Szerző Téma: Elsõ lépsek(Letöltés/Telepítés/Játék elindítása)  (Megtekintve 3947 alkalommal)

Nem elérhető ►ѕтa

  • 2016
  • Newbie
    • Profil megtekintése
Elsõ lépsek(Letöltés/Telepítés/Játék elindítása)
« Dátum: 2012. Július 07. - 09:56:47 »
0
Letöltés
Az elsõ és legegyszerûbb lépés, hogy letöltöd a SA-MP-ot a weboldaláról. A letöltési oldal megtalálható: http://www.sa-mp.com/download.php - Elengedhetetlen, hogy rendszeresen látogasd ezt az oldalt, fõleg ha \"Incorrect version\" hibát kapsz néhány hét után.
Telepítés
Egyszerûen futtasd a letöltést és telepítsd fel a te GTA San Andreas mappádba. Az alap könyvtár ez:
C:\\Program Files\\Rockstar Games\\GTA San Andreas\\
Nagyon fontos, hog a SA:MP ugyanarra a helyre legyen telepítve, mint a gta_sa.exe. Ez fontos, mivel  a SA:MP-nak szükségesek a futáshoz az alap San Andreas fájlok. Látnod kell a következõ ablakot a te San Andreas mappáddal elõre kiválasztva. Ha ki választottad, klikkelj az install gombra - ha nem keresd meg a könyvtárt elõször.
 
\"Sampinstall.png\"
 
Az automatikus telepítésnek fel kell rakni egy parancsikont SAMP néven az asztalodra. Ha nincs ott nézd meg a San Andreas mappádat és nyisd meg a fájlt, hogy választhass szervert.
 
\"Sampicon.jpg\"
 
Szerverkeresés
 
\"480px-Browser-window.jpg\"
 
Szervert találni egyszerû - futtasd az újonnan kreált parancsikont (samp.exe), és a \"böngészõ\" megnyílik. Kattints az \"Internet\" fülre a kliens alján a szerverek összesített listájáért.
Egyetlen szükséges dolog ebben az ablakban, hogy a játékosnevedet (ékezetek, különleges karakterek (van néhány megengedett) nélkül) beírd a Name mezõbe az ablak tetején. Ezután csak válaszd ki a szervert, amelyikre fel akarsz lépni, és nyomd meg a Connect gombot.
Ha az online játék nem indul el, nézd meg a Gyakori problémák c. témát. Ha több segítség kell nézd meg a fórumot.
Az elsõ \"látkép\"
Amit elõször látsz a SA:MP-ba, az a karakterválasztó menü, ahol kiválaszthatod azt a karaktert (skin-t), amelyikkel játszani szeretnél. Néhány játékmódban a karakter (skin) választás egyenlõ a csapatválasztással is, vagy, hogy milyen szerepet akarsz eljátszani. A különbözõ karaktereknek különbözõ fegyverük van - de ez játékmód függõ. Az LVDM játékmódban a karakternek nincs speciális képessége, fegyvere, szerepe. Hogy válasz az elérhetõ karakterek közül, nyomd meg a bal vagy a jobb gombot a billentyûzeten és nyomd meg a Shift gombot, hogy leéledj.
A többi SA:MP-os gombot láthatod a képen ( a szerverkeresés résznél ), melyeket késõbb bemutatok.
Chatbox
A chatbox a képernyõ bal felsõ sarkán található, és lehetõséget ad a felhasználóknak egymással beszélni. Üzeneteket írni a T vagy az F6-os gombbal tudsz. Az F7 gombbal ki és bekapcsolhatod a chatbox láthatóságát.
\"Halál infóablak\"
A \"halál infóablak\" a képernyõ jobb oldalának közepén található. Megmutatja hogy ki ölt meg kit és mivel, és ugyanúgy mûködik \"öngyilkossággal\" és generált halállal. Ki / be kapcsolható az F9 lenyomásával.
Gombok
A SA:MP a San Andreas nagyrészén épül, közel ugyanaz az összes gomb, mint az egyjátékos módban, kivétel a SA:MP néhány különleges gombja. :-
F1   Megjeleníti a játékbeli segítséget
T   Ha megnyomod, tudsz vele beszélgetni / parancsokat beírni
Shift   Kiválaszt egy karaktert, ami a karakterválasztó képernyõben van ( vagy nyomd meg a SPAWN gombot )
F4   Egy halál után újra karaktert tudsz választani
F5   Megmutatja a szerver adatait ( pl. sávszélesség használata )
F6   Mint a T
F7   Megjeleníti / eltünteti a chatablakot ( ha kétszer nyomod meg a HUD-ot is eltünteti )
F8   Fényképet készítesz vele
F9   Megjeleníti / eltünteti a \"halál\" ablakot
F10   Eltünteti a HUD-ot (amíg levan nyomva)
G   Utasként beszállsz egy jármûbe
H   Tudsz lõni utasként
Esc   Eltünteti a chat beíró mezõjét (ha bevan kapcsolva)
A többi gomb pontosan ugyanaz, mint az egyjátékos módban. Ha nem játszottál San Andreassal ezelõtt, nagyon ajánlott elõször az egyjátékos móddal játszani - még ha az elsõ néhány missziót is viszed végig. Sok SA:MP játszás magával jár az egyjátékos mód tudásával, különösen, hogyha \"éttermeket\" és fegyverboltokat keresel.
« Utoljára szerkesztve: 2012. November 03. - 23:33:43 írta Csabesz »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal