Szerző Téma: Képszerkesztési segítség  (Megtekintve 928 alkalommal)

Képszerkesztési segítség
« Dátum: 2017. Január 31. - 14:53:37 »
0
Szevasztok.
 
Nos, előre leszögezem, hogy elég kezdő szinten vagyok a képszerkesztésben, soha nem is foglalkoztam vele komolyabban (gondolok itt a painttől nagyobb dolgokra), illetve nem is áll szándékomban profi szintre eljutni, most csupán a szükség adta helyzetből adódóan szeretném valamelyest fejleszteni tudásomat. Szóval.. térjünk is a lényegre!
 
Cseleserpén egy ganggel nyomulok már egy jó ideje, ami azt vonja maga után, hogy nem árt SS-eket feltölteni a topikjukba. Ezt eddig is megtettem, azonban azon képek minősége meglehetősen silány tekintettel arra, hogy elég sok szerkesztési hibát tartalmaz, nem kellemes ránézni (habár a rajta lévő kacifántos rólpléjek már-már széppé teszik).
 
A legeslegfontosabb kiküszöbölni való probléma a szöveg.. Tehát én eddig azt csináltam, hogy csináltam két külön képet.. Egyik a chatben lévő RP-t, a másik pedig a hátteret (például egy kézfogásról készült képet) tartalmazza. Megnyitottam két painttel a két különböző képet, majd a szöveget átvágtam a másikra, ezzel azt eredményezve, hogy a szöveg mögötti háttér ott maradt, ami eléggé csúnya. Azt szeretném elérni, hogy csak a szöveg maradjon, átlátszó háttérrel, hogy az így kapott képet már átvághassam a háttérre.
 
 
 
Itt egy példa... Erről szeretném a szöveg mögötti hátteret eltüntetni:
 
 
 
\"40a399b596badd53ff2a5243bda28e0e.png\"
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 31. - 15:55:51 írta ElektroN »

Nem elérhető Ben

  • 1754
  • Ben apó
    • Profil megtekintése
Képszerkesztési segítség
« Válasz #1 Dátum: 2017. Január 31. - 20:15:23 »
+1
pixlr.com, editor mód. Úgy csináld a szövegről a képet, hogy a háttér szinte egyszínű legyen, mint ahogy fent is tetted.
 
Betöltöd mind a két képet a pixlr programban. Először az alap képet, majd Layer - Open image as layer.
 
Jobb oldalon vannak rétegek (layers), akkor csinálod jól, ha az alsó rétegen van a cselekvést mutató kép, a fölötte lévőn pedig a szöveges.
 
A felső rétegen állva a varázspálca eszközt kiválasztva (W billentyű), a szöveg mögötti háttérre kattintasz, látni fogod, hogy körbe kijelölte a szöveg mögötti részt. nyomsz egy delete gombot, aztán csak a szöveg fog maradni. 
 
Mozgató eszközzel (V betű) oda helyezed, ahová akarod.
 
Lemented, vagy még a programon belül körbevágod, esetleg paint-ben és kész is vagy.
 
Ha a kijelölés után csúnyán törölné ki a dolgokat, mondjuk a szövegből részleteket, akkor a fenti tolerance csúszkával állíthatsz érzékenységet.

Képszerkesztési segítség
« Válasz #2 Dátum: 2017. Február 02. - 15:24:10 »
0
Köszönöm!

Képszerkesztési segítség
« Válasz #3 Dátum: 2017. Február 04. - 21:24:07 »
0
Ez viszont nem átlátszó :/

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal