Szerző Téma: •Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"  (Megtekintve 7122 alkalommal)

Nem elérhető kexy96

  • 281
  • kexy96
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Dátum: 2016. Szeptember 27. - 17:33:31 »
+2

\"width=500
http://kepfeltoltes.hu/160817/1260928744test_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 


\"186268.svg\" Bevezetés
Köszöntöm a fórumozókat, érdeklődőket, és mindenkit, aki ezt a témát valaha olvasni fogja. A névből (és természetesen a téma helyéből ítélve) bizonyára mindenki tudja, miről lesz szó az alábbi néhány percben, amíg ezt a leírást olvassátok. Sőt, talán sokan a fejüket fogják, esetleg ásítoznak, hogy egy újabb, sablonszerű leírást olvashatnak. És ami azt illeti...

Szerverünk rossz nyelvek által terjesztett pletykák ellenére nagyon jól halad, és közeleg a nyitás, így úgy éreztük, ideje lesz egy hivatalos bemutatást kitenni ide is, hogy még a nyitás előtt megismertessük veletek a szerver alapkoncepcióját, főbb motívumait.


Nincs különösebben nagy története, már-már egy légből kapott ötlet. A legtöbb helyen egy-két eltéréssel általában ugyan az az adminisztrátori csapat tevékenykedik, azonban ez nálunk másképp van; különböző helyekről érkezett, relatíve tapasztalt játékosokból raktuk össze a csapatot, pont azért, hogy nagyobb kihívást, nagyobb akadályt tudjunk magunk elé is állítani, hiszen egymás számára ismeretlen emberekkel a kooperatív munka mindig nehézkes. Azonban ennek gyümölcse kárpótol mindenért, és reméljük, számotokra is megfelelő játékélményt tudunk nyújtani.

\"186275.svg\"Mit is kínálunk a játékosoknak?
Célunk elsősorban a már-már haldokló, magyar SA:MP Role Play közösség megmentése, összekovácsolása volt, illetve egy színvonalas játékmenet nyújtása. Igyekeztünk a sokak által ismert, külföldi LSRP szerver megoldásait elhozni a magyar játékosok számára, ezzel is lehetőséget adva azoknak, akik nem tudnak a külföldi szerveren játszani, és azoknak, akik szeretnének egy kicsit honfitársaikkal is játszani.

Ebből következik, hogy a legtöbb rendszert, illetve megoldást igyekeztünk átvenni. Ide tartozik például a halál/anim rendszer, az inventory, a fegyver rendszer megvalósítása, néhány munka; és persze a ház illetve bizniszrendszerekről se feledkezzünk meg. De vágjunk is bele, hogy pontosan mit is takar ez.

\"186292.svg\"A rendszerekről...
Kezdjük is talán a -sajnos/nem sajnos- leggyakoribb kérdéssel, a halál illetve animrendszer megvalósításával. A legtisztább, legegyszerűbb, legkézenfekvőbb megoldásnak azt láttuk, ha a játékos karakterének életerejét vesszük alapul. Amennyiben a sérülések okozta veszteség 15-20 körüli értékre csökkenti az életerőt, úgy a játékos \"animba\" esik, a játékos a földre kerül, és mozdulatlan marad, azonban ekkor még nem hal meg. Ekkor még tudnak rajta segíteni (súlyosságtól függően) játékostársak, akár civil, akár egy szakosodott mentőorvos. Azonban, ha az életerő 0-ra csökken, úgy beáll a halál. Ekkor a halál helyére újraspawnol a játékos, feje felett egy felirattal, amely jelzi másoknak, hogy a személy bizony meghalt. 2-3 percig mozdulatlanul fekszik, esetlegesen a kezében tartott fegyvere a földre esik, amelyet bárki felvehet, illetve megmotozhatják, és el is vehetik tőle a tárgyait, értékeit. A már említett 3 percet követően a játékos a /acceptdeath paranccsal \"elfogadja\" a halálát, és a kórház előtt spawnolva folytathatja a játékot a mindenkori RP szabályzatnak megfelelően.

A másik örök kérdés, és talán mérvadó az újonnan érkező játékosok számára a
regisztráció. Kezdetben a regisztráció IG fog történni, tehát a jól ismert \"fellép-regisztrál-játszik-örül\" metódust követve, később azonban tervezzük az UCP-re történő átállást. Itt már lényegesebben más lesz a menet, és jobban tudjuk szűrni az \"oda nem illő\" játékosokat is. Regisztráció során egy űrlapra hajazó kis \"kérdőívet\" kell kitöltenünk a karakterünk tulajdonságainak megadása mellett, regisztrációnkat pedig egy illetékes adminisztrátor fogja elfogadni. Ezt követően már játszhatunk is a szerveren frissen létrehozott karakterünkkel.

A harmadik, és szintén közkedvelt elem a szerveren a
fegyverrendszer. Semmi agyoncsicsázás, semmi túlkomplikált megoldás; a jól megszokott, alap GTA-s rendszer, azaz a görgővel történő fegyver elővétel. Igen-igen, erről is megoszlanak a vélemények, azonban a legtöbb külföldi, színvonalasabb szerveren ez már bevált módszer, így mi is megpróbálkozhatunk vele. Természetesen csak ésszerű keretek között, aki ezt bármilyen módon \"kihasználja\", az szankcionálva lesz érte. Fegyvereket akár fegyverboltból legálisan, vagy feketén is szerezhetünk majd. Ez utóbbihoz szükséges lesz egy actor megtalálása, akitől meglehet \"rendelni\" a kívánt fegyvert, viszonylag borsos áron... a kérdés az, hogy hol találjuk meg őt...földön? Vízen? Levegőben?  :)

Ejtsünk néhány szót a
járművekről is.  A szerveren, Los Santoson belül kettő darab autókereskedést találhatunk majd, melyekben különböző típusú járműveket tudunk megvásárolni, amelyeket ha meguntunk, nem csak más játékosnak, de használtautó kereskedőnek is eladhatunk, és a vételár egy részét még vissza is kapjuk. Ezen felül lehetőség lesz néhány helyen járművek bérlésére is. Már ha van jogosítványunk. Hisz ez nyilván valóan elengedhetetlen ahhoz, hogy legálisan bármilyen járműhöz jussunk. Illetve...a vezetéséhez mindenképpen, a bérléshez meg aztán pláne. Több fajta vezetői engedélyt is beszerezhetünk; motorkerékpárra, személygépjárműre, vagy akár valami behemót dög gázolajtemetőre is. Kategóriákon belül több féle járművet választhatunk, amelyiken tanulni, ill. vizsgázni szeretnénk. Természetesen sem száguldozni, sem balesetezni nem ajánlatos, arról nem is beszélve, hogy nincs ám ingyen a dolog...




\"width=500
http://kepfeltoltes.hu/160927/sa-mp-993_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 



\"width=500
http://kepfeltoltes.hu/160927/sa-mp-994_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 
 

A
ház illetve a biznisz kérdés megvalósításánál igyekeztünk a lehető legegyszerűbb, mégis használható, és lehetőségekkel teli megoldásra törekedni. Megtudjuk vásárolni a házakat, de ha már nincs szükségünk rá akkor eltudjuk adni. A házakat lehet zárni és nyitni, de lehet kulcsot is adni másnak, hogy betudjanak menni a házba. Egyenlőre bútorozott házakat lehet venni, de idővel lehetőség adódik magunknak is bútorokat vásárolni a szerveren, és betudjuk rendezni a házunkat.




\"width=500
http://kepfeltoltes.hu/160927/ezkell_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 
 

A bizniszek terén is szinte csak a fantázia szabhat határt, ami már csak azért is előnyös, mert ha valakinek jó üzleti érzéke van, elég szép plusz pénzt hozhat magának a konyhára. És lehet szó bármilyen bizniszről, élelmiszerbolttól a sexshopig bármiről. Amennyiben zártkörű rendezvény, vagy szimplán belépődíjat kívánunk felszámolni a vendégektől, állíthatunk belépési díjat is, vagy akár hagyhatjuk nullán is. A döntés a tulajdonos kezében...





\"width=500
http://kepfeltoltes.hu/160927/eziskell_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 
 

A szerveren nélkülözhetetlen az
Inventory ami könnyebbé tesz mindent. Szinte minden tárgyat az Inventorydban tudsz tárolni. Minden tárgyat lehet használni,eldobni VAGY átadni másik játékosnak. A földön hagyott tárgyakat látni fogja mindenki és a \"C\" gomb megnyomásával lehet felvenni őket.




\"width=500
http://kepfeltoltes.hu/160927/Inv_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 



\"width=440
http://kepfeltoltes.hu/160927/InvItem_www.kepfeltoltes.hu_.png[/img]
 
 

A szerveren megtalálható
munkákról a teljesség igénye nélkül, csupán felsorolás szintjén tegyünk említést; legyen valami felfedezni való is a későbbiekre.

Csomagszállító:


-A csomagokat a postán/reptéren tudjuk felvenni amiket házakhoz kell kiszállítanunk egy furgon segítségével. A munka egész jól fizet, de meg is kell dolgozni érte.




Áruszállító:


-Az árukat különböző raktárakból tudjuk felvenni, majd ezeket az árukat a bizniszekbe kell kiszállítanunk és leadni őket.




Gyártósoros:


-Egy Gyárban kell dolgozunk úgymond a \"soron\" ahol pakolni,összeszerelni kell különböző tárgyakat.




Árufeltöltő:


-A boltokban fel kell a polcokra pakolni az árukat és ezzel a munkával mindenféle élelmiszereket/tárgyakat lehet felpakolni a boltok polcaira.




Szerelő:


-Szükség van szerelőkre is, ezért ezt munkába tettük bele, a szerelők tudnak vontatni más járműveket, szerelni, megjavítani, festeni.


És persze azt se felejtsük el, hogy azoknál a munkáknál, ahol a pontosság számít a leginkább, ha elég jól dolgozunk, és időn belül tudunk például szállítani, jattot is kaphatunk, ami néhány borsosabb szállítmány után egész szép plusz pénzt jelenthet. Persze azért csak okosan a száguldozással, hiszen a rend éber őrei szeretnek ráakadni a fuvarosokra a való életben is.  ;)

\"186256.svg\"Elérhetőségek

IP cím:server.hu-lsrp.eu:6969 x

Weboldal / fórum: www.hu-lsrp.eu

Facebook: www.facebook.com/lsrphun

Facebook Csoport: www.facebook.com/groups/1429198653763698/

TeamSpeak3 IP: ts.hu-lsrp.eu x
« Utoljára szerkesztve: 2016. Október 28. - 16:04:15 írta kexy96 »

•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #1 Dátum: 2016. Szeptember 27. - 17:45:22 »
0
Szebb és előnyösebb leírás, mint az elődje.
www.twitch.tv/almightymartin

Az év STAFF tagja - 2015
Az év RP szervere - 2015 - [rc-rp.hu]

Red County Role Play [rc-rp.hu] - Tulajdonos
Project San Andreas [psa.hu] - Főadminisztrátor
See MTA LV [see-game.com] - Admin 4

Nem elérhető kexy96

  • 281
  • kexy96
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #2 Dátum: 2016. Szeptember 27. - 17:47:27 »
0
Idézetet írta: almightymartin date=1474991122\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63230\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Szebb és előnyösebb leírás, mint az elődje.
 
A leírást Nyuszi készítette, neki köszönhető! :)

•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #3 Dátum: 2016. Szeptember 27. - 18:13:56 »
+2
Idézetet írta: kexy96 date=1474991247\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63230\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic


Szebb és előnyösebb leírás, mint az elődje.
 
A leírást Nyuszi készítette, neki köszönhető! :)
 
[/quote]
1500.- / karakter.  :D

•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #4 Dátum: 2016. Szeptember 27. - 18:41:29 »
0
Old shit banner :D Sok sikert kívánok a szerverhez!

•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #5 Dátum: 2016. Szeptember 28. - 00:00:44 »
+1
Idézetet írta: Nyuusziii date=1474992836\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63230\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic


 

Szebb és előnyösebb leírás, mint az elődje.
 
A leírást Nyuszi készítette, neki köszönhető! :)
 
[/quote]
1500.- / karakter.  :D
 
[/quote]
Már értem.
www.twitch.tv/almightymartin

Az év STAFF tagja - 2015
Az év RP szervere - 2015 - [rc-rp.hu]

Red County Role Play [rc-rp.hu] - Tulajdonos
Project San Andreas [psa.hu] - Főadminisztrátor
See MTA LV [see-game.com] - Admin 4

Nem elérhető kexy96

  • 281
  • kexy96
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #6 Dátum: 2016. Szeptember 28. - 19:50:21 »
0
Idézetet írta: almightymartin date=1475013644\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63230\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic


 

 

Szebb és előnyösebb leírás, mint az elődje.
 
A leírást Nyuszi készítette, neki köszönhető! :)
 
[/quote]
1500.- / karakter.  :D
 
[/quote]
Már értem.
 
[/quote]
Kicsit drága volt, de megérte! ;) :D

Nem elérhető kexy96

  • 281
  • kexy96
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #7 Dátum: 2016. Október 05. - 17:57:19 »
0
A szerveren mostantól a rendvédelmi tagoknak elérhető az Equip... ez annyit takar, hogy különböző kiegészítőket tudnak magukra elhelyezni, reméljük elnyeri tetszéseteket! :)
 

\"sa-mp-016.jpg\"

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #8 Dátum: 2016. Október 05. - 22:07:22 »
0
[gmod]ÉN TÖRÖLTEM A 2 HOZZÁSZÓLÁST, MARTIN. Légyszíves ne gerjesszük a feszkót. [/gmod]

Nem elérhető kexy96

  • 281
  • kexy96
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #9 Dátum: 2016. Október 05. - 22:18:24 »
0
Idézetet írta: Flαsн date=1475698042\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63230\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
ÉN TÖRÖLTEM A 2 HOZZÁSZÓLÁST, MARTIN. Légyszíves ne gerjesszük a feszkót.
 
Köszöntem, de nem folytattam volna tovább. :)

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #10 Dátum: 2016. Október 10. - 23:52:58 »
0
Lesz is belőle valami?

Nem elérhető kexy96

  • 281
  • kexy96
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #11 Dátum: 2016. Október 11. - 11:54:14 »
0
Idézetet írta: Flαsн date=1476136378\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63230\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Lesz is belőle valami?
 
Igen.. folyamatban van, be kell üzemelni a VPS-t, aztán lassan nyitás. :)

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #12 Dátum: 2016. Október 19. - 14:00:06 »
0
[gmod]Kérésre áthelyezve.[/gmod]

•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #13 Dátum: 2016. Október 19. - 19:45:54 »
0
Lakat alatt van a szerver, pont úgy mint eddig. IP nincs is kiírva a főposztban.
www.twitch.tv/almightymartin

Az év STAFF tagja - 2015
Az év RP szervere - 2015 - [rc-rp.hu]

Red County Role Play [rc-rp.hu] - Tulajdonos
Project San Andreas [psa.hu] - Főadminisztrátor
See MTA LV [see-game.com] - Admin 4

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
•Los Santos Role Play• | "A Magyar közösségért"
« Válasz #14 Dátum: 2016. Október 19. - 19:57:28 »
0
Kérték, hogy helyezzem át mert khm 7 kor nyitnak. Most akkor csúszik? Ha jól hallottam valami TS megbeszélés van.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal