időkeret (pl. délután 4-kor kezdjük és fél 5-kor lezárjuk a beadást), lennének különböző kategóriákban kérdések, amikhez tartozna 3-4 válaszlehetőség, és azok közül kell megjelölni az(oka)t, amely(ek) helyes(ek). A kérdésekből így összeállna X pont (pl 50), mondjuk lenne 25 kérdés, és minden válasz 2 pontot érne. Vagy lennének egy pontos könnyű kérdések, amik pedig nehezebbek, azok több pontot érnének, és úgy jönne ki valamilyen logika szerint az X pont.
 
Ilyen elméleti kérdés lehet pl. mondjuk az, hogy mik lesznek az new a[9] = {1,2,3,10,20,30,...}; tömb maradék elemei?
 
A 1, 2, 3
 
B  40, 50, 60
 
C 31, 32, 33
 
Vagy pl. lenne egy programkód (nyilván képként, hogy ne lehessen már bemásolni és megnézni), és meg kéne mondani, a lehetséges kimenetek közül melyiket adja eredményül. Mit tudom én, pl. az alábbi kód mit ad eredményül:
 

#include <a_samp>
public OnFilterScriptInit()
{
new a, b = 0xf;
#emit const.pri  255
#emit neg
#emit load.s.alt b
#emit add
#emit stor.s.pri a
printf(\"%i\", a);
return 1;
}

 
A 255
 
B -255
 
C 240
 
D -240
 
E 15
 
Az elméleti teszt kategorizálható lenne a PAWN nyelv hivatalos leírása alapján (bááár, a SA-MP egy átalakított 3.2-es verziót használ, de mindegy), mivel itt alapvetően a pawn nyelv szintaxisának ismeretére lennénk kíváncsiak. De lehetnének kérdések a SA-MP dokumentációjából is, pl mi a különbség a CreateVehicle és az AddStaticVehicle között... a nyelv doksija itt érhető el: https://github.com/compuphase/pawn/blob/master/doc/Pawn_Language_Guide.pdf
 
Tehát az elmélet úgy nézne ki, mint a KRESZ vizsga, kitöltik a versenyzők és a végén ki is írja az elért pontok számát, ha kell.
 
A gyakorlati tesztet úgy képzeltem el, hogy a feladatok adottak lennének ugyanígy az oldalon (egy másik időpontban, napon, mint az elméleti teszt), olyan szkripteket kéne összeállítani, amiknél pontosan meg lenne határozva, hogy mit csináljanak (pl. írjanak ki egy eredményt a konzolra), és ez alapján egy ellenőrző program le tudná pontozni (azaz, hogy milyen teszteseteknek felel meg, és ezek alapján mennyire átgondolt magának a programnak a felépítése). Tehát a versenyző beillesztené a kódot egy szövegmezőbe, rányomna a \"Beküldés\" gombra és a program azonnal ki is értékelné neki a szkriptet.
 
A teszt könnyebb szkriptekkel kezdődne (pl. írd ki a szerveren levő játékosok nevét, akinél ez meg ez a feltétel teljesül, írd ki az első n prímszámot, rendezz növekvő sorrendbe egy tömböt, egy tömbből add meg az összes olyan elemet, ami prímszám, vagy listázd ki azokat a neveket, amiben van a betű, stb stb) és a végén lehetnének összetettebbek is (pl. csatlakozzon fel a szkript egy mysql szerverre egy előre meghatározott plugin segítségével és küldjön neki kéréseket, ill. fogadjon adatokat, amiket dolgozzon fel, stb.) Természetesen ötleteket szívesen fogadnék :) 
 
Az eddigi elgondolásokkal szemben szerintem ennek a következő előnyei vannak:
 
- közösen tudnánk megszervezni a témaköröket, a verseny logikáját, szóval kisebb eséllyel lenne elégedetlenség, hogy ez meg az nem kapcsolódik a script ligához, stb.
 
- mindenki ugyanazokat a feladatokat kapná, nem lennének különböző fordulók, esetleg különböző nehézségű feladatok, nem lehetne azt mondani, hogy \"a másiké könnyebb volt\", hanem tényleg egységes lenne a dolog, nem 1v1, hanem mindenki mindenkivel
 
- nem kéne vesződni a javítással, mert előre adott lenne a megoldás, vagy jó, vagy nem
 
Ami az eredményeket illeti, igazából nem a klasszikus dobogós helyezésekre gondoltam, hanem összpontszámok szerint csökkenő sorrendben (tehát a legjobbak lennének elől) megjeleníteni mondjuk egy listát, a versenyzők neveivel, mellette a feladatokon elért részpontjaikkal és a végén az összesített pontszámukkal.
 
A legjobb X versenyzőnek esetleg fel lehetne ajánlani valamiféle jutalmat, akár a fórumon valami extra dolgot, vagy pénzt... (ez megint csak nem tőlem függ).
 
Szóval a kérdésem: érdekelne valakit egy ilyen verseny? :) 
 
Én valamikor a nyárra gondoltam, akkor nekem is több időm van, és szerintem így a tanév / vizsgaidőszak vége felé többőtök is így van ezzel :)
 
Üdv.
 
Basshunter
« Utoljára szerkesztve: 2017. Június 14. - 23:18:49 írta Basshunter »

Nem elérhető #ωᴇʙsᴛᴇʀ

  • 425
  • Aki hisz az megbocsatast nyer .. Egy jo nap
    • Profil megtekintése
Szkripter liga
« Válasz #1 Dátum: 2017. Június 14. - 23:39:17 »
0
Tavaly is volt szkripter liga.
 
Azt a fele jelentkezo nem is teljesitette ami a feladat volt 
 
Minek meg tobb ilyen ?
 
 

Szkripter liga
« Válasz #2 Dátum: 2017. Június 14. - 23:45:13 »
0
Idézetet írta: #ωᴇʙsᴛᴇʀ date=1497476357


   
      Tavaly is volt szkripter liga.
   
   
      Azt a fele jelentkezo nem is teljesitette ami a feladat volt 
   
   
      Minek meg tobb ilyen ?
   
   
       
   


Igazad van, de leírtam 3 lényeges különbséget az én elképzelésem és az eddigi versenyek között. Hátha így lenne esélye. Szerinted?

Nem elérhető ZyZu.

  • Globális moderátor
  • 8939
  • my turbo diesel forum
  • Discord: ZyZu.
    • Profil megtekintése
Szkripter liga
« Válasz #3 Dátum: 2017. Június 15. - 05:44:22 »
0



   
      A legjobb X versenyzőnek esetleg fel lehetne ajánlani valamiféle jutalmat, akár a fórumon valami extra dolgot, vagy pénzt... (ez megint csak nem tőlem függ).
   

[/quote]
 
tavaly is volt ilyen és jelentkeztek mindenki boldog volt aztán meg vagy 5 ember befejezte nagy nehezen. Semmi értelme, pénz? kinek a pénze? Ha semmi fejlesztés nincs már a fórumon akkor teljesen felesleges ilyen eseményeket csinálni.

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Szkripter liga
« Válasz #4 Dátum: 2017. Június 15. - 12:59:23 »
+1
Ilyen létszámnál felejtős sajnos. Ez az időszak már lejárt szerintem.

Szkripter liga
« Válasz #5 Dátum: 2017. Június 15. - 18:26:13 »
0
Támogatnám de,
 
Idézetet írta: Flash date=1497524363


   
      Ilyen létszámnál felejtős sajnos. Ez az időszak már lejárt szerintem.
   


 

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal