Szerző Téma: [HUN]Retro RP  (Megtekintve 11734 alkalommal)

[HUN]Retro RP
« Dátum: 2019. November 01. - 22:02:04 »
0
[HUN]Retro RP
 
[HUN]Retro RP
 
Sziasztok! Bármilyen meglepő, ez egy szerver hirdetés. Szeretném megosztani veletek a hamarosan induló szerverünket, a Retro Role Play szervert!
 
Alap adatok:
 

  •    A szerver IP címe: server28.clans.hu:7777


  •    Honlap: Nincs


  •    Map: Los Santos


Gondolom a \"retro\" jelentését senkinek nem kell megmagyarázni. Mond valakinek az valamit, hogy LARP? Nincs véletlen itt olyan régi motoros, aki hiányolja a régi klasszikus (már, ha mondható annak) RP szervereket? Ahol szedni kell a materialt ahhoz, hogy fegyvereket rakjuk össze, ahol a drog használat után növekedik az armor szint, ahol autótolvajként le kell adni a begyűjtött autót, és még sorolhatnám... Hát csak jelzem én és az admin csapat ilyen emberkékből tevődik össze. Sőt, mi annyira hiányoltuk kicsit ezt a régi fajta játékmódot, hogy úgy döntöttük elindítunk egy szervert a régi idők emlékére, és hátha akadnak még olyan játékosok, akik nosztalgiáznának egy kicsit. De persze, az újabb játékosok sincsenek kitiltva, sőt inkább örülünk nekik.
 
Ami fentebb megüthette a szemeteket az szerintem az, hogy \"Nincs honlap\". 
 
Gondolom, ilyenkor a legtöbbek fejében az a gondolat fut le, hogy \"Úristen, milyen béna, visszamaradott szerver ez? Ha nem tartozik hozzá weblap, akkor ez csak egy szedett-vedett admin csapat, akik nem képesek annyit tenni...\" Nos, én úgy látom, hogy egy szerver nem lesz se jobb, se rosszabb egy honlap miatt. Persze talán az tartja össze igazán a közösséget, de mi inkább azt tartottuk szem előtt, hogy akarunk csinálni egy szervert, ahova felmehet az ember és játszhat. Létezik éppen elég fórum és honlap, amit az ember szabad idejében nézegethet. Mi itt játszani szeretnénk a szerveren. Nem kell a regisztráció érdekében teszteket kitölteni vagy ilyesmi. Nem. Itt csak egy SAMP kliens kell, egy név és vágy a játékhoz.
 
Természetesen az vitathatatlan, hogy a kontant a játékosok és az adminok között nagyon fontos! Ezért van egy e-mail címünk, ahol bug bejelentéseket és egyéb panaszokat, észrevételeket elfogadunk. Viszont egyértelműen ezeket a bejelentéseket online, a játékban is meg lehet tenni report formájában!
 
NÉMI VALLOMÁS
 
 
 
Igen, hiányoltuk a régi módot. Hiányoltuk és emiatt kezdtük el fejleszteni az RP szerverek kezdeti időszakában legismertebb mód alapot a LARP-ot. Viszont el kell ismerni, hogy 2019-et írunk és nem 2009-et. Ezért szükségszerűen éreztük azt, hogy elvégezzünk rajta némi módosítást és korszerűsítsük picit úgy, hogy közben nagyon ügyeljünk arra, hogy ne üssön el a jól megszokott recepttől, amit régen annyira szerettünk. Legalábbis... mi, a csapat tagjai ezeket szerettük.
 
Persze felmerülhet a kérdés, hogy: Mire gondolok én a korszerűsítés alatt?
 
A LARP a mai modokhoz képest teljesen másképp működik. Manapság (szerintem) azok, akik belefognak egy GTA szerverbe, inkább azt tartják szem előtt, hogy ne egy játék legyen, hanem egy virtuális élet szimulátor, ahol mindenki az lehet, ami csak akar. (Remélem ez így korrekt megközelítés.) Nos, ezekhez képest a LARP nem próbál más lenni annál, mint ami... Egy játék. Persze itt is az lehetsz, aki akarsz, de a pénz keresés mellett, fejleszteni kell a karaktered; Szintet lépni, skilleket fejleszteni, stb stb. 
 
Nos, ezt a koncepciót mi nagyon hiányoltuk ezért erre építkeztünk. Meghagytuk a jól bevált dolgokat, viszont! Mint mondottam, korszerűsítettük a modot. Arra fektettük a hangsúlyt, hogy a szerver \"éljen\". Ezt úgy értem, hogy a játékosoknak szükségük legyen egymásra,  legyenek egymás között interakciók; üzletek/kereskedelem, harcok stb. És ehhez igen csak át kellett faragni pár dolgot.
 
Ugye milyen alap munkák vannak? Úttisztító, Farmer, Buszsofőr, Pizzafutár, Detektív, Autószerelő,Testőr, Boxoló, Ügyvéd illetve Drogdíler, Fegyverkereskedő, Autótolvaj és Prostituált. Át kellett gondolni, hogy ezek közül vajon a játékosok zöme melyiket fogja választani? Nyilván azt, amelyikből dől a lé vagy épp haszna van. Ahogy visszaemlékszem a kezdő éveimre ezek közül azonnal fel tudnék sorolni egy-két olyan melót, amit soha nem használtak, mert nem volt rá kereslet. Prosti, Boxoló, Testőr... Vagy az ügyvéd például.
 
Hát mi szerettük volna hasznosabbá tenni őket, ezért egyes melók plusz funkciót kaptak.
 
Azért, hogy az ügyvédet fellendítsük írtunk egy priusz-rendszert, ami nagyon egyszerű. A bűncselekmények után, nő a priuszszinted, ami azt vonja maga után, hogy autómatikusan kirúgnak a munkádból és csak akkor tudod felvenni újra, ha azt lenullázza egy ügyvéd. 
 
A prosti érdekében egy boldogság-rendszert vezettünk be. Minden egyes aktus után a kuncsaftnak nő a boldogság szintje, amitől jobb kedve lesz, jobban fog teljesíteni a munkában és így több pénzt is fog kapni érte. 
 
És például a testőr a közelségével ösztönzi a kuncsaftját. Ez azt jelenti, hogy ha a közelében van, akkor a kuncsaft kap armort és a szívóssága is erősebb lesz.
 
Úgy gondolom/gondoljuk, hogy ezek a kis újdonságok rákényszerítik a játékosokat a másokkal való üzletelésre. És ki tudja? Így új ismeretségek alakulnak ki, és az emberek összeállnak csapatokká, bandákká. És ezzel itt rátérnék arra, hogy egyelőre nincsenek bescriptelt bandák, mert úgy éreztük, hogy nem szükséges, hiszen egy banda építéséhez nem kell más, csak szerepjáték. Tulajdonképpen minden adott egy banda kiépítéséhez.
 
Hogy fokozzuk a viszályt a rendőrök és a bűnözők között, a bankokat és boltokat bárki kirabolhatja. És ezekhez nem kell semmilyen feltétel. Egyszerűen oda kell menni a helyszínre és beírni a megfelelő parancsot. (Oh, de annyi feltétel van, hogy mindenki viselje el a vereséget. Ha valakit elkapnak a rendőrök rablás után, akkor vállalja a következményeket).
 
Viszont az illegális szervezetekkel ellentétben a legális frakciók be vannak scriptelve. Sőt! Ezek közül talán az Oktató számított mindig egy nagy kakukktojásnak, mivel mindenki csak addig kereste, ameddig jogsira volt szüksége. Nos, az oktatókra is gondoltunk ezért mindenféle engedélyt lejárattal láttuk el. Egy bizonyos idő után meg kell újítani az engedélyeket, így mindenki rá lesz kényszerítve arra, hogy ismét felkeressen egy oktatót.
 
 
 
Nagy vonalakban úgy gondolom, hogy ennyi ismertető elég. 
 
Az admin csapatunk igen szerény létszámmal rendelkezik:
 

  •    BenZe - Üzemeltető, Fejlesztő


  •    Nandej - Üzemeltető 


Mi ketten álmodtuk meg a Retro RP-t, viszont külön ki kell emelnem egy harmadik nevet, aki rengeteget segített a szerver létrejöttében. Aki a szabadidejének jelentős részét áldozta fel, hogy segítsen a mód fejlesztésében. Ő pedig nem más, mint:
 

  •    Shark


 
 
Remélem, hogy ez a kis szösszenet felkeltette sokak érdeklődését. Mi nagyon lelkesek vagyunk és várjuk, hogy minél hamarabb megnyithassuk a szervert, ami már nincs is olyan messze, mint gondolnánk.
 
 
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 02. - 03:33:17 írta BenZe »

Nem elérhető 123

  • 5
  • Just when I thought I was out, they pull me back
    • Profil megtekintése
[HUN]Retro RP
« Válasz #1 Dátum: 2019. November 01. - 22:28:46 »
0
Érdekes koncepció, ha bejött a wow classic, ez is megérhet egy próbát. Shark az az LSL-es Shark?

Nem elérhető Danx

[HUN]Retro RP
« Válasz #2 Dátum: 2019. November 01. - 22:52:55 »
0
Régen meglehetősen sokat RP-ztem, viszont a magam részéről sose jöttek be azok a szerverek, ahol az RP-t valóság szimulátorként kezelik. Sajnos, sokan félreértelmezik az RP valódi lényegét.  (\"Ez lehet a második életed\" szlogenű szerverek és társai..) 
 
Meglehetősen szokatlan dolog, hogy valaki 2019-ben SA-MP szervert nyisson, mivel mondhatni a kliens már halott. - Legalábbis ami a magyar játékosok létszámát illeti. (Az oroszok köszönik szépen, megvannak.)
 
Manapság kevés a magyar SA-MP játékos, közülük pedig többen borzasztóan fiatalok. Amivel önmagában nem lenne probléma, ha az életkorukhoz társulna némi intelligencia is. Az ilyen játékosokból viszont kevés van manapság.
 
Az én szerverem több, mint 10 éve üzemel, viszont ma már biztos nem kezdenék bele SA-MP szerver fejlesztésébe. Igazából ha nem lenne még meg a szerverem, már néhány éve én is itt hagytam volna ezt a játékot.
 
Nem szeretnélek titeket lebeszélni a projektről, de szerintem ma már nem igazán éri meg ebbe a kliensbe túl sok időt beleölni. Minden esetre sok sikert kívánok!

[HUN]Retro RP
« Válasz #3 Dátum: 2019. November 02. - 04:01:35 »
0
@Danx senkit sem érdekelsz.
 
 
 
Sok sikert, de 5-7 playernél nem nagyon lesz több, mert a magyar samp halott. 
 
https://www.game-state.com/index.php?game=samp&location=HU

[HUN]Retro RP
« Válasz #4 Dátum: 2019. November 02. - 06:30:38 »
0
Idézetet írta: 123 date=1572643726


   
      Érdekes koncepció, ha bejött a wow classic, ez is megérhet egy próbát. Shark az az LSL-es Shark?
   


Huh, látod én is alapoztam egy kicsit a WoW Classic sikerére. Úgy látszik nem csak nekem jutott eszembe. :D Remélem tényleg megér számodra is egy próbát, majd meglátjuk, hogy olyan lesz-e ahogyan elképzeltük. A kérdésedre a válasz: Igen, az LSL-es Shark. :D
 
 
 
Idézetet írta: Danx date=1572645175


   
      Régen meglehetősen sokat RP-ztem, viszont a magam részéről sose jöttek be azok a szerverek, ahol az RP-t valóság szimulátorként kezelik. Sajnos, sokan félreértelmezik az RP valódi lényegét.  (\"Ez lehet a második életed\" szlogenű szerverek és társai..) 
   
   
      Meglehetősen szokatlan dolog, hogy valaki 2019-ben SA-MP szervert nyisson, mivel mondhatni a kliens már halott. - Legalábbis ami a magyar játékosok létszámát illeti. (Az oroszok köszönik szépen, megvannak.)
   
   
      Manapság kevés a magyar SA-MP játékos, közülük pedig többen borzasztóan fiatalok. Amivel önmagában nem lenne probléma, ha az életkorukhoz társulna némi intelligencia is. Az ilyen játékosokból viszont kevés van manapság.
   
   
      Az én szerverem több, mint 10 éve üzemel, viszont ma már biztos nem kezdenék bele SA-MP szerver fejlesztésébe. Igazából ha nem lenne még meg a szerverem, már néhány éve én is itt hagytam volna ezt a játékot.
   
   
      Nem szeretnélek titeket lebeszélni a projektről, de szerintem ma már nem igazán éri meg ebbe a kliensbe túl sok időt beleölni. Minden esetre sok sikert kívánok!
   


Abszolút egyetértek veled. Az én fejemben is megfordult, hogy vajon van-e elég ember még SAMP-on, hiszen azért lássuk be, manapság az MTA és a GTA V megy. De ki tudja? Úgy gondoltuk, hogy egy próbát megér. :D Persze abban is egyet értek, hogy nem tetszik az az irány, amerre az RP szerverek elkanyarodtak és pont emiatt szeretnénk ezt a fajta modot összerakni. 
 
Hidd el, hogy úgy állunk hozzá, hogy vagy összejön vagy nem, szóval lebeszélni nem tudsz, meglátjuk mi sül ki belőle. És köszönjük a jó kívánságot. :D
 
 
 
Idézetet írta: ShieldVagyokOsztCs date=1572663695


   
      @Danx senkit sem érdekelsz.
   
   
       
   
   
      Sok sikert, de 5-7 playernél nem nagyon lesz több, mert a magyar samp halott. 
   
   
      https://www.game-state.com/index.php?game=samp&location=HU
   


Héj, engem például érdekel, amit írt. Mindenkinek megvan a saját véleménye és a tiédre is adok. Persze a SAMP már nem virágzik úgy, mint régen és az 5-7 player sem rossz szám. Én kb 10-15 emberrel kalkuláltam és annyinak már nagyon örülnék. 
 
Mindenesetre neked is köszönjük a jó kívánságot. :D

Nem elérhető whadez

  • 719
  • DEFEATER
    • Profil megtekintése
[HUN]Retro RP
« Válasz #5 Dátum: 2019. November 02. - 11:00:15 »
0
Ha szeretnétek fórumot a jövőben feltudom ajánlani az egyedi fejlesztésű fórum motoromat saját tárhelyen, üzemeltetéssel tesztre, még hetek kérdése, kellene pár júzer aki teszteli mert egyedül nehézkes inkognítóban. :D Ha érdekel keress meg, amúgy meg sok sikert a szerverhez. 

[HUN]Retro RP
« Válasz #6 Dátum: 2019. November 03. - 13:56:23 »
0
Idézetet írta: whadez date=1572688815


   
      Ha szeretnétek fórumot a jövőben feltudom ajánlani az egyedi fejlesztésű fórum motoromat saját tárhelyen, üzemeltetéssel tesztre, még hetek kérdése, kellene pár júzer aki teszteli mert egyedül nehézkes inkognítóban. :D Ha érdekel keress meg, amúgy meg sok sikert a szerverhez. 
   


Észben tartom. Nagyon köszönöm az ajánlatot! :D

[HUN]Retro RP
« Válasz #7 Dátum: 2019. November 05. - 09:50:19 »
0
Valami kép/videó a szerverről esetleg? A leírást önmagában kevésnek tartom, engem nem győzött meg.

[HUN]Retro RP
« Válasz #8 Dátum: 2019. November 05. - 19:12:32 »
0
Idézetet írta: Rasheedka date=1572943819


   
      Valami kép/videó a szerverről esetleg? A leírást önmagában kevésnek tartom, engem nem győzött meg.
   


Hát, ahogy szokás mondani ízlések és pofonok, nem igaz? Ha nem fogott meg, hát sajnálom, nem mindenkinek jöhet be ez a koncepció.
 
Az viszont már érdekel, hogy mitől lenne jobb, ha képet tennék fel? Nehéz elképzelni leírás alapján, hogy több pénzt kapsz, ha boldog a karaktered? Vagy, hogy elveszted a munkád, ha nő a priuszod? Esetleg az, hogy X idő után lejár a jogosítványod? Szerintem, akik itt fent vannak GTA közösségen, azok mind jártak már pár szerón és láttak már elég modot ahhoz, hogy ha nem is 100%-osan,  de valamennyire  el tudják képzelni azt, amit leírtam. Szerintem elég érthetően leírtam mindent ahhoz, hogy felkeltse annak az érdeklődését, aki nyitott egy ilyesfajta játékmódhoz.
 
Szerintem, ha ez az elképzelés alapjáraton nem fogott meg, akkor pár kép vagy videó nem fog segíteni megváltoztatni. :D

[HUN]Retro RP
« Válasz #9 Dátum: 2019. November 05. - 20:14:48 »
0
Idézetet írta: BenZe date=1572977552


   
      Hát, ahogy szokás mondani ízlések és pofonok, nem igaz? Ha nem fogott meg, hát sajnálom, nem mindenkinek jöhet be ez a koncepció.
   
   
      Az viszont már érdekel, hogy mitől lenne jobb, ha képet tennék fel? Nehéz elképzelni leírás alapján, hogy több pénzt kapsz, ha boldog a karaktered? Vagy, hogy elveszted a munkád, ha nő a priuszod? Esetleg az, hogy X idő után lejár a jogosítványod? Szerintem, akik itt fent vannak GTA közösségen, azok mind jártak már pár szerón és láttak már elég modot ahhoz, hogy ha nem is 100%-osan,  de valamennyire  el tudják képzelni azt, amit leírtam. Szerintem elég érthetően leírtam mindent ahhoz, hogy felkeltse annak az érdeklődését, aki nyitott egy ilyesfajta játékmódhoz.
   
   
      Szerintem, ha ez az elképzelés alapjáraton nem fogott meg, akkor pár kép vagy videó nem fog segíteni megváltoztatni. :D
   


A képet/videót csak azért szerettem volna látni mert kíváncsi voltam, hogy ténylegesen készülőben van-e valami vagy csak karácsonyi kívánságlistát írtátok össze.  Mivel a Class újból megnyit így szerintem alapból halálra van ítélve a projekt, de nem is látom benned azt a szándékot, hogy te ebből tényleg szeretnél valamit kihozni.

[HUN]Retro RP
« Válasz #10 Dátum: 2019. November 05. - 21:11:15 »
0
Nem látod bennem a szándékot? Merthogy? Követsz engem és nézed, hogy mit csinálok? Én ezt a szervert olyan örömmel írom, hogy magamra sem ismerek. Talán nem mindenki nézné úgy, mint én, de személy szerint (akár elfogult vagyok, akár nem, ) azt mondom, hogy egy nagyon jó kis szervert raktunk össze, és olyan dolgokat tettünk bele, amiket máshol még nem láttam. (Persze a régi alap dolgokat leszámítva)
 
Azért, mert egy kicsit más megközelítésből indítok/indítunk egy szervert, az nem jelenti azt, hogy nem szándékozunk megnyitni. Nagyon is tervezzük.. Nagyon sokat foglalkozunk a móddal. Talán túl sokat is. Mindennap a pawno-t bújom és fejlesztem, hogy minél hamarabb nyithassunk. És nem, ez nem egy karácsonyi kívánságlistás szutyok. Amiket leírtam, azok mind élő, működő dolgok és csak azért nem nyitottunk még meg, mert mindig vannak újabb és újabb dolgok, amiket hozzá tudunk írni a szerverhez.
 
Elég sok olyan tényező lehet manapság, ami miatt azt mondhatja bárki, hogy halálra van ítélve a szerver. Talán a játékosok manapság inkább az MTA-n és a GTA V-n játszanak, a maradék játékos, aki még SAMPozik,  az meg gondolom már lecövekelt egy szervernél, amit szeret. Ráadásul, ahogy mondtad a Class is megnyit. Ennek ellenére, mi nyitni fogunk! És nem látod a szándékot? Csak azért mert nem láttál egy képet? 
 
Én soha nem gondoltam arra, hogy akarok nyitni egy szervert. Arra sem vágytam, hogy admin lehessek és most sem csak azért csináljuk ezt a szervert, hogy bővüljön a szerverek listája és végre adminok lehessünk, mert az olyan menő. Nem... Leírtam azt, ami a fejünkben volt akkor, amikor mi kitaláltuk, hogy nekiállunk ennek a szervernek. Meg akarjuk csinálni, mert szeretnénk egy új irányt kipróbálni. Egy új fajta módot akarunk bemutatni és nem egy olyan tömeggyártott alapot, mint amit sokan használnak. Szakítani akarunk ezekkel a \"hagyományokkal\" és GTA Valóság Szimulátor helyett egy játékot szeretnénk csinálni. Meg akarjuk mutatni, hogy mi mit hiányolunk manapság. Meg akarjuk mutatni azt, amit kitaláltunk és amin annyira dolgozunk. Mert igen is szívvel lélekkel dolgozunk rajta.
 
Szóval ez nem egy olyan szerver, ami abból áll, hogy pár játékos hatalmat akar egy szerver által szerezni, mert azt gondolják, hogy szervert üzemeltetni annyira menő. Konkrét célokkal indultunk neki ennek az egésznek, és ha vannak olyanok, akik osztoznak ezekben a nézeteinkben és jönnek játszani, annak nagyon örülünk. Viszont egyértelmű, hogy vannak olyanok, akiknek nem tetszik ez a dolog, akkor őket nem fogom korbáccsal győzködni, hogy jöjjenek.

[HUN]Retro RP
« Válasz #11 Dátum: 2019. November 05. - 22:08:35 »
0
Idézetet írta: BenZe date=1572984675


   
      Nem látod bennem a szándékot? Merthogy? Követsz engem és nézed, hogy mit csinálok? Én ezt a szervert olyan örömmel írom, hogy magamra sem ismerek. Talán nem mindenki nézné úgy, mint én, de személy szerint (akár elfogult vagyok, akár nem, ) azt mondom, hogy egy nagyon jó kis szervert raktunk össze, és olyan dolgokat tettünk bele, amiket máshol még nem láttam. (Persze a régi alap dolgokat leszámítva)
   
   
      Azért, mert egy kicsit más megközelítésből indítok/indítunk egy szervert, az nem jelenti azt, hogy nem szándékozunk megnyitni. Nagyon is tervezzük.. Nagyon sokat foglalkozunk a móddal. Talán túl sokat is. Mindennap a pawno-t bújom és fejlesztem, hogy minél hamarabb nyithassunk. És nem, ez nem egy karácsonyi kívánságlistás szutyok. Amiket leírtam, azok mind élő, működő dolgok és csak azért nem nyitottunk még meg, mert mindig vannak újabb és újabb dolgok, amiket hozzá tudunk írni a szerverhez.
   
   
      Elég sok olyan tényező lehet manapság, ami miatt azt mondhatja bárki, hogy halálra van ítélve a szerver. Talán a játékosok manapság inkább az MTA-n és a GTA V-n játszanak, a maradék játékos, aki még SAMPozik,  az meg gondolom már lecövekelt egy szervernél, amit szeret. Ráadásul, ahogy mondtad a Class is megnyit. Ennek ellenére, mi nyitni fogunk! És nem látod a szándékot? Csak azért mert nem láttál egy képet? 
   
   
      Én soha nem gondoltam arra, hogy akarok nyitni egy szervert. Arra sem vágytam, hogy admin lehessek és most sem csak azért csináljuk ezt a szervert, hogy bővüljön a szerverek listája és végre adminok lehessünk, mert az olyan menő. Nem... Leírtam azt, ami a fejünkben volt akkor, amikor mi kitaláltuk, hogy nekiállunk ennek a szervernek. Meg akarjuk csinálni, mert szeretnénk egy új irányt kipróbálni. Egy új fajta módot akarunk bemutatni és nem egy olyan tömeggyártott alapot, mint amit sokan használnak. Szakítani akarunk ezekkel a \"hagyományokkal\" és GTA Valóság Szimulátor helyett egy játékot szeretnénk csinálni. Meg akarjuk mutatni, hogy mi mit hiányolunk manapság. Meg akarjuk mutatni azt, amit kitaláltunk és amin annyira dolgozunk. Mert igen is szívvel lélekkel dolgozunk rajta.
   
   
      Szóval ez nem egy olyan szerver, ami abból áll, hogy pár játékos hatalmat akar egy szerver által szerezni, mert azt gondolják, hogy szervert üzemeltetni annyira menő. Konkrét célokkal indultunk neki ennek az egésznek, és ha vannak olyanok, akik osztoznak ezekben a nézeteinkben és jönnek játszani, annak nagyon örülünk. Viszont egyértelmű, hogy vannak olyanok, akiknek nem tetszik ez a dolog, akkor őket nem fogom korbáccsal győzködni, hogy jöjjenek.
   


A sok mellébeszélés helyett lőhettél volna pár fotót inkább. A fórumozókat szimpla rizsával nem fogod meggyőzni és egyébként is illik mutatni valamit a szerverből akár kép akár videó formájában, de ezt magad is meglátod, ha megnézed bármelyik másik bemutatót. Nekem az egész ismertetőből az jön le, hogy valamelyik letöltött kuka módból akartok kihozni valami teljesen fölösleges dolgot:
 



   
      Azért, hogy az ügyvédet fellendítsük írtunk egy priusz-rendszert, ami nagyon egyszerű. A bűncselekmények után, nő a priuszszinted, ami azt vonja maga után, hogy autómatikusan kirúgnak a munkádból és csak akkor tudod felvenni újra, ha azt lenullázza egy ügyvéd. 
   

[/quote]
 
Csak úgy mondom, hogy anno az ügyvéd munka volt az egyik leginkább használt másodállás, mivel csak ügyvédek tudták kihozni az óvadékkal letartóztatott játékosokat... Ez egy jó koncepció volt akkoriban mert fel kellett venni a kapcsolatot az ügyvéddel illetve megbeszélni vele a továbbiakat ami jó RP szituációkat tudott kialakítani. Ezzel ellentétben a te ötleted az, hogy bosszantod a játékost azzal, hogy alaptalanul kirúgod a munkájából aminek az eredménye valószínűleg /q lesz. Hogy miért? Gondolkodj.. azért dolgozik a játékos, hogy vagyonra tegyen szert nem pedig azért, hogy még az ügyvédi költségeket fizesse azért, hogy egyáltalán dolgozhasson
 
 
 



   
      A prosti érdekében egy boldogság-rendszert vezettünk be. Minden egyes aktus után a kuncsaftnak nő a boldogság szintje, amitől jobb kedve lesz, jobban fog teljesíteni a munkában és így több pénzt is fog kapni érte. 
   

[/quote]
 
Illegális frakció (vagy banda) nem lesz mert ugye azt írtad, hogy kivitelezhető csupán szerepjátékkal de prosti munka igen? Saját magad köpöd arcon
 
 
 
Fogalmatok sincs arról, hogy mit akartok, főképp arról, hogy hogyan valósítsátok meg.  A régi élményeket pedig egy \"idegen\" móddal nem fogjátok soha visszahozni. Nem tudom, hogy melyik LARP-re gondoltál mert én csak egyről tudok, az pedig a 2012/13-as See módból lett kreálva csekély újdonsággal, azzal pedig hiba lenne szervert nyitni.
 
Egyébként a honlap kérdésre is érdekes magyarázatot adtál. Mit gondolsz, hogy ki fog e-mailt írni panasz, bug vagy unban esetén? A pályázatokról nem is beszélve... szerintem el vagy tévedve kicsit.
« Utoljára szerkesztve: 2019. November 05. - 22:18:39 írta Rasheedka »

[HUN]Retro RP
« Válasz #12 Dátum: 2019. November 06. - 00:16:04 »
0
Figyelj, most ez fog menni? Belekötsz mindenbe, amit nem értesz? Nincs azzal semmi baj, ha valaki nem ért valamit, csak nem értem, hogy miért kell belekötni az élő fába is alaptalanul? \"Ha már így valaki megvédi a szerverét, akkor kössünk már bele mindenbe.\" Próbáltam neked korrekten leírni, hogy bizony normális szándékaink és elképzeléseink vannak. De ha te már elve úgy állsz azokhoz a dolgokhoz, amit írok, hogy \"mellébeszélés\", akkor kb nem is értem, hogy miért koptatom a billentyűzetemet feleslegesen. Te eldöntötted, hogy sz*r és akkor ennyi, fel sem fogod vagy el sem olvasod azt, hogy mit írok. Nekem nincs bajom azzal, hogy nem tetszik a szerver koncepciója, vagy nem értesz egyet azzal, amit kigondoltunk, de nem kell ez az alaptalan vádaskodás. Az építő jellegű kritikákkal és a véleménynyilvánításokkal sincs bajom, de a te esetedben csak azt látom, hogy csak kötekedni vagy itt, és már csak azért is keresed azt, hogy hol lehet belerúgni a másikba.
 
Rögtön az elején leírtam, hogy miért nincs honlap. Erre te meg itt leírod (már csak azért is, hogy valamibe bele tudj kötni), hogy \"EgYéBkÉnT a HoNlAp..\". Nem tetszik, hogy nincs honlap? Remek elfogadom ez a te véleményed, de attól még egy szerver nem lesz rosszabb. Miért ne tudnának írni e-mailt egy panasz esetén? Azért mert az a jól megszokott bejáratott forma, hogy minden egyes szervernek kell egy honlap? Anélkül már nincs élet? Soha nem szerettem a mainstream dolgokat és ez most sincs másképp. És elmondom úgy, hogy érthető legyen: Megnézzük, hogy így működik-e a szerver. 
 
Fentebb egy másik felhasználó tök rendesen felajánlotta, hogy akár készít egy honlapot. Nem zárkózom el előle, de kíváncsi vagyok, hogy így működik-e a dolog...
 
Nem tudjuk, hogy mit akarunk? Hogy ne tudnánk, ezt írtam le a leírásba. És ne mondd már, hogy egy leírásból nem lehet megítélni, hogy tetszik-e valami vagy sem. Ez is csak az a mainstream dolog. Ha százból 99 ember képpel hirdeti a szerverét, akkor ítéljük el azt az 1-et mert ő nem úgy cselekszik, mint a másik?
 
A LARP-ról egyébként annyit, hogy amikor megindították az első RP szervereket, akkor azok a Godfather mod alapján készültek el. Aztán jött annak a kicsit modernebb változata a LARP. És én már a legelső leírásomban leírtam, hogy az alapján készült el. Azt töltöttük le és átdolgoztuk, erre te meg jössz nekem azzal, hogy \"valamelyikőnk letöltött egy kuka módot\"? Ez volt már az alap tervünk, hogy azt dolgozzuk át. Ennyire nem volt egyértelmű, amit leírtam? 
 
Ráadásul leírtam azt is, nagy nyomtatott betűkkel \"NÉMI VALLOMÁS\" címszó alatt, hogy igen a régi LARP feelinget akartuk visszahozni, de mivel 2019 van, ezért átdolgoztuk picit, és talán ettől idegen lesz? Talán, de odaírtam azt is, megnézheted, hogy azért figyeltünk arra, hogy az alap recept megmaradjon. Itt arra gondolok, hogy LS-ben játszódik, Nekem már a login screen is eg nosztalgia volt, amikor nekiláttam a modnak, nincsenek dialogok, a ruhabolt olyan kis \"bénácska\" és nextet beírva kell lépkedni na és a(z egyik) legfontosabb az alapmeló rendszer (már ha lehet rendszernek hívni). Ugye, megint csak ismétlegetem magam, de leírtam az összeset:   Úttisztító, Farmer, Buszsofőr, Pizzafutár, Detektív, Autószerelő,Testőr, Boxoló, Ügyvéd illetve Drogdíler, Fegyverkereskedő, Autótolvaj és Prostituált. De te valahogy csak a prosit vetted észre, érdekes. Amilyen alapon belekötöttél az Prostiba úgy beleköthettél volna a Drogdílerbe, a fegyverkereskedőbe sőt az összes illegális alapmelóba. De tök jó lett volna, ha rendesen elolvasod, mert én azt írtam, hogy illegális FRAKCIÓK nincsenek bescriptelve. Azért mert az alapmelókat felvéve, pl egy drogdíler és egy fegyverkereskedő összeáll, akkor egy tök jó kis csapatot tudnak alkotni. (Most csak mondtam egy nagyon mezei példát, mielőtt nem tetszene) De erősítheti a csapatot egy prosti is, ha az ennyire kiszúrta a szemedet. De ha jól megnézted, akkor azt is odaírtam, hogy EGYELŐRE nincsenek. Ez a szemfülesebbnek annyit jelentett volna, hogy terveink vannak a jövőre nézve, hogy mivel fejlődhet tovább a mód.  Biztosan hallottál már tervezetről. Nagyobb cégek is beszokták jelenteni, hogy miket terveznek a jövőben. (Mi nem vagyunk nagyobb cég, mielőtt belekötnél)
 
Úgyhogy nem... Nem köptem magam arcon, teljesen tudatában vagyok annak, hogy mit írtam és, hogy miit akarok vagy akarunk a csapattal. És a priusz rendszerrel is tudom, hogy mi a célom. Talán te úgy emlékszel az ügyvédre, hogy keresett volt, én viszont úgy, hogy nem. És ezért el akarsz engem ítélni? komolyan? Ez mi, ha nem alaptalan vádaskodás? Bocs, hogy én nem ott játszottam ahol te és én úgy emlékszem, hogy nem volt valami keresett meló, mert  nézzük azt, hogy nem mindig csuktak le embereket, és ha valakit lecsuktak nem biztos, hogy volt óvadék. Ergo, egy idő után, ha valaki bekerült a börtönbe, akkor már inkább leülte a kis időt, mert alig voltak elérhető ügyvédek. És erre alapozva szerettük volna kicsit fellendíteni ezt a munkát. Nem tetszik? ez a te véleményed, nagyon jó. de emiatt te hülyének nézel minket? Emiatt te elítélsz? Miért? Szerinted nem tudjuk, hogy a pénz miatt játszanak az emberek?  Épp elég lehetőséget tettünk bele arra is, hogy a játékosok könnyen pénzhez jussanak, ha kihasználják a mód adta lehetőségeket. És az volt a nézetünk, hogy ha az ember bűnöző életmódot folytat, akkor számoljon azzal, hogy ilyen hátrányokkal járhat. És tény ezt nem írtam le, de mindegyik alapmelónak más a \"tűrési határa\". Az illegális alapmelókat  akármennyi priusszal fel lehet venni. A legálisak már válogatósabbak. Az ügyvéd pl egyáltalán nem tűri, hogy priuszod legyen. Huh, micsoda rossz elgondolás mi? Ez egy játék, és vannak hátráltató tényezők. Azt a mindenit... 
 
Kezdetben még semmi baj nem volt azzal, hogy azt írtad, hogy nem fogott meg. Tényleg érdekelt, hogy azért nem fogott meg a \"kedvcsináló\", mert nincs kép/videó vagy csak szimplán eleve a leírás nem tetszett. Ha normálisan leírod, hogy még több infó érdekel azzal sem lett volna baj. Teljesen érthető. De azért ne játszunk már ilyet... Azt mondod, hogy leírással manapság már semmit nem érek el, de érdekes, rajtad kívül mindenki normálisan tudott írni.
 
És, ha lehet hagyjuk ezt a vagdalkozást, szerintem minden le van írva. De ha plusz kérdésed van, akkor azt rendesen is fel lehet tenni. Vagy ha nem tetszik az elképzelésem a szervert illetően, akkor szuper, nem kell, hogy tetszen, várd a Class RPG-t és akkro majd játssz ott.

[HUN]Retro RP
« Válasz #13 Dátum: 2019. November 06. - 01:57:56 »
+1
Dehát csak annyit írt, hogy hiányolja a képeket 

[HUN]Retro RP
« Válasz #14 Dátum: 2019. November 06. - 06:32:10 »
0
Idézetet írta: impreZZa date=1573001876


   
      Dehát csak annyit írt, hogy hiányolja a képeket 


Ha csak ennyit írt volna, :D Igen, először csak annyit írt, és azzal még nem is volt bajom. Én nem gondoltam, hogy ezek (amiket leírtam a szerver ismertetőben) olyan dolgok, amiket illusztrálni kellene. Mivel ez csak pár adat. Megmutathattam volna a statot, hogy kiír pár értéket. Megmutathattam volna, hogy a karakter egyszer több pénzt kap, aztán kevesebbet. De úgy éreztem, hogy ezeket elég leírni, mert nem túl \"akció  dús\" dolgok ezek. Szóval tényleg érdekelt, hogy az én leírásom nem volt pontos, vagy csak szimplán nem fogta meg? Én azért törekedtem arra, hogy a legrövidebben és legjobban leírjam azokat, amik várhatóak.
 
 

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal