Szerző Téma: ArmA 2 (Combined Operations) [Fireteamet keresek]  (Megtekintve 757 alkalommal)

Nem elérhető JamesA

  • 350
    • Profil megtekintése
ArmA 2 (Combined Operations) [Fireteamet keresek]
« Dátum: 2016. December 07. - 21:53:42 »
0
\"tDBzrthr.jpg\"
 
 
 
Az ArmA 2-t a Bohemia Interactive fejlesztett, majd jelenített meg 2009-ben.
 
A játék egy óriási, elképzelt, \"Chernarusnak\" nevezett területen játszódik. Komolyabb történettel nem rendelkezik, helyette változatos küldetéseket kell végrehajtanunk. Az Armában 3, egymással szemben álló frakció található [BLUFOR=Amerika, OPFOR=Oroszország, illetve Függetlenek].
 
Maga a játék egy katonai szimulátor. A játékmenetet ez a tény jelentősen befolyásolja. Lövéseknél -ellenben a legtöbb FPS-ben- figyelembe kell venni a gravitációt, a golyók áthatolását, a távcsöved/célkereszted beállítását, vagy a lövedék továbbpattanásának tényét.
 
Singeplayerben egy saját (általában 4, de van, hogy több) fős csapatot irányíthatsz. A játék különlegessége itt is megmutatkozik. Komolyabb nehézségi fokozatban az ArmA elvár egy megfelelő taktikai érzéket. Megeshet (sőt, 120%, hogy megesik), hogy a saját és a csapatod biztonsága érdekében nem kevés ellenség mellett kell elkúsznod. Más esetben célszerű hangtompítós fegyverrel likvidálnod az ellenséget, még mielőtt az riasztaná a többieket. A lehetőségek száma óriási és fontos kiemelni, hogy választás tekintetében sincs megkötve a kezed.
 
 
 
A multiplayer rész szerintem a legizgalmasabb. Én személy szerint 2 fajta játékmódot fogok bemutatni pár mondatban.
 
Az emberek vs. AI.-t ismerhetitek minden játékból. Az alapfelállás itt sem különbözik, ugyanakkor a legtöbb szerveren az izgalmak miatt a legnehezebb ellenség van berakva. Ilyenkor az egész csapatodnak (20-30 ember, szerverenként változó) össze kell dolgoznia azért, hogy 1-1 várost a lehető legkisebb veszteséggel foglaljatok el. A sokszínűséget fokozza, hogy természetesen Te, vagy bárki más a csapatból lehet egy helikopter pilótája, vagy akár egy tank parancsnoka is. Egy-egy város elfoglalása, ha jó a csapat általában 30-45 percet vesz igénybe. Érdemes felkészülni arra, hogy hiába \"csak egy gép\" ellen harcolsz, rengetegszer fogsz meghalni, akár úgy, hogy nem is látod, hogy honnan lőnek, hiszen az AI alkalmazza kihasználja ugyanazokat a lehetőségeket, amik neked is rendelkezésedre állnak.
 
 
 
Warfare mod
 
Szerintem ez az egész térképet (240 nm) igénybe vevő mód az egyik legizgalmasabb, sajnos mégis kevés a szerver hozzá. A játékban megtalálható mind az OPFOR, a BLUFOR és a függetlenek. A mód az egész Armát megbonyolítja egyfajta gazdasági rendszerrel. Az OPFOR és a BLUFOR csapatokat játékosok alkotják, a függetlenek az AI. Kezdetben mind a 2 játékos-csapat választ 1-1 parancsnokot. A parancsnokok irányítják a két oldalt. Feladatuk közé tartozik, hogy meghatározzák a bázis helyét, felépítsék azt, fejlesszenek a tech-treeben, akár pénzzel lássák el a csapattagjaikat és meghatározzák a célpontokat. A többi játékos egy-egy fireteam/tűzosztag parancsnoka. Ha a bázist megfelelően építették fel, akkor a játék elején mindenki vehet magának 3 NPC társat, akiket irányít, illetve akár pár járművet is. Kezdetben az összes város a függetlenek oldalán áll, ezeket kell elfoglalni. A városok supply-jal  látják el a commandereket és pénzzel a commandereket illetve a játékosokat. (A commanderek supplyból és pénzből építhetnek különböző épületeket, vagy kérhetnek fejlesztést.) A játék eleje tehát a brutális NPC-k kezén lévő városok elfoglalásával telik. Miután megfelelő supply és pénz gyűlt össze, és a commander megépítette a szükséges dolgokat általában elkezdődik a másik csapat bázisának felkutatása. Az a csapat nyer, aki először rombolja le a másik csapat épületeit.
 
 
 
A lényeg, hogy összességében ehhez a játékhoz keresek a fireteamembe embereket. Egy fireteam 4-5 ritkább esetben 6 embert tartalmaz. Ezt csak baráti összejövetelként tervezem, nem tartozok semmilyen platoonhoz sem. Ha érdekel nyugodtan írj ide. És bocsi, ha nagyon értelmetlen lett a megfogalmazás, a játékban annyi funkció van, hogy mondatonként elvesztem a részletekben.
 
G2A-n az ARMA 2 Combined Operations (mert ez kell a multikhoz) 1500 Ft. 
« Utoljára szerkesztve: 2016. December 07. - 22:17:17 írta Gh0st »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal