Szerző Téma: Lokális Szabályzat - Segítségkérés  (Megtekintve 2151 alkalommal)

Nem elérhető Dfoglalo

  • 4069
  • Globális Moderátor
    • Profil megtekintése
Lokális Szabályzat - Segítségkérés
« Dátum: 2014. Augusztus 09. - 21:23:15 »
+1


Segítségkérés Szabályzata
 


Ez a fórumrész a San Andreas: Multiplayer modifikációjával kapcsolatban felmerülõ szkriptelési problémákra próbál segítséget nyújtani. Ezen fórumrészben kérdezhetsz illetve válaszolhatsz mások kérdésire. Kérjük vedd figyelembe, hogy senkinek sem kötelessége válaszolni, és az értelmetlen, komolytalan kérdésekre valószínûleg nem is fognak. (Az ilyen kérdéseket illetve válaszokat a moderátorok automatikusan törölni és/vagy büntetni fogják!)
 
  • Az itt leírt szabályok érvényesek a Segítségkérés fórumrész alfórumaiban is.

  • A fórumrészen természetesen életben van a közösség Globális Szabályzata.

  • Amennyiben nem szkripteléssel kapcsolatos problémával szeretnél témát nyitni, használd a Kérdések/Segítség fórumrészt!

  • Mielõtt témát nyitnál, a keresõt használva nézz utána, hogy nem született e már válasz a problémádra. Illetve nézd meg a Gyakran Ismételt Kérdések címû témánkat is, amelyben elõfordulhat, hogy már le van írva a megoldás a problémádra.

  • Amennyiben problémád apró, azonnal és egyértelmûen megválaszolható és nem feltétlenül igényel egy teljes témát a kifejtésére, írj hozzászólást a Kisebb kérdések kiemelt témában!

  • Amennyiben egy hibával találkozol és nem tudsz rá megoldást találni, írj hozzászólást az Itt kérdezz warningot/error-t! kiemelt témában!

  • Amennyiben egy, vagy több mapoláshoz használatos objectet keresel, de nem találod az ID-jüket (azonosítójukat), írj hozzászólást az Itt kérdezz object ID-t! kiemelt témában!

  • Amennyiben kiadnak egy újabb SA-MP verziót és problémád van az arra való átálással, írj hozzászólást a Szerverem frissítése XY verzióra kiemelt témában!

  • Amennyiben egy konkrét szkriptet szeretnél kérni, használd a Szkript kérések alfórumot!

  • Amennyiben az RP/RPG-vel kapcsolatos dologgal kapcsolatban szeretnél témát nyitni, használd a RP/RPG kérések alfórumot!

  • Lehetõséged van segítõtársakat keresni Szkriptel/Mapper formájában, de akár te is vállalhatsz Szkriptelést/Mappolást a fórumozók számára. Ebben az esetben használd a Szkriptert/Mappert keresek alfórumot!

  • Témanyitáskor hanyagold a tárgynál megadható smiley-k [szmájlik] használatát!

  • Témanyitáskor mindig a problémádra egyértelmûen utaló témacímet válassz! Az értelmetlen, nem a témára utaló, \"help, pls\", \"mi a probléma?\" jellegû címmel rendelkezõ témák módosítására moderátori felszólítás után 24 óra áll rendelkezésre. Amennyiben a cím nem kerül módosításra 24 órán belül, és/vagy a témanyitó zárja a témát a cím módosítása helyett, a témanyitó figyelmeztetésben részesül.

  • Ha egyszerre több problémád akad, ne nyiss nekik több, különálló témát, hanem foglald õket össze egy téma keretein belül!

  • Témádban fogalmazd meg érthetõen, tömören és egyértelmûen a problémádat!

  • Az átláthatóság érdekében a pawn nyelven íródott forráskódokat


tagek közé írd, míg a hibákat, logokat és ehhez hasonló dolgokat sima

tag közé helyezd!
Ne kezdjétek el PÜ-ben, Skypeon, Facebookon, vagy egyéb külsõ csatornákon a probléma megoldását. Ha egyszer témát nyitottál, a témában legyen megoldva a problémád! Ezáltal mindenki láthatja, milyen úton, milyen megoldás született a problémádra, melyet akár késõbb más is tud hasznosítani.
Csak akkor szólj hozzá egy témához, ha hozzászólásod a témához kapcsolódik és valóban segítõ szándékú! Amennyiben nem tudsz a témával kapcsolatban segítséget nyújtani, akkor NE írj hozzászólást. Olyan hozzászólást se írj, amelyben leírod, hogy késõbb segítesz, ha lesz idõd! Csak akkor írj hozzászólást, ha azzal valóban segítesz.
Ne írj feleslegesen hozzászólást a témádba, miszerint \"Valaki válaszoljon már!\" (azaz kerüld a bumpolást)! A fórumon mûködõ dupla hozzászólásokat automatikusan összefûzõ rendszernek köszönhetõen ez nem fogja témádat elõrébb sorolni, illetve nem is fognak e miatt gyorsabban válaszolni. Ehelyett várj türelmesen, amíg valaki segít neked!
Amennyiben témád megoldódott, zárd a témádat az alul található \"Téma megoldva\" gomb segítségével!
Ne írj olyan hozzászólásokat, melyekben szólsz a témanyitónak, hogy zárja a témát! Ez ugyanis a moderátorok feladata.
Ne írj olyan hozzászólásokat, melyekben szólsz a témanyitónak, hogy használjon keresõt! Ugyanis a témanyitó valószínûleg már rákeresett a problémájára, de nem talált rá megoldást. Amennyiben ez nem így lenne és te találsz megfelelõ találatokat, linkeld be õket a hozzászólásodba, ezzel is segítve a témanyitót.
 


A szabályzat megszegése figyelmeztetéshez/némításhoz/kitiltáshoz vezethet.
 


« Utoljára szerkesztve: 2015. Május 26. - 19:25:40 írta мαятιη »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal