Szerző Téma: Hip-Hop beat  (Megtekintve 1684 alkalommal)

Hip-Hop beat
« Dátum: 2015. Október 11. - 18:06:00 »
+2
Sziasztok. Nem tudom, hogy itt mennyire van elterjedve nálatok a Hip-Hop zene és, hogy mennyire vagytok oda értük de azért gondoltam megosztom veletek ezt. 4-5 éve hallgatok Hip-Hop zenét  kizárólag underground fajtákat. Ha jól emlékszem fél éve kezdett el érdekelni, hogy hogyan is tudnék foglalkozni a zenével azon belül is a Rap / Hip-Hop fajon belül. Elkezdtem kutatni az interneten olyan programok után melyekkel valamit kezdeni is lehet. A 2 program melyet használok az az FL Studio és a Sony Acid Music Studio. Ezek azok a programok amelyek nekem \"kézre\" esnek és kényelmesen is tudom őket NAGYJÁBÓL használni. A kezdetek kezdetén még csak ütemeket pakolgattam össze egy kis alap FL studio zongora / gitár \"aláfestő\" zenével viszont elkezdtem kutakodni a samplingelés (mintázás) után. Amikor sikerült életem első samplingelt hip-hop instrumentálját elkészítenem hát mit ne mondjak nem tudom mikor éreztem akkora örömöt az életben. Eddig még sosem osztottam meg sehol egyik \"munkámat\" sem de most ennek is eljött az ideje, hogy ide kipakolok egy alapot! Hozzátenném a közeljövőben beszerzek egy MPC-t is (kitérni nem akarok rá, hogy mi az szerintem nagyon sokan tisztában vannak vele). Valahogy ezt az egész zenekészítést nagyon élvezem még nem fordult elő olyan eset, hogy ráuntam. Úgy tervezem, hogy a későbbiekben komolyabban is foglalkoznék ezzel az egésszel.
Remélem elnyeri tetszéseteket!
 

Hip-Hop beat
« Válasz #1 Dátum: 2015. Október 11. - 18:26:57 »
0
Nem is rossz! :) Habár túl egyhangú az egész.. Vihettél volna bele \"csavarokat\", ahol valami más hangzás váltaná fel a zongorát. Egyébként el tudnék képzelni erre egy rapet. :)
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 11. - 18:28:57 írta ReSIk »

Nem elérhető Pedró

  • 3341
  • 2014 © Az év Szkriptere
    • Profil megtekintése
Hip-Hop beat
« Válasz #2 Dátum: 2015. Október 11. - 18:28:54 »
0
modex[/member]
Szia.
Tetszetős, bár nem vagyok jártas az ilyesféle zenék terén.
Viszont annyit hozzáfűznék a témádhoz, hogy az ilyesféle: \"kitérni nem akarok rá, hogy mi az szerintem nagyon sokan tisztában vannak vele\" helyett inkább egy linket szúrhatnál a szó alá a URL bb code segítségével, és akkor olyan embereknek már kéznél lenne a lehetőség, hogy instant megnézze mi a fene is az, és nem kell google-zni. Ugyan ez vonatkozik az általad használt programokra. Lehet, hogy épp majd hozzád szegeznek kérdéseket, hogy milyen programot használsz.. Oda is jó lenne egy linket beszúrni a felsorolásod minden tagja alá.
:)
További sok sikert!

ᗩωєѕσмє

  • Vendég
Hip-Hop beat
« Válasz #3 Dátum: 2015. Október 11. - 18:30:24 »
0
Jó kis alap lett, gratula. Ha alá teszem a kedvenc MC-m hangját, és vele együtt alá képzelek valamilyen szöveget, nagyon bejövős.
Sok sikert a továbbiakban!

Hip-Hop beat
« Válasz #4 Dátum: 2015. Október 11. - 18:35:41 »
0
ReSIk: Köszönöm! Sajnos eléggé korlátozottak a lehetőségeim amíg nem szerzek be egy MPC-t de minden telhetőt kihozok magamból a legközelebbiekben!
Bővebben arról, hogy mi is az az MPC: https://hu.wikipedia.org/wiki/Sampler
Pedró: Köszönöm! Nem sokára kibővítem a témát!
zιтяσиє: Szintén köszönöm szépen!

Nem elérhető Attila

  • 5079
    • Profil megtekintése
Hip-Hop beat
« Válasz #5 Dátum: 2015. Október 26. - 21:10:57 »
0
Vegyél egy SP 404-et vagy egy SP 12 Turbot!
Ez a kettő a legkirályabb.
Haverom 35ért vett használtan SP202-t, igaz csak 8 pados és nem sok effekt van rajta, de használható és nagyon jó beateket ír vele.
Egyszer láttam 50-ért egy SP404-et is a neten... :\'( Szívem megszakadt, hogy nincs pénzem rá.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal