Naretev

Fórumozó
 • Hozzászólások

  140
 • Csatlakozott

 • Utoljára aktív

Közösségi hírnév

17 Újonc

2 követő

Naretev felhasználóról

 • Rang
  Teljes tag
 • Születésnap 2000-02-16

Egyéb

 • Játékos név
  Naretev

Utolsó profil megtekintők

474 profil megtekintés
 1. Ez már a maga idejében ( 2015 )-ben is "rossz"-nak számított, vannak benne alapvető kezdő hibák, illetve dinis rendszer, már ekkor is a mysql volt divat, nemhogy manapság. Kezdőknek tanulni belőle egész jó, viszont manapság egy szerveren nem hiszem, hogy megállná a helyét.
 2. Nem nagyon akarok beleszólni, de ÁSZF egy "vállalkozásnál", szolgáltatásnál a legalapabb dolog. Az meg, hogy a saját felelősségedre használod a szolgáltatást, nem valami vonzó semmilyen szolgáltatás terén. A szolgáltatónak is vállalni kell a felelősséget, bizonyos részben. Illetőleg, a szolgáltatás/vállalkozás beindulása nem a vevő érdeke, hanem az eladó/szolgáltatóé, ennek érdekében pedig, nem a vevő fog tenni érte. Ez olyan mintha, bemennél a boltba, és venni egy kenyeret. Talán meghalsz tőle talán nem, végül is saját felelősségedre vetted. A szolgált terméknek meg kell felelnie például kenyér esetében a forgalmazhatóság / egészségügyi követelményeknek. Egy szolgáltatás/vállalkozás sokkal összetettebb, mintsem, hogy csináltam weboldalt meg itt a bankszámla lehet utalni.
 3. Jaja, ennek működnie kéne.
 4. Ez így biztos, hogy nem fog működni. sscanf(params, "s[24]{}u{}", param,player); Amit előszőr szeretnél felvenni, az odaírod, string esetén utána rakod a hosszúságát is, ezt követően 1-1 nyító-záró kapcsos jel. sscanf(params, "u{}",player); Utána ha ezt felvetted. és a játékost leellenőrízted pl., hogy csatlakozva van-e. akkor jön a többi paraméter. Viszont amit már felvettél, azt berakod a kapcsos zárójelbe, ergo hagyja figyelmen kívül, bár ez így kicsit nyers fogalmazás. sscanf(params, "{u}s[24]{}",set); Utána meg felveszed a többit is hasonlóképpen. Ha bővíted fontos, hogy legyen utána {} sscanf(params, "{us[24]}d",int);
 5. Ezt én írtam neked, és csak random összedobtam, nyilván hibás, mert csak vázlatosan írtam. Egyébként mysql_tquery-t írj, mert sima querynek nincs Callback visszatérése.
 6. Használj streamer plugint. Egyébként amit meg Ben írt nem tudom, hogy tudod komolyan venni, ha csak elolvasod érzed, hogy ez csak vicc. #Uvenohumor
 7. A frakis kocsikat vedd ki belőle, és rakosgasd le őket. Úgy eléggé gagyi rendszereket lehet írni, hogy csak a felére érvényesek, mert ha 1 ID elcsúszik akkor felborul az egész.
 8. Lehet, hogy a windowsos verzió új, de a linuxos meg régi, nem lett egyidejűleg frissítve. Frissítsd le őket!
 9. Failed (plugins/libRegEx.so: cannot open shared object file: No such file or directory) Nemtalálja azt a fájlt?
 10. Valószínűleg az lesz a hiba, amit a kolléga már leírt, hogy a változó mérete eltérő, elég sokat számít. A másik dolog, egyszer CompareEx-et használsz az IsPlayerCar-nál meg már Egyezik függvényt, lehet azokkal van baj. 3. Kellene a /getcartulaj parancsod, hátha abból többet megtudunk. 4. Ha a ciklus lefutott állítsd le mert idővel probléma is lehet, hogy " laggol a szerver nemtudom miért", + eléggé szemet szúró. Itt konkrétan a /parkol parancsra gondolok. De a többinél is ugyanez van. Ha nem írtad át a MAX_VEHICLES definíciót, akkor 1000x lefut. 5. Dini-n igazából fölösleges tanulni is, mivel csak problémát okoz majd a későbbiekben a gondolkozásodban. Inkább kezdj valami nehezebbel pl. Mysql, de ha azt megérted, akkor nincs olyan, hogy "nem értek valamit". + Az alap rendszereket fejben kigondolod, a mentés / betöltés része, csak a legkisebb része. 6. Ez igazából nézőpont kérdése, viszont átláthatóbbá teszi a kódot. Van egy ősi technika, amikor az IF-ben a feltételnek az ellenkezőjét kezeled, és ha az az feltétel teljesül akkor "kitérsz", ha nem nyílván az igaz teljesül. Igazából ilyen catch-hez hasonlítanám. Így nem kell minden egyes if után nyitnod egy utasítás tömböt és beljebb tabolni, majd 10 feltétel után már 2 kilométeres a tabolásod. Hanem egymás alá soronként írod. pl. #Belopjákaparancsotlol CMD:admin(playerid,params[]) { new id,level; if(!OnlineCheck(playerid)) return 1; if(!IsAdmin(playerid,ADMIN_FOADMIN)) return Permission(playerid); if(!Player_ADuty[playerid]) return DutyNeed(playerid); if(sscanf(params,"ud",id,level)) return HELP(playerid,"/admin [Név/ID] [Szint]"); if(!OnlineCheck(id)) return OfflinePlayer(playerid); if(level < 0 || level > 5) return ERROR(playerid,"Érvénytelen Admin szint ! ( 0-5 )"); if(pInfo[id][pAdmin] > pInfo[playerid][pAdmin] && !IsDeveloper(playerid)) return ERROR(playerid,"Tőled magasabb szintű Adminnak nemtudod korlátozni a szintjét !"); if(level > pInfo[playerid][pAdmin] && !IsDeveloper(playerid)) return ERROR(playerid,"A sajátodnál nagyobb Admin szintet nem tudsz adni !"); if(pInfo[id][pAdmin] == level) return ERROR(playerid,"Az illető jelenleg ezen az Admin szinten van !"); new string[128]; if(pInfo[id][pAdmin] > level) format(string,sizeof(string),"Lefokozás"); else if(pInfo[id][pAdmin] < level) format(string,sizeof(string),"Előléptetés"); pInfo[id][pAdmin] = level; MSGF(id,"Az Admin jogosultságod megváltozott, %s által ! Szint : %s, Változás : %s",pName(playerid),AdminLevels[level-1],string); AdminF("%s megváltoztatta %s Admin jogosultságát ! Szint : %s, Változás : %s",pName(playerid),pName(id),AdminLevels[level-1],string); return 1; } vagy if(ehesvagyok) { if(nincskajam) { if(vaneboltkozelben) { if(nyitvavaneabolt) { if(vaneaboltbankaja) { if(vanekajarapenzem) { pInfo[playerid][pkaja]++; } } } } } }
 11. Amivel meghívod a dialogot is hasznos lenne, egyébként return 0 helyett használj return 1;-t
 12. stock SaveVehicle(vehicleid) { vehicleid = GetFreeVehicleSlot(); Ez itt mi akar lenni? A függvényt úgy hívod meg, hogy paraméternek megvan adva a vehiclel id alapból. Te meg felülíród ezt free vehicle slottal? Ha levan rakva 1 kocsi, legyen az IDje 0. Te azt le akarod menteni, meghívod a SaveVehicle(/*vehicleid ==*/ 0) függvényt. Mikor meg lefut akkor meg GetFreeVehicleSlot-al felülírod, és keres egy üres slotot? Ha a 0 valid car, akkor azt kihagyja, és a következő ami nem valid car az az utána következő tehát 1-es lesz. Tehát ha lemented a 0-ás kocsit akkor az 1-es invalid kocsinak a tulajdonságait menti le, ami nem létezik tehát = nincs mentés. Nemtudom hogy gondoltad ezt. + dini-t ne használjunk már 2018-ban >< Nyílván mindenki azzal kezdi, de minnél jobban igyekezni kell elhagyni azt.
 13. ha törlődik a cache akkor próbáld tquery-vel, mert az ugye úgymond várólistára rakja őket, habár ez pici laggal is járhat.
 14. A JarmuInfo enumot + a változó tömböt küld el, gondolom ott ronthattál el valamit.
 15. Rég volt, hogy pawnoztam ezek szerint :D A javahoz vagyok szokva ott pedig ilyen alattomos hibák mint pl. az " int i = 0;" szokott hiba lenni és órákig keresem :) De ezek szerint pawnoban ez elhanyagolható. Viszont az érdekes hiba, mert logikailag működnie kellene. new STRING[ 128 ]; format( STRING, sizeof( STRING ), "SELECT * FROM users WHERE PayCheck != '0'" ); mysql_tquery( MHandle, STRING, "MakePays", "d", 0 ); Ez pontosan hogyan hívódik meg? Timerrel gondolom, de küld el azt is, úgy átláthatóbb. Esetleg próbáld meg az eredményeket kiiratni konzolba, így nyomon tudod követni, hogy hol van a hiba.