Szerző Téma: Mta sa DayZ  (Megtekintve 1899 alkalommal)

Mta sa DayZ
« Dátum: 2017. Augusztus 26. - 14:33:26 »
0
 
 
 
 
Üdvözlök mindenkit!
 
Szeretném bemutatni a nemrégiben nyílt MTA:SA szerverünket.
 
A szerverünk az MTA:SA DayZ modot használja. Az eredeti ARMA 2: DayZ Mod alapján készített mod, átültetve San Andreas államába. A mod lényege, hogy te egy túlélõ vagy, és egy zombiapokalipszisben kell túlélned a mindennapokat. Gyûjtögethetsz felszereléseket, ételt, mindent ami szükséges lehet egy világvége féle túlélésre. Játszhatsz egyedül, vagy túlélheted a barátaiddal, ezt te döntöd el. Feljavíthatod a jármûveket, banditává válhatsz, vagy segíthetsz más túlélõkön. A szerver magyarokat, illetve európai játékosokat is befogad.
 
Funkciók
 
Regisztráció / Login
 
Amikor regisztrálunk, a lentebb található kép vár minket. Megadjuk felhasználónevünket, és jelszavunkat, és kezdhetjük is a játékot. Különösebb feladatod nincs regisztráció során. Ha regisztrálunk azonnal csatlakozol a szerverre, és elkezdhetsz játszani
 
[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/ngEeda7.jpg[/hs]
 
Interface
 
Az Interface két részre osztható. A fenti monitorra, és a lenti HUD azaz kijelzõre. Monitoron fentrõl lefelé.
 
Zombies Killed: Ez mutatja, hogy mennyi zombit öltél meg eddig. Ha meghalsz, ez nullázódik.
 
Headshots: Ez a sor mutatja hogy hányszor találtál fejbe valakit / valamit. Ha meghalsz, ez nullázódik.
 
Murders: Ez mutatja hogy hány játékost öltél meg eddig. Ha meghalsz, ez nullázódik.
 
Bandits Killed: Ez mutatja hogy hány banditát öltél meg eddig (Banditákról késõbb). Ha meghalsz, ez nullázódik.
 
Blood: Ez mutatja a vérszinted. Alapból 12.000 egységnyi véred van. Ha lõtt sebet, vagy zombi által sebet kapsz, akkor ez lejjebb megy. Ha nagyobb sebet kapsz elkezdesz vérezni, ha nem kötöd be a sebed, akkor elvérzel, és meghalsz.
 
Zombies (Alive/Total): Ez mutatja, hogy egy megadott közelbe mennyi zombi található. Ha mozogsz, ez változik, tekintve hogy mennyi zombi spawnol le a közeledben.
 
Temperature: Ha esetleg esik az esõ, vagy úszol, akkor ez lejjebb megy. Heatpackkal lehet felmelegíteni magad, vagy ha tüzet teszel.
 
Humanity: Ez mutatja a Humanity szinted. Késõbb jobban kifejtem ezt.
 
Name: Egyértelmû, a karaktered nevét írja le oda.
 
Ezek alatt pedig van a HUD, amin az alábbi dolgok találhatóak:
 
Hangszóró: Ez mutatja, hogy milyen hangos vagy. Ha kocsiba ülsz, akkor elég nagy zajt csapsz. Ha futsz, vagy lövöldözöl akkor is nõ. Minnél zajosabb vagy annál biztosabb hogy észrevesznek a zombik.
 
Szem: Ez mutatja, hogy mennyire látnak a zombik. Ha kocsival mész, vagy esetleg a zombi mellett szaladsz el, akkor egyértelmûen megnõ.
 
Maszk: Ez a Humanity rendszerhez kapcsolódik. Minnél kisebb a humanityd annál pirosabb lesz.
 
Hõmérõ jel: Ez mutatja a hõmérsékleted, ugyanúgy mint a fenti monitorba.
 
Szóda / Kólás doboz: Ez mutatja, hogy mennyire vagy szomjas. Ha megiszol valamit, akkor ismét zöld lesz.
 
Vércseppek: Ez mutatja a vérszintedet. Ha megsebesítenek és elkezdesz vérezni, ez villog. Minnél pirosabb, annál több vért veszítettél. Ha teljesen piros, és villog akkor nagy valószínûséggel megfogsz halni.
 
Villa + Kés: Ez az éhességi szintedet mutatja. Ha eszel, ez ismét zöld lesz.
 
[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/Ur7va81.jpg[/hs]
 
Zombik:
 
A zombiknak külön skinjük van. Az alap skinek lettek átszerkesztve, zombie hatást keltve. Ha meglátnak, utánad kezdenek futni. Habár egy zombit könnyû lefutni, de ha neked esnek sokan, akkor nem tudsz szabadulni. Ha megütnek, akkor fehér képernyõ villan. Ha megölnek, akkor természetesen újra kell kezdened az egészet.
 
[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/qzTzebp.jpg[/hs]
 
[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/QeYsn2X.jpg[/hs]
 
Humanity Rendszer:
 
Ez a rendszer fejezi ki az \"emberséged\". Az apokalipszisban sok ember meghalt - vannak akik megõrültek. Néhány ember úgy gondolja úgy élheti túl legjobban, ha a többi túlélõt megöli, és elveszi amije van. Vannak olyanok, akik inkább egyedül vagy barátokkal élik túl, és vannak azok, akik segítenek más ismeretlen / ismerõs túlélõn, elsõsegélyt nyújt nekik, vért ad nekik, stb.
 
 
 
A Humanity-nek három szintje van:
 
 
 

  •    Bandit


  •    Neutral


  •    Hero


 
 
Bandit: Ha sok játékost ölsz, akkor Bandittá válsz. Ekkor az ismert Counter Strikeból modellezett skint kapod meg. Ha valaki meglát egy Banditát, egybõl megijed, és akár szó nélkül lelõhet, hiszen félti az életét. Ezért ha túl sok játékost ölsz, óvatosan mozogj a városokban, mert bárki rádlõhet szó nélkül. Innen úgy lehet kiszabadulni, ha segítesz a játékosoknak, feltöltöd a hpjukat, morphinet adsz be nekik, stb.
 
Neutral: Ez a sima Humanity szint, ahogy kezded. Itt túlélõ vagy, nem biztos hogy rád lõnek egybõl, tekintve hogy nem biztos hogy te ártanál a másik játékosnak.
 
Hero: Ez a hõsszint. Ha sokat segítesz a játékosoknak, pl ellátod a sebeiket, stb, akkor megkapod ezt a szintet. Ennél a szintnél nem kapsz más skint.
 
Fegyverek:
 
Fegyvereket különbözõ helyekrõl szedhetsz. Ahogy valóságba is, egy vegyesboltba nem fogsz találni egy M4A1-et. Az ilyenek katonai bázisokon, rendõrségen, és egyéb helyeken vannak. Gyengébb fegyvereket találhatsz sikátorokban, kocsikban, hullákban. Ha van fegyvered, az nem azt jelenti hogy tudsz is lõni vele. Külön ammo (töltény) kell ahhoz hogy tudj lõni vele.
 
Ammo Típusok:
 
 
 

  •    Pistol Ammo


  •    Shotgun Ammo


  •    Assault Ammo


 
 
Pistol Ammo a Silenced Pistol, Colt45, és Desert Eaglebe való.
 
Shotgun Ammo a SawnOFF Shotgun, Sima Shotgun, és a Combat Shotgunba való
 
Az assault Ammo pedig minden gépfegyverbe, m4, ak47, mp5, stb.
 
Annyi fegyver lehet nálad, amennyit a hátitáskád elbír, viszont egyszerre csak két fegyver lehet a kezedben - egy elsõdleges és másodlagos fegyver.
 
A fegyvert a J betû lenyomása után, a listából kiválasztva jobb egér kattintással használhatod.
 
Elsõdleges fegyverek listája:
 
 
 

  •    Shotgun


  •    SawnOFF Shotgun


  •    Combat Shotgun


  •    AK47 - M4


  •    Country Rifle - Sniper Rifle


  •    Rocker Launcher - Heat Seeking RPG


 
 
Másodlagos fegyverek listája:
 
 
 

  •    Knife


  •    Katana


  •    Pistol


  •    Silenced Pistol


  •    Deagle


  •    UZI - TEC9


  •    MP5


 
 
Használhatsz gránátot is, az nem tartozik ezekbe, azt elõveheted akkor is ha van nálad két fegyver.
 
Jármûvek:
 
Ahogy felfedezed a játék területét, jármûvekre bukkanhatsz. Természetesen nem úgy mint GTA-ba, hogy beülsz, és viszed. Ugyebár a zombi apokalipszis miatt az úton hagyva, sok mindennek lett kitéve, ezért valószínûleg nem mûködik megfelelõen. Ahhoz hogy a kocsid mûködjön, az alábbiakra van szükséged:
 
Egy Motorra, négy abroncsra, benzinre, és egy szerelõládára. Ha ezek megvannak, odamész egy kocsihoz, megnyomod a görgõt, és kiválasztod mit szeretnél javítani. A kocsit be is zárhatod, az L gomb segítségével, K betûvel pedig a motort leállítod. Ha a motort nem állítod le, kifogy belõle a benzin, és nem fogsz tudni vele menni.
 
Sebzõdés rendszer:
 
A sebzõdés is teljesen át van állítva. Ha esetleg nagy helyrõl leugrasz, vagy meglõnek lábon, eltörik a lábad. Ilyenkor nem futhatsz, és nem ugrálhatsz. Ahhoz hogy ezt meggyógyítsd, Morphinera van szükséged, amit kórházakban, és egyéb helyeken szerezhetsz.  Ha túl sokat beléd lõnek, elkezdesz vérezni.  Ez természetesen egy vérzõ effektel járul. Ahhoz hogy ezt elállítsd, Bandagere van szükséged, amit házaknál találhatsz, vagy kórházba. Ha nem állítod el, elvérzel és meghalsz. Ha valakit fejbe lõssz, instant meghal.
 
Zombikba ajánlatos fejbe lõni mindig, akkor 1-2 golyótól megfog halni. Egyébként 4-5 golyó kell bele.
 
Természeti Katasztrófa:
 
Megeshet, hogy még a zombiapokalipszis közben is annyi esik, hogy megduzzad a patak, kiönt, áradás történik. Ekkor magas területre kell menned, különben megfulladsz.
 
[hs width=300 height=300]http://i.imgur.com/6L4HqLM.jpg[/hs]
 
Az árvíz script készítõje Ca11um
 
Hátitáska rendszer:
 
A játékba több hátitáska van. Minnél nagyobb táskával rendelkezel, annál több dolgot tarthatsz magadnál. Minden tárgynak van egy megadott mérete, szóval az alap táska 10 férõhelyes, ha az M4 elfoglal 4 helyet, a deagle 3-at, viszont szeretnél egy RPG-t ami pl 5 helyet foglal, azt már nem veheted fel.
 
Hátitáskák amiket megszerezhetsz más játékostól, épületekbõl, különbözõ loothelyekrõl:
 
 
 

  •    Alapértelmezett: 10 férõhelyes (Ezzel kezdesz)


  •    Kis Hátizsák (Small Backpack): 16 férõhelyes


  •    Alice Hátizsák: 28 férõhelyes


  •    Coyote Hátizsák: 36 férõhelyes


 
 
Irányítás, Gombok:
 
WASD - Mozogni, és egérrel nézel körbe.
 
Bal Egér Gomb - Lövés a fegyverrel / ütés kézzel / szúrás vágás katanaval és késsel.
 
Jobb Egér gomb - Célzás a fegyverrel.
 
Görgõ Gomb: Hátranézhetsz vele, és ha közel vagy egy játékoshoz, ennek segítségével adhatsz neki vért, vagy így láthatod el a sebét. Ezt használjuk arra, hogy felvedd a tárgyat a földrõl, és ha kocsit kell megjavítani, ennek segítségével hozhatod elõ a javítás menüt.
 
SHIFT - Ugrás.
 
Space - Futás.
 
C - Guggolás, ha guggolsz kevésbé fognak látni a zombik, így nem biztos hogy megtámadnak.
 
J - Az egyik legfontosabb gomb. Ezzel hozhatod elõ az inventoryd. Ahogy a képen is látszik, bevannak osztva a dolgok. Ha szeretnél használni egy tárgyat, jobb klikk rá és válaszd ki a lehetõséget. Ha kiválasztasz egy tárgyat az inventorydból, és rákattintasz a balra mutató nyílra, kidobod a földre. Ha megnyomod a J gombot egy tárgy közelében, akkor pedig felveheted úgy, hogy rákattintasz a bal oldali ablakba, és a jobbra mutató nyílra kattintasz.
 
TAB - Megtekinted az online játékosokat. Itt kimutatja hogy mi a neved, mennyi embert öltél meg, mennyi zombit öltél, kiírja hogy mennyi ideje vagy életben.
 
F1 - Csoport rendszer. Itt fogadhatod el a meghívást a csoportba, és kiírja hogy milyen csoportba vagy / milyen csoportok léteznek
 
F2 - Csoport vezetés. Itt hívhatsz meg embert a csoportba, rúghatsz ki, stb. /creategroup paranccsal kell készíteni csoportot. Y-al tudtok beszélgetni egymással.
 
F5 - Ezzel rejtheted el a monitort, ami kiírja a statisztikádat (zombi gyilkosságok, humanity, stb)
 
T - Ezzel írhatsz a közeledbe lévõeknek. Ha valakinek PM-et szeretnél írni akkor használd a /msg PlayerName Üzeneted parancsot.
 
O - Ezzel nyithatod meg a Support Chatet. Ha ideírsz, azt kijelzi az adminoknak, és õk tudnak válaszolni rá.
 
Z - Ezzel használhatod a rádiódat. Ehhez szükséged lesz egy rádióra, amit játékostól vagy lootból szerezhetsz.
 
I - Ezzel aktiválod az infravörös szemüveged.
 
N - Ezzel aktiválod az éjjellátó szemüveged.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Október 07. - 00:27:30 írta skyLine »

Mta sa DayZ
« Válasz #1 Dátum: 2017. Augusztus 26. - 14:47:38 »
0
Ezen alakítottatok valamit? Mert ez egy full alap dayZ mod.

Nem elérhető id100

  • 903
    • Profil megtekintése
Mta sa DayZ
« Válasz #2 Dátum: 2017. Augusztus 26. - 15:06:22 »
0
Ez full alap DayZ :\'DD

Mta sa DayZ
« Válasz #3 Dátum: 2017. Augusztus 26. - 18:59:05 »
0
Ne is gondoljunk arra aki sötét témát használ...

Nem elérhető skyLine

  • Globális moderátor
  • 2171
  • 2020
  • Vaterán
    • Profil megtekintése
Mta sa DayZ
« Válasz #4 Dátum: 2017. Október 07. - 00:26:53 »
+1
A betűszínen állítsunk már kérlek, mert sötét témán semmi nem látszódik belőle. :D

Nem elérhető skyLine

  • Globális moderátor
  • 2171
  • 2020
  • Vaterán
    • Profil megtekintése
Mta sa DayZ
« Válasz #5 Dátum: 2018. Február 11. - 14:03:15 »
0
Zárom.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal