Szerző Téma: Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]  (Megtekintve 6598 alkalommal)

Az előszó
 
Először is, bemutatkozom. Tapia vagyok, 2014 vége óta RP-zek, saját szórakozásomra. Korábban a SeeRPG-n játszottam kb 1 hónapot, majd utána átmentem a FayRPG szerverére, és ott játszottam annak bezárásáig, Trevorral együtt. A Fay bezárása után a Project San Andreas szerverén tevékenykedtem egy kis ideig. Trevorról ugyanez az életpálya mondható el, azzal a különbséggel, hogy ő egyből a FayRPG-n kezdte. :)
 
Szerverünk megalkotásáról még 2016 nyarának elején született egy ötlet, melynek ötletgazdája Trevor volt. Engem keresett meg ezzel, és büszkén vállaltam, ám úgy voltunk vele, hogy amíg megy a Fay, addig csak úgy mellékesen írogatjuk, aztán valamikor majdcsak lesz belőle valami, sajnos (vagy nem sajnos, kinek mi) a Fay bezárásával ez a „valamikor” eljött hamar, és mi is belehúztunk, hogy minél hamarabb készen lehessünk a moddal.
 
Mivel Trevor a pawnohoz ért, én pedig a mapoláshoz, felosztottuk egymás között a munkát, és nekiláttunk. Időközben csatlakoztak hozzánk még páran, akik segítik a szerver fejlődését azóta is, szorgosan. Kijelenthetem, hogy az egész csapat a FayRPG korábbi játékosa, akik ott is minőségi RP-t csináltak, és kellő tudást szereztek ezen a téren.
 
A mód
 
Szerverünk a San Andreas Multiplayer (SA:MP) változatában fog futni, roleplay szervernek tervezzük, és eszerint írjuk a fejlesztéseket. A mod nulláról íródik, mindenféle kilopkodások, és másolgatások nélkül, egyedi dolgok alapján, nyitását 2017 nyarának elejére tervezzük, ennek 2 oka van, nagyjából akkor lesz komplett ez az egész, valamint nem szeretnénk bugokkal teli modot kiadni a kezeink közül. Inkább kicsit tovább fog tartani, de akkor garantáltan jól fog működni.
 
A játék egy fiktív államban, San Andreasban fog játszódni, valamint annak 2 nagy városában, Los Santosban, és San Fierroban, és az ehhez tartozó vidéki környékeken.
 
A szervert maximum 300, egyidőben játszó játékosra tervezzük.
 
A szerveren IG regisztráció lesz, azonban a játék csak azután kezdődik, ha a weboldalunkon a játékos ír a karakteréről egy néhány soros ismertetőt, amit utána az adminnak el kell fogadnia, amennyiben az megfelel a szerver követelményeinek.
 
A játék
 
Egy játékosnak csak egy regisztrált karaktere lehet, mivel szeretnénk elkötelezni a szerveren játszókat, hogy csak egy karaktert játszanak, és arra fordítsanak időt. Amennyiben valaki új jellemű karaktert szeretne a jelenlegi helyett, arra nyilván lehetősége lesz, azonban az addigi karakterét valamilyen formában le kell zárja (öngyilkosság, CK, stb). Ilyenkor az újonnan létrejött karakter frakció nélkül kezd, ám a korábban szerzett vagyonok megmaradnak.
 
Egy játékosnak 3 darab háza, 3 darab járműve, valamint 3 darab garázsa lehet.
 
A játékban mindkét fő nagyvárosban tervezünk frakciókat, itt tervezünk egyedi, nem feltétlen frakcióval kapcsolatos megoldásokat alkalmazni, erről bővebben hamarosan írunk.
 
Nálunk nem a munka lesz az elsődleges, hangsúlyt fogunk fektetni az RP-kre, különböző globál RP-k, szórakozási lehetőségek, kikapcsolódások készítésével (például: Gokartpálya, bowling pálya, valamint tervezünk Baseball pályát, múzeumokat meg hasonlókat).
 
Szerverünkre minél több, valósághű frakciót tervezünk, mindkét városba, csak néhányat kiemelve:
 
Army, Red County Sheriff Dept, Medical Dept, Fire Dept, San Andreas News, meg hasonlók, legyen meglepetés majd a végén. :D
 
Szerverünk fejlesztéseit alább láthatjátok, minden eddig elkészült fejlesztésről lesz itt egy kép, bővebb leírást pedig Facebook oldalunkon, vagy itt pár oldallal később találtok.
 
A vezetőség, illetve a fejlesztők főbb területe:
 
  Trevor Moretti -->  Ő írja a módot, ötletel, közben néha mapol.
 
  Leonid Volodymyr --> Készülő weboldalunk fejlesztője.
 
  Roberto Tapia --> (Azaz jómagam) A szerver mapolásaiért felelős, valamint a szerverrel kapcsolatos reklámokat, és hirdetéseket intézi, ötletel.
 
  Max Moretti --> Szerverünk másik ötletelője, valamint a szerveren található interiorokat ő tervezi, és építi fel.
 
  WoG --> Játékbeli nevén Ernst Stavro Blofeld, ötletel, valamint mapolásaival segíti a szerver létrejöttét. Ő a mi Puzsér Róbertünk, neki mindig van véleménye mindenről.
 
  Richard Moretti --> Ő az az ember, aki ott van a csapatban, de nemigen csinál semmit. Néha mapol, illetve mindig ott van, ha valakinek teszt vagy segítség kell, rá lehet ilyenkor számítani.
 
A céljaink:
 
-Normális, RP központú közösség létrehozása
 
-Kissé túlbonyolított, ám élvezhető, realisztikussághoz közeli, egyedileg írt játékmód
 
-Los Santos főbb részeinek áthelezése/alakítása.
 
- Idlewood forgalmasabb helyeinek átalakítása (ennek egyszerű oka van, nem szeretnénk, ha az lenne a központi hely, szeretnénk a város(ok) között kapcsolatot nyitni, hogy rengeteg játékos ne egy helyen tömörüljön, így gyakorlatilag a benzinkutat, és az éttermet beszüntetjük, helyét egyéb épületkomplexumok kapják meg, erről később!)
 
-A jövőben egy szervergép beszerzése, amennyiben komolyabb igény lesz a játékra
 
Kontakt:
 
IP cím: Nincs még, amint megnyílik a szerver, lesz IP cím is.
 
TeamSpeak3: Szintén.
 
Facebook: https://www.facebook.com/paradiseroleplaygaming/
 
Weboldal: www.paradiserpg.hu
 
 
 
Reméljük, elnyerjük a tetszéseteket, és velünk tartotok, egészen a jelentől a nyitásig! :)
 
 
 
Eddig kész fejlesztéseink,  egyedi rendszereink, képekben bemutatva:
 
 
 
\"lodge-doors-open-at-600-tyled-begins-700\"
 
Dinamikus interior rendszer
 
 
 
A szerver minden interiort mysql-be ment. Fejlesztői parancs segítségével IG teljesen testre szabható ez a rendszer.
 
Lehetőség van:
 
* létrehozni
 
* törölni
 
* módosítani (Bejárat, kijárat)
 
* névre írni
 
a már létező interiorokat.
 
Az interior bejáratokat egy sárga ’i’ betű jelzi, illetve egy felirat, ami az interior nevét mutatja.
 
\"ibetu1.jpg\"
 
Az interiorban található egy ajtó, ami előtt ismét egy sárga ’i’ betűt láthatunk, ez a kijárat.
 
\"ibetu2.jpg\"
 
 
 
Az interiorokban szabad a ki-be járkálás, amíg a tulajdonos be nem zárja.
 
Amint beleállunk a sárga ’i’ betűbe a következő kép fogad minket:
 
\"textdraw_haz.jpg\"
 
A képről leolvasható, hogy az interior kié, illetve hogy nyitva van-e vagy zárva.
 
Be, illetve kimenni az interiorból úgy tudunk, hogy beleállunk a sárga pickupba (i betű) és megnyomjuk egyszer az ’Y’ gombot! (Ahogy a képen látható.)
 
Ezután bekerülünk (vagy ki) az interiorba(-ból) és a rendszer lefagyaszt minket pár másodpercre, amíg betöltenek az objectek.
 
 
 
 
 
\"1269851278-300px.png\"
 
Actor rendszer
 
Az actorok (másnéven NPC-k) a szerveren több helyen megtalálhatóak lesznek majd.
 
Interakció létesítéséhez nyomjuk meg egyszer a NUM 4-es gombot és válasszuk ki az actort. (Kattintsunk rá egyszer.)
 
Minden actor rendelkezik egy úgynevezett action ID-vel, ez alapján ad visszajelzést a játékosnak. Ilyen fajták lesznek megtalálhatóak a városházán, rendőrség előtt, kórházban, illetve hivatalos helyeken, ahol információkat tudhatunk meg tőlük.
 
Több actor lett létrehozva a város különböző részein, velük nem lehet beszélgetni, csak a látszat kedvéért vannak lerakva.
 
\"actors.jpg\"
 
 
 
 
 
 
 
\"Activiteit09Kiosk-300px.png\"
 
Hirdetésrendszer
 
 
 
Szerverünkön a hirdetéseket hirdetőoszlopokra lehet majd elhelyezni ingyen. Hirdetés feladásához oda kell állni egy oszlophoz és beírni a /ad vagy a /hirdet parancsot, ezután a felugró párbeszédpanelbe beírni a feladni kívánt szöveget. Amennyiben leütöttük az ENTER billentyűt, meg is jelent a hirdetésünk az oszlopon, ami a feladástól számított 48 órán belül törlődik az oszlopról.
 
Egy oszlopra 5 darab hirdetés fér fel, tehát ha nincs több hely, akkor a rendszer kiír egy hibaüzenetet.
 
Az oszlopokat fejlesztői parancs segítségével lehet lehelyezni. A város forgalmasabb részein lesznek elhelyezve, hogy mindenki el tudja érni.
 
A hirdetés feladásánál ügyeljünk arra, hogy a szövegben tüntessük fel az elérhetőségünket, mivel a rendszer ezt nem teszi meg helyettünk.
 
\"ads.jpg\"
 
 
 
 
 
Hamarosan bemutatásra kerülő fejlesztéseink (hála a képfeltöltés.hu megszűnésének az eddigi képek nagyrésze elveszett, így fotózhatunk mindent újra):
 
-Újjáépített városháza, átalakított Idlewood, Gokart Pálya, Tűzoltóság központ, Blokád rendszer, Mobile Data Computer, Casino, hadipark, stb :) )
 
Utolsó frissítés: 2017. 01. 01. - BUÉK
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 01. - 18:09:26 írta ricsi567 »

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #1 Dátum: 2016. November 10. - 17:40:15 »
0
\"Reméljük, elnyerjük a tetszéseteket, és velünk tartotok, egészen a mosttól a nyitásig!\"
Hát ezzel a leírással,ne haragudj meg,de szerintem senkiét nem nyeritek el...

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #2 Dátum: 2016. November 10. - 18:08:12 »
0
Ne haragudj, de picit bővíthetnéd a leírást jobban, és picit másképp megformálhatnád, mert így egyáltalán nem nyerte el a tetszésem. :D
Egyébként sok sikert!

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #3 Dátum: 2016. November 10. - 19:11:37 »
0
A szervert 300 egyidőben játszó játékosra tervezzük, tudjuk, ez brutális szám, de maximalisták vagyunk e téren, és szeretnénk, ha ez meg is valósulna.

 
Ez most komoly? Nekem már csak ez miatt sem nyerte el a tetszésemet.

Nem elérhető whadez

  • 719
  • DEFEATER
    • Profil megtekintése
Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #4 Dátum: 2016. November 10. - 19:27:23 »
0
Idézetet írta: LuigiORIGINAL date=1478801497\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63543\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic

A szervert 300 egyidőben játszó játékosra tervezzük, tudjuk, ez brutális szám, de maximalisták vagyunk e téren, és szeretnénk, ha ez meg is valósulna.

 
Ez most komoly? Nekem már csak ez miatt sem nyerte el a tetszésemet.
 
Sok sikert nektek, a 300 szám úgy se lesz meg, mindenki szervert és hatalmat akar, ti is kapjátok majd a jót más szerverektől, ennek ellenére szerintem dolgozzatok a textdrawon, vagy nézzen ki jól, vagy szedjétek ki a fenébe. (személyes vélemény)
btw Luigi, honnét van meg a TS-nek a forráskódja? Vagy mit fejlesztesz?

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #5 Dátum: 2016. November 10. - 20:50:11 »
0
Idézetet írta: _Eagle_ date=1478796015\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63543\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
\"Reméljük, elnyerjük a tetszéseteket, és velünk tartotok, egészen a mosttól a nyitásig!\"
Hát ezzel a leírással,ne haragudj meg,de szerintem senkiét nem nyeritek el...
 
Nem vagyok a szavak embere, ez gondolom látható. Viszont úgy gondolom, hogy a minőség nem egy leírásban nyílvánul meg. Amíg se frakció ötletek, se más egyéb konkrét, megírt adat/frakció nincs készen, addig itt nem fogom telemorzsázni, hogy ez lesz, meg az lesz, mivel nem szeretne egyikőnk se a saját kardjába beledőlni.
 

 

 
A szervert 300 egyidőben játszó játékosra tervezzük, tudjuk, ez brutális szám, de maximalisták vagyunk e téren, és szeretnénk, ha ez meg is valósulna.

 
Ez most komoly? Nekem már csak ez miatt sem nyerte el a tetszésemet.
 
[/quote]
Sok sikert nektek, a 300 szám úgy se lesz meg, mindenki szervert és hatalmat akar, ti is kapjátok majd a jót más szerverektől, ennek ellenére szerintem dolgozzatok a textdrawon, vagy nézzen ki jól, vagy szedjétek ki a fenébe. (személyes vélemény)
btw Luigi, honnét van meg a TS-nek a forráskódja? Vagy mit fejlesztesz?
 
[/quote]
Mint mondtam, törekszünk. Mi sem szeretnénk azt, hogy tele legyen idiótával a szerver, és hogy ebből a 300 playerből 200 nonozzon. Ki tudja, mivan akkor, ha sikerül? :D Próbálkozunk, úgy gondoljuk, hogy amit alkotunk, az alkalmas lesz ennyi ember befogadására.
A textdrawon pedig dolgozunk, azt már valahol meg is említettem (a FB legmélyebb bugyraiban) hogy az egy minden járműre előre beállított érték, amit ott látsz, lesz fejlesztve, csak még nem foglalkoztunk vele, és próbaképp belöktünk egy olyat :D Tudjuk hogy még jelen állapotában elég csoffadt csóri, de idővel megszépül. (Mint minden veteránautó miután kap egy OT rendszámot, ha szabad ilyen hasonlattal élnem :D )

Nem elérhető EnterR

  • Globális moderátor
  • 4223
  • dawg
    • Profil megtekintése
Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #6 Dátum: 2016. November 10. - 22:59:00 »
+3
Viszont úgy gondolom, hogy a minőség nem egy leírásban nyílvánul meg.[/quote]
Sajnos a silányan szar leírásoddal még az esélyt sem adod meg arra, hogy valakit érdekeljen is amit csináltok.

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #7 Dátum: 2016. November 10. - 23:40:03 »
+1
Idézetet írta: EnterR date=1478815140\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63543\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic

Viszont úgy gondolom, hogy a minőség nem egy leírásban nyílvánul meg.
Sajnos a silányan szar leírásoddal még az esélyt sem adod meg arra, hogy valakit érdekeljen is amit csináltok.
 
[/quote]
Köszönöm kommented! Nem gondolom azt, hogy \"silányan szar\" ahogy te kifejezed magad, maximum láttál már jobbat, és ezt kevésbé találod jónak. Viszont a stílusból vissza kéne venni, köszi.

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #8 Dátum: 2016. November 11. - 09:10:45 »
0
Egyetlen hibát követett el a főposztoló, hogy túl hamar írt leírást. Ha várt volna, amíg lesz egy rendes leírásra való infója a szerverről, senkinek semmi baja nem lenne. Szerintem.

Nem elérhető Epsilon

  • 1854
    • Profil megtekintése
Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #9 Dátum: 2016. November 11. - 16:26:44 »
+11
Nem tudom miért, de nekem nagyon bejön a szerver neve, hogy rövidítitek majd, PDRP?

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #10 Dátum: 2016. November 11. - 17:31:09 »
0
Idézetet írta: Epsilon date=1478878004\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63543\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Nem tudom miért, de nekem nagyon bejön a szerver neve, hogy rövidítitek majd, PDRP?
 
Közel jártál, majdnem! :D
Több ötlet is felötlött bennem a rövidebb kiejtéssel kapcsolatban, köztük ez is, de a PD és az RP betűk azt sugallják, hogy főleg a rendőrségnek van tervezve a szerver, pedig nem. Tetszett nekünk, de az előbb említett eset miatt nem ezt fogjuk használni, hanem a PRPG rövidítést. :)
 

Egyetlen hibát követett el a főposztoló, hogy túl hamar írt leírást. Ha várt volna, amíg lesz egy rendes leírásra való infója a szerverről, senkinek semmi baja nem lenne. Szerintem.
 
[/quote]
Utólag belegondolva, van benne reláció. Több napja örlődik bennem a gondolat, hogy összeírok egy ilyet, de a tartalmon nem gondolkoztam, így próbáltam azt leírni, amivel már biztosan készen vagyunk a szerveren. A fejlesztőcsapattal összedugjuk a fejünket most hétvégén, és ha van valami jó ötletünk, bővítjük a leírást. :)

Nem elérhető EnterR

  • Globális moderátor
  • 4223
  • dawg
    • Profil megtekintése
Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #11 Dátum: 2016. November 11. - 17:43:28 »
+1
Idézetet írta: ricsi567 date=1478817603\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"63543\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Köszönöm kommented! Nem gondolom azt, hogy \"silányan szar\" ahogy te kifejezed magad, maximum láttál már jobbat, és ezt kevésbé találod jónak. Viszont a stílusból vissza kéne venni, köszi.
Konzisztens leírás nélkül nem igazán fogod felkelteni mások érdeklődését a szervered iránt, érdemes lenne úgy gondolnod az egészre, mint egy reklámra. Gyönyörűen felsoroltad a céljaidat és beígérted az ideális univerzumot, de semmi érdemi információ nincs arról, hogy mitől egyedi a szerver. Visszavenni pedig fölösleges, az Interneten vagy.

Nem elérhető ZyZu.

  • Globális moderátor
  • 8939
  • my turbo diesel forum
  • Discord: ZyZu.
    • Profil megtekintése
Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #12 Dátum: 2016. November 11. - 17:56:40 »
0
Nem akarlak szekálni, de ha komolyan gondolod és már egy jó szerver nevet is találtál akkor csinálj is neki egy klassz leírást amit mindenki elolvasna. :D A leírás sokat számít egy szervernek.. ;)

Trevor Moretti

  • Vendég
Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #13 Dátum: 2016. November 11. - 20:18:45 »
0
Üdv!
A témát Ricsi folyamatosan bővíteni fogja, amint érkeznek a fejlesztések! Ez általában pár naponta történik, így szépen össze fog állni a téma. Amíg viszont nincsen olyan fejlesztés, ami megosztásra alkalmas, addig úgy gondoltuk, felesleges kiposztolni kisebb dolgokat. Sorba jönnek majd a munkák, frakciók, szórakozási lehetőségek a szerveren belül, mapok, rengeteg egyedi dolog. Csak ugye ehhez idő is kell, ami nem sok van jelenleg. :D //Trevor

Paradise Roleplay Gaming - Játék a paradicsomban. [Bővített leírással!]
« Válasz #14 Dátum: 2016. November 12. - 19:39:50 »
0
Üdv ismét!
A múltkor kissé félrefogalmaztam, így most tisztáznám ezt a max. playerszám dolgot.
A szervert ugyan 300 játékosra tervezzük, de egy szó kimaradt a leírásból, ami miatt félreérthető volt a leírás, ez pedig a maximum szó.
Egyetlen dolog van, ami erre kényszerít, hogy ezt írjam, az a Sa:mp járműslotja.
Mint tudjuk, a Sa:mp jelen pillanatban 2000 járművet tud lehívva tárolni, ami valljuk be, elég kevéske. Innen viszont márcsak a fejszámolás jön.
A szervert jelen pillanatban úgy tervezzük, hogy egy játékosnak maximum 3 darab járműve lehet. Nézzük, hogy kapcsolódik ez ide.
A szerveren fent van maximum 300 játékos, ez abban a pillanatban maximum 900 járművet jelent. Ezen felül úgy tervezzük, hogy még maximum 200 olyan játékos lesz ezen a 300-on kívül, akinek 3 járműve van, ez 600 járművet jelent. Ez a 2 adat kiadja az 1500-as bűvös számot. Mivel a szerveren nem lesz járműlehívás (az angol LS:RP-vel ellentétben) így minden kocsi le lesz hívva, és látható lesz bárki számára, kivételt képez ez alól néhány eset, de azok is nagyon csekély számúak. (pl. mikor a játékos nem lép fel x időn belül, akkor elmentődik a jármű, de kitörlődik, és legközelebbi feljövetelekor ismét létrejön, mivel lehet, hogy épp dolgozik, tanul, nincs ideje hónapokig játszani, de a verdát nem akarja eladni, stb..)
Tehát van 1500 jármű, a további 500 pedig a \"maradék\" jármű, ide tartoznak a frakciós kocsik, munkakocsik, használt kereskedésben lévő autók, \"valami miatt lehíttuk\" autók, meg egyebek, ezek pedig nagyjából meg is töltik a 2000-es bűvös számot.
Kicsit bonyolult, de nagyjából átlátható a dolog. :)
Tartsatok velünk továbbra is, pacsi! //Tapia

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal