Szerző Téma: American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)  (Megtekintve 3162 alkalommal)

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Dátum: 2015. Szeptember 03. - 17:47:28 »
+3
\"as-rp-logo.png\"
 
I.
 
BEVEZETŐ
 
     
Köszöntjük az olvasókat! Ebben a leírásban az American Stories Roleplay-t szeretném bemutatni. Sokáig csak terveztük, hogy szervert nyitunk, azonban most rájöttünk, hogy ha nem vágunk bele hamar, lehet többé már nem lesz alkalmunk rá. Ugyanis köztudott, hogy a SA:MP Magyarországon eléggé kezd kihalni, nincs már az a fellendültség, mint évekkel ezelőtt. Régi játék? Ahhoz képest jól \"tartotta\" magát. Mi pedig szerverünkkel azt szeretnénk elérni, hogy mindenki mégegyszer legalább kapja vissza azokat a régi élményeket, régi szép időket.. SA-MP még csak egy dolog, ugye, RP szerverek is egy ideje elkezdtek hanyatlani, ami még jó is volt, azt megtámadták, vagy éppen az adminisztrátorok, tulajdonosok vitáztak össze.
Eddig úgy hittem, hogy a SA-MP már a végét járja... ugye, közkedvelt lett az MTA. Szerverünkkel szeretnénk mutatni, kifejezetten a SA-MP előnyeit. Igaz, MTA szerverek kapcsán nem tudok túl sok látott, sokkal inkább hallott dolgokra alapozni. Ahhoz képest, hogy fejlettebb, még sem mutatja meg, hogy jobbat tud RP terén, mint a SA-MP. Túlmoddoloások, ExtraDesignek, Billentyűkombinációk? Ugyan ezek a hátrányok. SA-MP talán kicsit szolídabb, viszont előnye az egyszerűsége, és a gépigénye is.
Mielőtt tovább haladnánk a leírás hátralevő részével, a szerver módja nem saját, hanem a South Central Roleplay publikált módja. Lehet, hogy sokan úgy gondolják, hogy ez olyan \"rossz dolog\", hogy nem saját, viszont, úgy éreztük, hogy azok a hetek, amelyeket saját mód készítésével vesztettünk volna, hatalmas késés. Viszont, a South Central módja már egy elég jónak számító alap, kezdésnek, ehhez tudunk a későbbiekben még többet adni. Valamint rengeteg órát vesztettünk volna még csak az alap mód megírásán. Ugye, sokszor hallani olyat, hogy szépnek, jónak látszó projektmunkák zárulnak le ezek miatt. De még ezen is van mit dolgozni. Emiatt folyamatosan várjuk az észrevételeket, ötleteket is. Szeretnénk, ha valami esetleg nem tetszik, vagy, ha bármi a szerver - és a köré tartozó dologgal problémája van valakinek, legyenszíves kultúrált formában jelezni felénk, és garantáltan megbeszéljük a dolgokat.
 
\"city.jpg\"
 

A szerver Los Santos városában játszódik.
 


SZERVER ADATOK
     
 IP: 178.33.40.149:19610
      Fórum: http://as-rp.ga
      TS: ---hamarosan---
Facebook: https://www.facebook.com/asrphu?fref=ts
 
 

! A következő leírásban szereplő adatok bővítés alatt állnak, változtatás jogát fenntartjuk, így, még dolgok könnyen változhatnak.

A szervert, mivel a játékosokról szól, kifogjuk kérni a véleményeiket, észrevételeiket, akár szavazás formában.
!
 

II.
 
SZERVER DINAMIKUS ELEMEI
 

<< Dinamikus elemek, azok az elemek, amelyeket a szerveren (IG) tudunk létrehozni, és befolyásolni azokat. >>
 
 

Frakciók

\"icon-organization.png\"
 
 
<< Ugyebár, mindenki, aki járt már RP szerveren, tudja mi az a frakció.. Aki pedig nem, megtudja: >>
 
A frakciók a szerver egyik lételeme, hasonló a munkákhoz, azonban ez nem egy egyszerű munka, kötelezettségünk van. A frakció vezetője (angol kifejezésben: \"leader\") egy másik játékos, aki irányítja a frakciót, a frakció vezetőt az adminisztrátorok választják ki a jelentkezők által beküldött kérelmekből, szigorú áttekintés során felvesszük a játékossal a közelebbi kapcsolatot, majd megszületik a döntés. Többféle frakció-fajta van, frakciónak tekinthetőek a rendvédelmi szervek, a hivatal stb. Pályázat során a jelentkezők adják meg a frakciók adatait is. A vezetők határozzák meg, hogy kit vesznek fel a frakcióba, döntenek frakción belül, stb. Így kiemelkedően fontos szerep.
 

Munkák

\"case.png\"
 
 
<< Ismeri mindenki a munkákat, a szerveren többféle munka megtalálható, és új ötletek révén fejlesztjük is őket >>
 


Futár - A futár elszállítja a termékeket az üzletekbe. | Parancs: kirakod (/unload) szállít(/deliver)
Szerelő - A szerelő megjavítja az elromlott járműveket. | Parancs: /m(otor) /h(azteto) (/hood) /javit (/repair)
Taxi sofőr - A taxi sofőr elszállítja a játékosokat a kért helyekre. | Parancs: /taxi, /hivasfogad (/acceptcall)
Raktáros - A raktáros a raktárban targoncával szállítja a csomagokat. | Parancs: /ladafelvesz (/loadcrate)
Bányász - A bányász nyersanyagokat bányász ki a bányából. | Parancsai: /banyasz (/mine)
Élelmiszer-szállító - Az élelmiszer-szállító kiszállítja a Gyorskajáldákba,éttermekbe az árut. | Parancs: /kajaelad (/sellfood)
Kukás - A kukás összegyüjti a szemetes-zsákokat a szemetes kukákból, és elviszi a szeméttelepre. | Parancs: /felveszkuka, /kuka, /kereskuka
 
 

Házak - Üzletek

\"home.png\"
 
 
<< Hasznosak lehetnek a /househelp és a /jobhelp parancsok. >>
 
A szerveren a házak, üzletek szintén fontos elemei a szervernek. Vásárolhatsz házat, amit tetszés szerint bebútorozhatsz, valamint alkalmas a különböző tárgyak tárolására. Ahhoz, hogy üzletet vásárolj szükséged lesz némi tőkére, mivel az üzletek nem hullanak az ölünkbe. Ha már van egy üzletünk tudjuk, hogy az igen jövedelmező. Mi magunk tudjuk beállítani az üzletünk tulajdonságait, fogadni a szállítmányokat. Többféle üzlet van, például: bolt, fegyverbolt, ruhabolt, gyorskajálda, étterem, autókereskedés, benzinkút, bútorbolt.
 

Járművek

\"auto-ikon.png\"
 
 
<< Járművünk hasznos lehet, ha utazni szeretnénk, illetve tárolásra is alkalmas, amennyiben van csomagtartója. >>
 
A szerveren a játékosoknak lehetnek saját járművei, amelyeket eladhat a többi játékosnak is már ha talál vevőt.
 

Plakátok - Reklámtáblák - Hirdetőtáblák

\"Double-Sided-Advertising-Outdoor-Billboard-Model-A-.jpg\"
 
 
<< Hasznos lehet a /mybillboard (/plakatom) parancs. >>
 
A szerveren tudsz bérelni hirdetőtáblákat bizonyos összegért például, ha szükséged van egy jó marketing-forrásra.
III.
 
A SZERVER ALAPELEMEI
 


Leltár

\"inventory.png\"
 

A leltárt Y gombbal tudjuk előhívni, a leltárunkban alapvetően a tárgyaink vannak, a leltáron belül különböző tárgyakat tudunk használni, vagy éppen, ha nincs szükségünk rá, eldobni. Azonban, ugye nem tudunk minden tárgyat magunkba szippantani, így van egy korlátozás is.
 

Tárgyak

\"tatonka-office-bag-black.jpg\"
 
 

Drogok - Szteroidok

\"drug.jpg\"
 

A drogokkal kereskedhetünk, használhatjuk (/usedrug), amelyek különböző hatásokat váltanak ki belőlünk. A drogok magjaival, alapanyagaival tudunk termeszteni is, majd betakarítani. (/harvest, /plant)
         
 

Fegyverek, lőszerek

\"gun.png\"
 

A fegyverek közé tartoznak különböző közelharci fegyverek, lőfegyverek. A fegyverek használatához szükségünk van tölténytárra, amelyet a fegyver kiválasztása után a leltárból tudunk elővenni, majd H gombbal belerakni a fegyverbe.
         
 

Ételek- Italok

\"better_training_safer_food_icon.png\"
 
 
Különböző ételek, italok vannak a szerveren, amelyek segítik kielégíteni a karakterünk létszükségletét. Vehetünk a boltban fagyasztott (milerit) ételeket, majd az otthonunkban megfőzhetünk (/cook) valamint elmehetünk egy étterembe is, vagy utcai standoktól vehetünk.
         
 

Engedélyek

\"license-key-icon.png\"
 

Bizonyos feladatok elvégzéséhez elengedhetetlen az engedély, ilyen a jogosítvány, ami jármű vezetéséhez szükséges, ugyan nem ezzel indul a jármű, szükségünk van rá a tudás elsajátítása, valamint a rendőrök miatt is.
         
 

Elektronikus eszközök

\"single-phone.png\"
 

Ilyenek például a mobiltelefonok, hifik, kézi rádiók, valamint a GPS-ek is, utóbbi segítségével garantáltan nem fogunk eltévedni, elmenthetünk különböző helyeket, valamint bárhová, ahová szeretnénk eltájol bennünket. Míg a mobiltelefonok segítségével kapcsolatot tarthatunk fent az ismerőseinkkel, SMS-t küldhetünk, telefonálhatunk. A hifikkel (vagyis zenedobozokkal) pedig saját számokat játszhatunk le a környezetünkben. A kézi rádióval pedig a rádiócsatornákon tudunk barangolni, társalogni az adott emberekkel.
 

Készletek

\"tat-first-aid-3.jpg\"
 
 
Ilyenek a szerelőkészletek, elsősegély-készletek. Ha lerobbantunk, esetleg meg is sérültünk, vagy másnak okoztunk kárt vagy netán látunk egy sebesültet, vagy egy másik szerencsétlenséget, jól jönnek ezek a tárgyak. Elsősegéllyel elláthatjuk a sebesültet, míg nem jön szakképzett segítség, szerelőkészlettel pedig próbálkozhatunk valamit összehozni a járművön, ha nem értünk hozzá könnyen lehet, hogy szerelőre lesz szükségünk.
         
 

Egyebek

\"4520050.png\"
 

Ilyenek például a festékszórók, az üzemanyag kannák, a maszk, valamint a feszítővas. Utóbbival ládákat, járműveket törhetünk fel, festékszóróval nyilván festhetünk, akár graffitiket is a falra. A maszkkal elrejthetjük kilétünket, ugyanis nem látják mások az arcunkat. A kannák pedig értelemszerűen tárolása.
 

Karakterünk

\"s2pennofqdnchj53poq8_normal.jpeg\"
 

Alapvetően három darab karakterünk lehet. Ezeknek állíthatjuk származási helyét, születési helyét, nevét, nemét, kinézetét. A névnek azonban Keresztnév_Vezetéknév formátumban kell lennie.
A karakterünknek megvannak a szükségletei is. Ha nem eszik, vagy iszik, csökken a szomjúság-, éhségszintje, tehát éhezni, és szomjazni fog. Ezek ellen tehetünk, nyilván az evéssel, és az ivással is. Ezeket a jobb oldalon, az ikonok előtt ellenőrizhetjük. Ha az érték nagyon lecsökken, karakterünk rosszul lesz, majd elveszíti az energiáját.
IV.
 
KÉPEK - VIDEÓK
 

<< Kattints a képre a kinagyításhoz. >>
 
\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11986086_987243764646765_1752308797_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11986260_987243391313469_1937255908_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11975523_987243597980115_314110817_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11975544_987243657980109_259283087_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11750039_987243561313452_1534897139_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11347488_987243761313432_125042672_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11995147_987243494646792_494101269_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11995301_987243467980128_517254021_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11994036_987243734646768_1940516974_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11996508_987243387980136_573943300_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]\"width=256\"http://kepfeltoltes.hu/150903/11991238_987243767980098_1577403926_o_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]


Köszönet a hivatalos mód publikálóinak, tagjainak:
- Emmet_, Apple

- Risky


- Evander


- PerJon, Supreme, KuffPuff,


A SA-MP készítőinek, a Rockstar Games-nek és neked az olvasónak.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 25. - 20:11:18 írta dredi. »

Nem elérhető Blez

  • 202
    • Profil megtekintése
American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #1 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 18:20:44 »
+1
Sok sikert a szerverhez, de azt nem értem, hogy aki ilyen nagy projektbe vág, az miért nem saját móddal teszi ? Sokkal jobban értékelné minden játékos, hogyha egyedi lenne a szerver, nem pedig egy letöltött mód. Ti tudjátok.. Off: Tudtommal az MTA egyáltalán nem fejletebb a SA-MP -nál, kivétel a resourcek.

ᗩωєѕσмє

  • Vendég
American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #2 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 18:31:01 »
+1
Tetszetős. Sok sikert!
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 03. - 18:35:22 írta zιтяσиє »

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #3 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 19:56:09 »
+2
Idézetet írta: drop date=1441297244\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"57633\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Sok sikert a szerverhez, de azt nem értem, hogy aki ilyen nagy projektbe vág, az miért nem saját móddal teszi ? Sokkal jobban értékelné minden játékos, hogyha egyedi lenne a szerver, nem pedig egy letöltött mód. Ti tudjátok.. Off: Tudtommal az MTA egyáltalán nem fejletebb a SA-MP -nál, kivétel a resourcek.
 
Szerintem mindenki tudja és ez világos, hogy nem a módon múlik az RP színvonal. A célunk ezzel a szerverrel, hogy egy jó RP közösség jöjjön létre, ahol élvezetes játék. Itt a játékosok a fontosak de a szabályzatot ugyan úgy be kell tartani és ha 20 átlag játékos lesz is legyenek azok RP-sek!

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #4 Dátum: 2015. Szeptember 03. - 20:20:40 »
+1
MTA fejlettebb sampnál. Sok sikert a szerverhez, kíváncsi leszek a végkifejletre, tényleg jobb lenne egy egyedi mód.

Nem elérhető Imu

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #5 Dátum: 2015. Szeptember 12. - 23:24:41 »
+1
Én nem értem mi a gond azzal hogy a szerver mod-ja nem előröl van írva, mégpedig azért nem mert ha van egy jól futó mod, és publikálva van, akkor miért nem lehet azt felhasználva csinálni egy rendes szervert, minek írjon az ember előröl egy hasonló modot.
És annó a WRP is egy publikált mondból készült és nyugodtan kitudom jelenteni hogy a Magyar RP történetében a legjobb szerver volt, 4 éven keresztül egyed uralkodó a műfajban, és bárki vitatkozhat ezzel, sorolhatja a szerver neveket amivel annyi lesz a gond vagy játékosak vagy RP nem volt rajta.
És én kívánom és remélem hogy így az SAMP, illetve lassan az egész San Andreas hanyatló korszakában sikerül egy olyan szervert létrehozni ahol még a nosztalgiázni vágyó és/vagy értékeket képviselő emberek együtt tudnak majd játszani korszakunk körülményei között is, ahol nincs jelenleg egyetlen szerver sem több mind 1 éve ahol normális körülmények között lehetne az roleplay műfajt játszani.

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #6 Dátum: 2015. Szeptember 20. - 16:30:51 »
+1
FEJLESZTÉSEK
 
2015.09.15.
- Bányász meló javítva, map hozzáadva

- Report javítva azonnali üzenetre

2015.09.20.
- Autólopás és riasztó (/riaszto | /ellop | /lead)

- Kulcs rendszer (szükséges: vehkeys tábla) (Parancsok:  /kulcsok | /kocsikulcs )


- Pozició, fejlesztői parancsok (/mypos | /gotopos /kocsiid)

 
NYITÁS
 

A szerver nyitási időpontja: 2015.09.26. (Szombat)
 

További fejlesztésekkel fogom még bőviteni!

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #7 Dátum: 2015. Szeptember 21. - 17:43:27 »
0
Felmegyek majd nyitáskor, Sok sikert.

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #8 Dátum: 2015. Szeptember 25. - 20:14:48 »
0
* Szerver IP cím hozzáadva! (178.33.40.149:19610)

* Pontos nyitási időpont:
2015.09.26. 17:00 órakkor! (Szombat)

Nem elérhető Imu

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #9 Dátum: 2015. Szeptember 26. - 17:03:55 »
0
A nyitás eltolódik 19:00-ra.*
« Utoljára szerkesztve: 2015. Szeptember 26. - 17:17:50 írta Imu »

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #10 Dátum: 2015. Szeptember 26. - 18:25:28 »
0
Sok sikert srácok.

Nem elérhető Imu

American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #11 Dátum: 2015. Szeptember 26. - 22:37:23 »
0
A szerver fut, kisebb hibák még előfordulnak rajta, de a scripterek dolgoznak a javításain.
( A téma áthelyezhető úgy gondolom )
Imu

Nem elérhető skyLine

  • Globális moderátor
  • 2171
  • 2020
  • Vaterán
    • Profil megtekintése
American Stories Role Play (Nyitási időpont: 2015.09.26.)
« Válasz #12 Dátum: 2015. Október 07. - 12:56:21 »
0
[gmod]A szerver nem fut, tehát kérnénk némi információt, hogy miért nem működik a szerver.[/gmod]
A szerver továbbra sem fut, tehát a témát zárom. Ha történne valami nyugodtan írjatok egy PM-et és kinyitom ismét.
« Utoljára szerkesztve: 2015. Október 08. - 21:21:44 írta skyLine »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal