Szerző Téma: Zero MTA/Valhalla története  (Megtekintve 3215 alkalommal)

Zero MTA/Valhalla története
« Dátum: 2016. Április 10. - 19:59:33 »
0
Sziasztok
Ugyebár biztosan mindenki találkozott már a legendás (ha lehet így nevezni, bár népszerűsége miatt biztosan kiérdemelte a titulust) Zero Mta moddal, ez értesüléseim szerint egy régi Valhalla Roleplay mod editje. Ezen a modon felül rengeteg másik mod terjeng az interneten, kerül kézről kézre, de mind közül talán a fent említett 2 a leghíresebb.
A lényegre térek, engem nem a modok letöltési linkje érdekel, se az hogy hogyan tudok ezekkel szervert indítani, csak azt szeretném megtudni hogy ezek a modok annak idején hogy kerültek ki? Ellopták? Kiadták? Egyáltalán akik ezeket használják engedéllyel teszik azt? Stb...
Rengeteg ilyen mod van pl.: a Dream life mod, Art MTA, Ace MTA...
Tehát ezeknek a modoknak a történetére lennék kíváncsi, bármit nagyon szívesen elolvasok, mivel eddig senkisem tudott olyan infoval szolgálni, ami hiteles volt, bár ennyi idő (itt a modok kikerülésére gondolok) távlatából talán már senkisem tudja azok történetét biztosan.
« Utoljára szerkesztve: 2016. Április 10. - 20:58:34 írta letsomespace »

Nem elérhető id100

  • 903
    • Profil megtekintése
Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #1 Dátum: 2016. Április 15. - 21:05:33 »
0
A valhalla 4.x modját ellopták, én nemtudom hogy sikerült, de valahogy megoldották. onnantól futútűzként terjedt és a Dream, stb modok is Valhalla alapúak.

Nem elérhető BackUP

  • 908
    • Profil megtekintése
Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #2 Dátum: 2016. Április 16. - 00:12:37 »
0
AceMTA régi módja van kint, mikor futott úgy volt leállítják pár hétre, valami nagyobb frissítést akartak, de végül az lett belőle, hogy az egészet újrakezdték, egy teljesen más alapra(ez miatt nem fut jelenleg sem). A régi mód eladásra került, elméletileg volt aki meg is vette, de nem tudta beüzemelni. Ezek után, hogy hogyan, miért került nyílvánosságra nem tudom. Maga a fejlesztője(Fellner) feltette a netre, de hogy milyen alapon fogalmam sincs.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #3 Dátum: 2016. Április 30. - 22:48:15 »
0
Egy ideig nem tudtam látogatni a forumot, köszi a válaszokat skacok  :thumbsup:
Még egy kérdés: van olyan mod ami nem valhalla (itt nem SeeMTA-ra, HL-re gondolok)?
A FineMTA-ról és a WLS-ről tudom hogy valhalla alapúak.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #4 Dátum: 2016. Április 30. - 23:33:54 »
+2
A valhalla volt az MTA-s régi idők legnagyobbika, talán méltón mondhatom ezt, hisz több éves ilyen terű múltomból adódóan ezt megtapasztaltam. Boldogan mesélek ezekről a dolgokról, mivel az volt az MTA talán fénykora. Akkor még nem nyitott mindennap 2 RP szerver, nem volt elterjedt mindenhol a valhalla és még sok más. Szerencsésnek mondhatom magam, mert én átéltem mindezt, mikor még a SeeMTA-n toltuk a srácokkal, igen akkor még V1-ben, valhallán. Végigkövettem az MTA elkorcsosodását a magyar körökben, mert valljuk be ami végbemegy néhol az már kicsit sok. Na de kicsit elkanyarodtam már a kérdéstől....  :D
A lényeg, hogy a valhalla, ha jól tudom egy külföldi szerver volt, aminek a modja kikerült a netre, de ezt kevesen tudták, nem is ment sok szerver ezzel a moddal. Magyarországon először szám szerint 2 ilyen szerverről tudok a kezdetben. Ez sorrendben így követték egymást: SeeMTA, Hungary Life. Tudniillik a Hungary Life-on videózott/játszott akkoriban Kismagyar és \"bandája\", majd a HL-esekkel konfliktusba került, s így sajátosan nyitott egy szervert valhalla moddal. Ez volt a ZeroMTA, a 3. olyan szerver, ami ezzel a moddal futott. Persze, új volt, kevés ilyen volt, természetes, hogy oda is mentek játszani, köztük én is.  :) A TS-t is követtem, a HL-esek pedig balhéztak már az első nap a ZeroMTA-sokkal a mod miatt miszerint jogi útra terelik a dolgot, de én/mi ennyit hallottunk, a többit privátba beszélték meg. 1-2 héttel a szerver nyitása után pedig a ZeroMTA fejlesztője kirakta a modot és így terjedt el az egész. Elkezdődött az, ahol most is tartunk. Megkezdték nyitni a szervereket, és elveszett a feeling, odalett az élmény.
Mert mára nem maradt a régiekből semmi. A közösség amit egykor alkottunk 1-3 szerveren az mostanra szétoszlik 30-40 szerverre, ami mind ugyan az. És az embernek ilyenektől megy el a kedve, és ezért hagyja abba az egészet. Tehát így kezdődött minden, én így éltem meg. Mostanra ott tartok, hogy több szervert megjártam, elsajátítottam 1-2 fejlesztési trükköt, de a reményt a játék iránt elvesztettem.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #5 Dátum: 2016. Május 01. - 11:14:05 »
0
Dragonflash11 nem figyelted elég figyelemmel az elkorcsosodást.
Kinek köszönhetjük mindezt? Kismagyarnak.
Miért? Kismagyar nagy fejlesztőnek adta ki magát, majd jelentkezett a HLhez, akik még ugye az akkori valhallát használták lemagyarosítva. Ekkor kismagyar megkapta szépen az FTP-t letöltötte, majd ezután következett be az elkorcsosodás.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #6 Dátum: 2016. Május 01. - 12:33:20 »
0
Idézetet írta: kundlam date=1462094045\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"60113\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Dragonflash11 nem figyelted elég figyelemmel az elkorcsosodást.
Kinek köszönhetjük mindezt? Kismagyarnak.
Miért? Kismagyar nagy fejlesztőnek adta ki magát, majd jelentkezett a HLhez, akik még ugye az akkori valhallát használták lemagyarosítva. Ekkor kismagyar megkapta szépen az FTP-t letöltötte, majd ezután következett be az elkorcsosodás.
 
Igen ezt írtam körül, végül is ott kezdődött el minden.... Kekéék ezért balhéztak, a lopott HL mod miatt akkoriban.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #7 Dátum: 2016. Május 01. - 14:31:48 »
0
Most megint kezdődik.
Egy srác nemtudom hogyan, hozzájutott egy régebbi hl modhoz, eladta és most megpróbál nyitni a \"HL Gaming\".
Sok sikert nekik. (Úgy járnak mint a SawMTA XD)

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #8 Dátum: 2016. Május 01. - 19:11:52 »
0
Láttam... Érdekes dolgok ezek. Hirtelen a nagyobb szerverek modjai kerülnek porondra, fura. Viszont ha ezek a modok egyszer kikerülnek akkor szabadul el igazán a káosz.....

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #9 Dátum: 2016. Május 02. - 08:47:25 »
0
Szerintem ha elszabadul, ugyanúgy lesz mint a Zeroval. Minden szerver Seev2 meg hl mod alapú lesz, de eközben a see meg a hl beújít egy móddal aztán megy tovább ugyanez a láncreakció.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #10 Dátum: 2016. Május 07. - 18:53:19 »
0
Látszólag ti tisztában vagytok ezzel a témakörrel. :)
A következő kérdés: van-e tényleges fejlődés, illetve lehetséges-e egy bizonyos pontot túl?
Ezt úgy értem hogy van-e újítás, új dolgok egy-egy jobb (pl See) modban? (Nekem játékosként a mozgó darútól és a mozgó droghajótól leesett az állam)

Nem elérhető id100

  • 903
    • Profil megtekintése
Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #11 Dátum: 2016. Május 14. - 09:57:36 »
0
moveObject :) 3d soundok.. Nem nagy dolog az amiről beszélsz :D
De sok dolog engem is lenyűgöz abban amit csinálnak , például a szerelő rendszerük elég komplex lehet.

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #12 Dátum: 2016. November 02. - 14:28:29 »
0
OFF , és nem szeretnék bumpolni:
Shifty, te nagyon szereted a szerelő rendszereket. :D

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #13 Dátum: 2016. November 02. - 15:46:11 »
0
Pedig a Valhalla szerveren (Az eredetin) csak az volt a jó, amikor egy nagyon kicsit ütköztél, de már 20 admin írt OOC-be neked hogy rp? rp? rp??

Zero MTA/Valhalla története
« Válasz #14 Dátum: 2016. November 02. - 16:03:23 »
0
Art MTA módot annak idején én tettem ki, lévén mi \"\"\"\"készítettük\"\"\"\" (azért az idézőjel mert, valhallás mysql modul-t használtunk hozzá többekközött). Aztán kitettem másik módunkat is (Social Gaming), mivel mi már nem használtuk, ellenben vannak olyan emberek akik hála az égnek az ilyen módokból tanulnak és nem pedig bevágják a szeróra, aztán egyedinek titulálják. Speciel én Arton kívül soha nem valhalláztam, hála az égnek, elég is volt belőle. Azóta csakis mindig saját módot írunk még, ha nem is annyira sikeresek a dolgok (játékos téren, mivel különböző elemek szinten mindenhol megjelentek már, amire én büszke vagyok azért, hiszen még ha sokszor megkapom, hogy senki vagyok, tudom azt hogy mégis sok fele elterjedt a kisebb/nagyobb dolgunk.).  :D Speciel idehaza sajnos maga az RP minősége romlott, persze itt rengeteg tényező végett (hiába nokedlizzük az embereket, én is és rengeteg más ember is fiatalon mtazott, csupán más volt a közeg, az adminok is mások voltak és nem mindenki a PPért élt!). Sajnálom azért, hogy ide fajult az egész MTA-s világ, mert amúgy iszonyat jó volt annak idején rpzni, de mára szinten sehol sem sikerült egy pl see v1-s érzést szereznem magamnak, mert egyszerűen úgyis valami admin odajön szétbaszni vagy jön egy barom aki végett meghal az egész rp helyzet.  :facepalm: :Cry2:

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal