Fuzzy

Fórumozó
 • Hozzászólások

  26
 • Csatlakozott

 • Utoljára aktív

Közösségi hírnév

4 Újonc

1 követő

Fuzzy felhasználóról

 • Rang
  Újonc
 • Születésnap Április 18
 1. Szia, megkeresed az MTA mappáját, majd server -> mods -> deathmatch -> reousrces. Oda bemásolod a scripteket, ezután visszalépsz egyet és az mtaserver.conf-ot is megírod. Ha ez mind kész akkor letöltesz egy XAMPP nevű alkalmazást majd az xampp control-t megnyitod és elindítod az Apache-t és a MYSQL-t. Ezután localhost/phpmyadmin oldalra felmész létrehozol egy új adatbázist majd feltöltöd a táblázatot. (.sql file). Ha ez is megvan akkor a resources mappába megkeresed az mta_connections, mta_mysql vagy mta_core mappát. (Nem tudom hol van nem igazán foglalkoztam vele) ebben kitöltöd a phpmyadmin adatait: A host az localhost legyen, felhasználónév: root a jelszót pedig üresen hagyod. databasename-hez pedig a létrehozott adatbázis nevét írod. Remélem tudtam segíteni :)
 2. Wikipédiát szoktál nézni? Mert ezekre a kérdésekre magadtól is tudnál választ kapni. Egyébként mikor leveszed a villogót: removeVehicleSirens(kocsiElement)
 3. Megcsináltam gyorsan: https://data.hu/get/11938187/banyato.rar
 4. Paramétereihez a 3 sarkát kell beírni, Z érték mindenhol legyen ugyan annyi.
 5. createWater-el kell.
 6. Kevés információ, képek hiánya.. Nem fogott meg. Nem kaptam a szövegedből semmiféle olyan információt amiért nekem adnom kellene a szervernek egy esélyt..
 7. Híváskor a debugscript milyen hibaüzeneteket ír ki?
 8. /refresh-t használj a /refreshall-t pedig tiltsd le
 9. Mivel az OnClientRender az adott funkciót tized/ezred másodpercenként hívja meg. Általában panelekhez használják. Ha csak azt szeretnéd, hogy kattintásnál írja ki, akkor kérd le az ifen belül a mouse1 statját :)
 10. Item rendszeren belül csinálsz 1 új itemet, majd megjegyzed az itemID-t. Utána bemész az useitem scriptbe és ott megfogod találni az IF-eket ahol a különböző itemek funkciói vannak. Ezt kibővíted egy elseif-el majd utána a többi mintájára mellé csak más itemID-vel. Ezen belül pedig elkészíted, hogy mi történjen. Akkor fogod megérteni, ha próbálsz gondolkodni és még magadtól is sikerülni fog. Tedd fel magadban azt a kérdést, hogy mi is kell hozzá, hogy a villogó felkerüljön arra a járműre, amiben ülök. Tehát elsőként csinálsz egy IF-et, melynél megnézed, hogy a játékos éppen gépjárműben ül-e, IF-en belül pedig lekéred a kocsit (local vehicle = getPedOccupiedInVehicle(localPlayer) ), ez után lekéred hogy a kocsin van-e már villogó, ha nincs akkor mivel ez általában client oldalon van, szükséged lesz egy TriggerServerEvent-re ahol ráteszed a modellezett villogót a kocsira. (createObject, setElementCollision, attachElements).
 11. Egy itemként van megcsinálva. Mikor az itemre kattintasz, lekérdezi a játékost hogy járműben ül-e,, és hogy arra a járműre engedélyezve van-e a villogó. Ha mind IGAZ értéket ad vissza, akkor létrehozza a villogó object-et, majd hozzá attacholja a kocsihoz. Illetve náluk 2 itemmel van megoldva, tehát megkapja ugyan azt az itemet szürke icon képpel. Ha van egy Item rendszered már, akkor onnantól maximum 15 percet vesz igénybe megcsinálni.
 12. Szia. A célkeresztre a megoldásod valószínű a HUD-ban lesz. HUD-ban levan tiltva a célkereszt valószínű. Keress egy "showPlayerHudComponent" kifejezést és azok közül a crosshair-t írd át true-ra. A login panelnél pedig egy CameraMatrix-ot kell létrehozni, majd loginolásnál a camera targetet a playerre visszaállítani, de ajánlom hogy loginolásig a spawnolást szedd ki, vagy tiltsd le az irányítást. A spawnolási pontot pedig a play gamemod mappáiban kell keresned. Pontosan nem tudom hol, mivel nem foglalkoztam ilyesmivel.
 13. Szia, ha ACL-ben engedélyezve van, és a kiválasztod scripted a Resources mappában van, akkor a szerveren /refresh majd /start /stop /restart parancsokkal tudod kezelni a scriptet. Viszont ha minden szerver újra indításnál nem szeretnéd elindítgatni a scripteket egyesével, és ahhoz is lusta vagy, hogy mtaserver.conf-ba beírd, akkor ajánlok egy resource indító scriptet, és elég azt az egyet beírni mtaserverbe, onnantól minden script magától elindul. De ehez már logika és kisebb hozzáértés szükséges.
 14. PHPMyAdmin-ban bal oldalt a charachters-t lenyitod, azon belül rámész hogy oszlopok, és ott keress olyat, hogy money, bankmoney, premiumpont vagy pp, és ott az alapértelmezett értéket tudod módosítani.
 15. arrow.png-t cseréld ki "files/Admin.png" re :)