Szerző Téma: SA:MP, android, SA:CM valamint az orosz hülyeségek  (Megtekintve 3069 alkalommal)

SA:MP, android, SA:CM valamint az orosz hülyeségek
« Dátum: 2017. Július 14. - 13:04:20 »
+3
Sziasztok!
 
Mivel a magyarok nagyon el vannak korlátolva a rendes samp világától és kb félévente nyílik egy téma arról, hogy így kihal meg úgy kihal, szeretnék tisztázni pár dolgot.
 
Magyarországon valószínűleg tényleg haldoklik/kihalt, viszont külföldön egyáltalán nem. Igen ráfoghatjuk, hogy az oroszok átvették a hatalmat, belőlük van a legtöbb és ők futtatják a legsikeresebb szervereket, de a számok azok számok akkor is.
 
http://mauzen.org/samp/
 
A fenti linken látható, hogy nem haldoklik, sőt ez az egyik legsikeresebb időszak. (botokról nincs információm)
 
 
 
A samp jövőjéről, fejlesztésekről nincs hivatalos információ. Lassan 2 éve, hogy Kalcor utoljára életjelet adott a fórumon. Élni él, mivel a game-mp.com-al szokott foglalkozni, volt valami incidens, hogy refundot kért valaki és akkor kalcor helyből kitiltotta a srácot ez miatt. (1,5 hónapja)
 
Az oldalakon lévő whois guard előfizetése 2018 végén jár le (szerintem a domain előfizetésekkel együtt) utána vagy vége a samp támogatásának vagy pedig újra kifizeti.
 
A samp forráskódjáról:
 
A 0.2.5 hiányos forráskódja már évek óta elérhető, a teljes 0.2x viszont nem olyan rég óta van a nyilvánosságra hozva ahhoz képest. Az oroszok elvileg megkapták a 0.3b forráskódját, hogy GTA United-re portolják a klienst, ezt megkapta pár ember és van aki 0.3.7-re fel is frissítette. De ahelyett, hogy sok ezer embernek örömet okozna, inkább megtartották maguknak és a hülye criminal russia modra adták ki inkább.
 
Vannak olyanok akik elővették a 0.2.5 forráskódot és befejezték a 0.2x segítségével, tehát saját multiplayert hoztak létre (SA:CM). Az egyik srác aki velük dolgozik az meg portolta a sampot androidra, sajnos nekem nem indult el a huawei telómon, de csomóan írják, hogy működik, videók is vannak róla. (nem kell rootolni, hogy menjen)
 
https://vk.com/android.samp
 
https://vk.com/samp04fix
 
(nyílt forráskódú projectek)
 
Teljes 0.2x forráskód githubon: https://github.com/andreev3344/samp
 
 
 


   

 
 
 
Összegezve:
 
Nem egy fényes jövő elé néz a samp, én max 5 évet adok neki, utána kihal. Ezért akartam volna, hogy ha már GTA Közösség a fórum, akkor foglalkozzon is a GTA V-el, hiszen van egy csomó multiplayer kezdeményezés. Dehát nem hallgat meg senki, a tulajdonosok pedig nagyon tehetségesek abban, hogy kell leszarni másokat.
 
Biztos van olyan magyar aki jobban tud ezekről a dolgokról (pl. P3ti) úgyhogy ha valamit rosszul tudok, nyugodtan kijavíthatnak.

SA:MP, android, SA:CM valamint az orosz hülyeségek
« Válasz #1 Dátum: 2017. Július 16. - 21:45:27 »
0
PC-s szerokra rálehet vele menni?

SA:MP, android, SA:CM valamint az orosz hülyeségek
« Válasz #2 Dátum: 2017. Július 17. - 11:35:05 »
0
Sima samp szerverekre nem lehet felmenni vele.  Elvileg csak SACM szereverekre enged.

SA:MP, android, SA:CM valamint az orosz hülyeségek
« Válasz #3 Dátum: 2017. Július 18. - 11:31:41 »
0
Kösz az infót.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal