Szerző Téma: Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)  (Megtekintve 2702 alkalommal)

Nem elérhető tudvari

  • 1264
  • Fejlesztő
    • Profil megtekintése
Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Dátum: 2017. Március 25. - 22:40:11 »
0
1 év kihagyás után megjött a kedvem a SA:MP szerver készítéshez, és gondoltam szétnézek a piacon.
 
Mi történt itt? Hova tűntek a szerverek?
 
Az még jó, hogy pl. nincsenek az óvodás free admin edit szerverek, amik csak 1 hétig éltek. (amíg a \'free adminok\' kipróbálták az adminságot, de rájöttek, hogy player nélkül szar)
 
De mi van a nagy szerverekkel? Vagy a kisebb minőségi szerverekkel?
 
Jelenleg csak a ClassRPG-t látom, de ott is kb 30-an voltak csúcsidőben. Mivel ez volt az egyetlen választásom, gondoltam kipróbálom.
 
Az eredménye az volt, hogy kb 5 percig töltögettem egy non-sense tesztet, ahol végül meghúztak, mert arra a kérdésre, hogy kocsiba üléskor mit teszel, nem azt válaszoltam, hogy bekötöm az övemet és elindulok, hanem azt, hogy beindítom a motort és elindulok.
 
Gondoltam beugratós, és arra kíváncsi a teszt írója, hogy tudom-e, hogy az öv nem bekötése RP-s, ha éppen egy felelőtlen személyt játszok. De nem. A kocsi beindulásához az öv bekapcsolása szükséges. Nem a motor beindítása, nem. Az öv bekötése.
 
Az emberek egy elég nagy százaléka öv nélkül vezet (ami egyébként elég szomorú), de itt mégis nonosnak számít. És ez csak az egyik ilyen. A teszt fele kb. KRESZ kérdés. És nem is beszélve arról, hogy nem lehet olyan válaszokat adni, ami a karakterem személyiségétől függ.
 
Sehol sincs leírva az, hogy VIGYÁZAT, ezen tesztet úgy kell kitöltened, hogy te egy kedves, tisztelettudó, törtvénytisztelő polgár vagy.
 
Ja és nem elég, hogy egy tök hosszú tesztet kell kitöltenem, amiben a kérdések 90 százaléka felesleges/frusztráló, de még 10 percig el is tilt tőle hibás kitöltés esetén.
 
Röviden a problémák ezzel a teszttel:
 

  •    Túl hosszú


  •    A kérdések 40 százaléka KRESZ


  •    A kérdések másik 40 százaléka olyan kérdés, amire csak olyan válasz jó, amit egy tisztességes ember tenne IRL.


  •    5 százalék értelmes RP alapszabályokkal kapcsolatos kérdések.


  •    és a maradék 15 százalék pedig az előbb említett alapszabályokra vonatkozó kérdések ismétlése, csak más szórenddel.


  •    Szar a teszt, és ha hibázol, mert van merszed RP-sen gondolkozni, akkor 10 percet várnod kell az újboli kitöltésig.


Amikor én RP szervert csináltam, az emberek többsége nem a nyilvánvaló problémákat feszegette, hanem olyanba kötött bele, hogy rosszul fogalmaztam meg egy tesztkérdést.
 
Ilyenkor hol vannak az ilyen emberek?
 
 
 
Mi folyik itt Gyöngyösön?
« Utoljára szerkesztve: 2017. Március 25. - 22:40:45 írta tudvari »

Nem elérhető whadez

  • 719
  • DEFEATER
    • Profil megtekintése
Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #1 Dátum: 2017. Március 25. - 23:07:28 »
+3
Szia Tudvari!
 
ClassRPG-ről van szó, az RP-t illetve az értelmességet  ne ott keresd (nem mint ha lenne más lehetőség). A magyarok mentalitása borzasztó, nem tartanak ki a végsőkig az adott szerver mellett, és ennek függvényében az összes szerver bezár. De te ezt testközelből tapasztalhattad. Szerintem az idei év a legalkalmasabb a TudvariRPG újraindítására, avagy egy projekthez becsatlakozni.

Nem elérhető tudvari

  • 1264
  • Fejlesztő
    • Profil megtekintése
Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #2 Dátum: 2017. Március 25. - 23:29:05 »
0
Én már pont ezért nem igazán gondolkozok RPG szerverben. Mindenbe csak belekötnek az emberek, mindenből csak vita alakul ki. Túl stresszes. Ha valamit nem scriptelek be, hogy le lehessen RP-zni, akkor az a baj, hogy kicsi lenne rá az igény, az embereknek már nincs kedve fáradozni erre. Ha bescriptelem, akkor azért jön a flame, hogy ez mennyire nonos, blablabla, de legalább többen játszanak.
 
Ha komplex, reális rendszert alakítok ki, például a gazdaság rendszeremet, akkor meg azért nem jó, mert az átlag játékos nem igazán tud gondolkodni. Úgy terveztem meg, hogy ha pl. közel van a bolt a készlet kifogyásához, akkor a játékos több jutalmat kapjon, ergo gyorsan töltse fel valaki a boltot, mielőtt kifogy. Ennek az lett a végeredménye, hogy a playerek 10 százaléka nagyon meggazdagodott, mert csak ők éltek a lehetőséggel, a többi játékos pedig folyamatosan csak panaszkodott, hogy már megint üres a bolt. (mert ha éppen mást akartak csinálni az értelmes emberek, és nem csak boltokat feltölteni egész nap, akkor máris összeomlott a rendszer.)
 
Egy olyan modot akarok kitalálni, amit leginkább úgy lehet jellemezni, hogy GF++.  Az RP-nek a jó tulajdonságait megtartanám, de az összes olyan dolgot, amin az emberek csak vitáznak folyamatosan, azokat hagynám. Csak a szórakozás és a közösség lenne a cél. Fő aspektusok: Munkavállalás, gyüjtögetés, szállítás, craftolás, klánháborúk, területfoglalás, versenyzés, fosztogatás, szállítmány rablás, stb.
 
Szerintem már intő jel az, hogy az RP szervereken naponta kb. annyi panasz íródik, mint ahány játékos játszik 1 nap a szerveren. (na jó ez kicsit túlzás, de értitek)
 
Már kaptam pár pozítiv visszajelzést a modommal kapcsolatban a közeli ismerőseimtől, de nem tudom, hogy mennyire éri meg. Ha szerverbe kezdenék, akkor pedig nemzetközi lenne, mert a magyar piacra nem érdemes bármit is alapozni. Túl sok munka a semmiért. Persze lehetne nyelvet választani (mármint a mod nyelvét), például először angolt és magyart (később bővül), és a reportnál is lehetne jelezni, hogy milyen nyelvű staff membereket szeretnél elérni.
 
Ingame persze értesd meg magadat ahogy akarod. Mivel nem RP szerver lenne, így nem lenne probléma abból, ha 2 játékos nem beszéli a közös nyelvet. Minél több nyelvet tudsz, annál több emberrel tudsz beszélni. Ha akarod, akkor csinálhatsz nyelvfüggő klánokat is, és akkor pl. csak magyarok vesznek körül.
 
Szóval az ingame beszélgetés úgy működne, mint bármelyik másik multiplayer játékban :D

Nem elérhető Nolan

Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #3 Dátum: 2017. Április 04. - 19:14:41 »
0
Az a legnagyobb probléma szerintem hogy magyar RP szerver nagyon régóta nincs. Bárki bármit mond, tapasztalataim szerint manapság még GF-nek is csak a csúfolható szerverek mennek. Nyilván, ezeken a szervereken is megvan a réteg, aki igazán jól játszik, de mondjuk egy \"vérpistike\" akármelyik pillanatban keresztbe tehet a szituációnak, mert fogalma sincs a játékról. Ekkor jön az adminfázis, ami már teljesen kizökkenti a játékosokat abból hogy hol is tartottak. És visszatérve arra hogy nehéz a teszt teljesen igazad van, tökéletesen felesleges egy ilyen mértékű vizsga. Viszont így is bekerülnek olyan játékosok akiknek szépen szólva fingjuk sincs az egészről, mivel a tizedik alkalommal már becsukott szemmel is kilehet tölteni.
 
Most megpróbálunk összehozni egy szervert, egyelőre csak elképzelések vannak, viszont regisztrálni csak a fórumon keresztül lehet, egyénenként elbírálva, ezzel kiszűrve mindenféle olyan embert, aki nem odavaló. Lesznek alapkérdések, emellett írnia kell magáról egy tetemesebb mennyiséget, ki is Ő, mit is akar játszani, stb.
 
Ezer szónak is egy a vége, nem igazán működik jelenleg itthon az RP, de ez nem csak a játékosok hibája, hanem sok szempontból a szervereké is.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 04. - 19:16:32 írta Nolan »

Nem elérhető ZyZu.

  • Globális moderátor
  • 8939
  • my turbo diesel forum
  • Discord: ZyZu.
    • Profil megtekintése
Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #4 Dátum: 2017. Április 05. - 02:09:57 »
0
Nekem akár ki bármit is mond, \'igazi Magyar RP\' akkor volt amikor a LittleTown még működött. Miután bezárták, jöttek a másolatok, publikált módok és Magyarországon egy szerver sem volt azóta amit én \'igazi Magyar RP\' szervernek hívnék, nem kapom meg azokat a feelingeket amit a LittleTown csinált. A mostani szerverek (egyediek) jól vannak kidolgozva de akkor is nincs meg már az a feeling mint régen.
 
Ha újra elkezded, angolul írd a módodat azt még lehet megéri mert ott még vannak, próbálnak. 
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 05. - 02:11:39 írta ZyZu »

Nem elérhető Nolan

Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #5 Dátum: 2017. Április 06. - 20:08:20 »
0
Szerintem nem a szerverekkel van a gond ZyZu, azért nincs meg a feelinged már mivel akkor jobban benne lehettél az egészben, sokkal jobban lekötött, és az akkori társaság volt a te korosztályod, a te barátaid, a te ismerőseid. Vagyis nekem ezért pótolhatatlan az a régi érzés. A másik ami a probléma hogy tele van az összes szerver, ténylegesen olyan játékosokkal akik nem értenek az egészhez.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 06. - 20:09:07 írta Nolan »

Nem elérhető BigTics

  • 1573
    • Profil megtekintése
Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #6 Dátum: 2017. Április 07. - 19:30:36 »
0
Ahol \"igazi rp\" -t játszottak az a szerver sose bírta sokáig, mert nem volt meg az a játékos létszám amiért akarták volna folytatni vagy hamar megszűnt valami kamu indokkal, csapaton belüli konfliktusok miatt ,nincs kedvük folytatni.
 
Ahol pedig voltak játékosok ott pedig nem rpztek, de volt egy nagyobb közösség.
 
Nem tudom már hány év telt el mióta elkezdtem játszani és miután befejeztem és még mindig ott tartanak az emberek, hogy miért nincs igazi rp szerver. Olyan \"sokan\" szeretnének de mégse tesznek érte semmit mert hamarabb bezárnak egy szervert mint hogy kudarcot valljon.
 
Nolan egyetértek veled, mert amikor vissza gondolsz egy szerverre ahol sokat játszottál hamarabb fog a pozitív emlékek előjönni mint a negatív. Én lemerem írni elég sokat játszottam régen (amikor még egy samp szerver volt) a SeeRPGn és utólag se bántam meg, hogy ott játszottam. Nagyon sok embert megismertem akikkel később is tartottam a kapcsolatot.
 
Az új játékosok akik megpróbálnak rpzni azok próbálják meg, nekik sincs megtiltva a szórakozás, ha az látják itt xy kőbevésett szabályok vannak ami miatt számára élvezhetetlen lesz a játék akkor természetesen abbahagyja. Mi a gond azzal ha valaki csak szórakozni akar nem a játékban élni szó szerint mert ez rp szerver.
 
A mostani SeeMTA pedig nagyon jól csinálja az amit, lehet azon vitatkozni, hogy hogyan játszanak ott mit csinálnak, de még is össze szedik az embereket és ha valaki elkezd ott játszani akkor tud magának nagyobb eséllyel egy számára megfelelő társaságot találni. Admincsapat is tudja mi folyik a szerveren ők se hülyék attól, hogy nem írják ki pl.: sokan nem tudnak úgy játszani ahogy kéne.
 
Szerintem egy új samp/mta szerveren azért nem marad meg sok játékos, mert nem tudják mi lesz belőle, kibír e pár hónapot játékosok nélkül, fejlesztésekkel mit fognak behozni, mennyire gondolják komolyan a tulajok a szervert. Én is sajnálnám azt a pár napot/hónapot amit a szerveren eltöltenék majd írják, hogy bocsi megszűntünk mert blablabla.
 
Ha valaki pedig elakar kezdeni játszani és szórakozni akar és tudni akarja, hogy az a szerver később is meglesz mert a tulajdonosoknak is megéri akkor inkább SeeMTA t javasolnám neki, mert az a szerver elég sokáig lesz és nem fog feleslegesen játszani ,persze ezért le kell mondani pár dologról.
 
Nincs tökéletes rp szerver és nem is volt és nem is lesz.
 
Ui.: Játszottam más szervereken nem csak a SeeRPGn. +Ez nem reklám SeeMTA részére csak egy vélemény.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Április 07. - 19:35:37 írta BigTics »

Nem elérhető grove4l

  • 1545
    • Profil megtekintése
Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #7 Dátum: 2017. Április 09. - 13:51:07 »
0
A mai RP szerver úgy néz ki hogy megnyílik, mindenki telepakolja magát fegyverrel, lövöldöznek egy jót, majd amikor az egyik fél megunja akkor lelépnek, vagy lebannolják őket, ezek után pedig a másik fél is lelép mert nincs kivel lövöldözni és viszont látásra volt egy fasza RP szerver.

Magyar RP helyzete (+Class RPG kritika)
« Válasz #8 Dátum: 2017. Április 10. - 13:27:14 »
+1
Idézetet írta: grove4l date=1491738667


   
      A mai RP szerver úgy néz ki hogy megnyílik, mindenki telepakolja magát fegyverrel, lövöldöznek egy jót, majd amikor az egyik fél megunja akkor lelépnek, vagy lebannolják őket, ezek után pedig a másik fél is lelép mert nincs kivel lövöldözni és viszont látásra volt egy fasza RP szerver.
   


Azt ne felejtsd el, hogy ha MTA-ról beszélünk, akkor nagyjából az errpé nyolcvan százalékát azt teszi ki, hogy kocsikkal kereskednek az emberek.
 
\"helo mit tud naon tetcik\"
 
\"szia naon jo gep 8 venom varians izzo felni lsd alyto egyedi rend szam minden hu iranyara 50 misi\"

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal