Szerző Téma: Las Venturas RolePlay (BETA test)  (Megtekintve 29972 alkalommal)

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Dátum: 2015. Április 24. - 11:30:18 »
+19


   \"open,


    


   \"datlvrp.jpg\"

   Las Venturas RolePlay V1


   \"button10-32.png\" \"social-media_facebook-32.png\"  \"kuser.png\"\"youtube_online_social_media-48.png\"

 


    

 


   Szervernév: Las Venturas RolePlay


   Szerver elérés: 151.80.10.182:7782  \"5_-_Refresh-128.png\"

   Férőhely:  100 slot


   Mode: v1.0


   Language: Hungarian


   Státusz: fut \"02_play-16.png\"

 
 
 


   Frakciók 

\"vector_65_02-32.png\"
 
Még mielőtt felvezetném a frakciókról a tudnivalókat azelőtt elmesélem mihez van joguk a frakció vezetőinek.
 
Nos van nekik egy olyan parancsuk, hogy /frakciom amibe kettő menüpont található: Tagok, Rangok
 
Ha rákattint a Tagokra akkor kilistázza a frakcióban lévő offline illetve online tagokat és azoknak szolgálatban lévő idejüket, rangukat. Ha viszont a Rangokra kattint, ott tudja állítani a frakciójának a rang neveket, ranghoz tartozó kinézeteket (skinid), illetve a rangokhoz kötött frakció fizetéseket.
 
Las Venturas Police Department
 
      A Rendőrség feladata a közbiztonság ellátása, személy és vagyonvédelem. Ha valami bűncselekmény, rablás, vagy lopás van a Rendőrök mindig a szolgálatukra állnak. Eltűnt személy esetén, a rendőrség portáján lehetséges a bejelentés. Nos mint az tudni illik a rendőrség kissé bonyolult munkát végez el napjainkban. Ezért itt is megnehezítettük a dolgukat, folyamatos rablások, folyamatos testi sértések illetve bankrablások problémáit kell meg oldják. Ha betartod a szabályokat, és a rendnek megfelelően viselkedsz nem fenyegethet veszély. Traffipax, ittas vezetés, holttest az úton!? Nem probléma a Rendőrség meg oldja ki nyomozza és véghez viszi fantasztikus munkáját. Ha a Rendőrséget szeretnéd tárcsázni, megteheted a 112-es szám tárcsázásával.
 
Las Venturas Medical Department
 
      A Mentősök feladata a bajba jutott személyek lehető leggyorsabb és legszakszerűbb ellátása illetve a betegeknek az ellátása. A Mentőszolgálat az életmentést és a betegszállítást végző intézmények tevékenysége. A mentés legősibb alakja ösztönös tevékenység, melynek elsődleges cél, hogy elhárítsa a balesetet szenvedett életét, vagy testi épségét veszélyeztető tényezőt. A mentés hat alapvető követelményét szimbolizálja: felismerés, segélykérés, elsősegély, mentőellátás, szállítás alatti kontroll, definitív ellátás. Ha a Mentőszolgálatot szeretnéd tárcsázni, megteheted a 112-es szám tárcsázásával.
 
Las Venturas Car Services Company
 
      Az autószerelő a közúti járművek valamennyi gépészeti és elektronikusan irányított egységére vonatkozó műszaki állapotvizsgálati, hibafeltárási és hibaelhárítási, valamint javítási és beállítási műveleteket hajt végre. Tevékenysége során azonosítja a járművet, annak főegységeit és szemrevételezéssel, illetve műszeres méréssel hibafeltárást, műszaki állapotvizsgálatot végez. Megtervezi a munkafolyamatot és közreműködik az árajánlat készítésénél. Javítás esetén azonosítja és kiválasztja a szükséges alkatrészeket, megtervezi a technológiát, elvégzi a szerelési műveleteket, majd méréssel, próbával ellenőrzi. Az autószerelő a közúti járművön környezetvédelmi és közlekedésbiztonsági ellenőrző mérést hajt végre, a szükséges javítási és bizonylatolási dokumentációt kiállítja. Ha Autószerelőre van szükséged, a 112-es szám tárcsázásával hívhatod fel őket.
 
A szakképesítéssel rendelkező képes:
 

  •    elvégezni a gépjármű időszakos karbantartását, a szervizműveleteket


  •    gépjárművek részegységeit megvizsgálni, javítani


  •    kiválasztani a szükséges mérési, vizsgálati módszert


  •    szemrevételezéssel és diagnosztikai módszerekkel meghatározni a hibák lehetséges okait


  •    eldönteni, hogy a hiba beállítással vagy alkatrészcserével szüntethető-e meg


  •    kiválasztani a megfelelő alkatrészt, segédanyagot, célszerszámot


  •    műszaki vizsgára felkészíteni a gépjárművet


  •    munkája során használni a rendelkezésre álló dokumentációt, adatbázisokat


  •    alkalmazni a korszerű számítástechnikai eszközöket, az elektronikusan irányított rendszerek vizsgálatához szükséges rendszertesztereket


  •    elkészíteni, kitölteni a munkavégzéshez szükséges dokumentumokat


  •    a munkavégzés biztonsági és környezetvédelmi előírásait betartani


  •    kezelni a munkafolyamat során keletkezett veszélyes anyagokat, hulladékokat


  •    kapcsolatot tartani az ügyféllel, az ellenőrző hatóságokkal


  •    szakmai tudását karbantartani és fejleszteni


  •    gondoskodni a műszerek folyamatos hitelesítéséről


  •    rendben tartani a munkaterületet, tisztán tartani a szerszámokat


 
 
Las Venturas 104\'6 Radio FM
 
      A rádiózás a fénynél alacsonyabb frekvenciájú elektromágneses hullámok modulációjával működő, jeltovábbításra használt technológia. Megkülönböztetünk rádióadót és rádióvevőt (illetve rádió-adóvevőt) a jeltovábbítás irányának megfelelően, mivel ezek működése és belső felépítése jelentősen eltérő.
 
Új hírek, riportok, nyereményjátékok? Az LV 104\'6 Radio FM azokat a zenéket, műsorszámokat és nyereményjátékokat osztanak meg veletek ami a mai társadalomban elfogadott és közkedvelt. A Rádiósokhoz betudsz telefonálni zeneszámot kérni, ha traffipaxot látsz, vagy a nyereményjáték ügyében is megteheted ezt.
 
Las Venturas Government
 
      Polgármester a helyi önkormányzat választott vezetője számos országban. A polgármester a települési önkormányzat képviselő-testületének elnöke. Képviseli az önkormányzatot illetve a képviselő-testületet harmadik személyek irányában. A tisztséget főpolgármester tölti be. A megyei önkormányzat esetében a polgármesterrel azonos jogállású a megyei közgyűlés elnöke. A helyi önkormányzás lehetővé teszi, hogy a választópolgárok helyi közössége – közvetlenül, illetőleg a választott helyi önkormányzata útján – önállóan és demokratikusan intézze a helyi érdekű közügyeit. A polgármesteri hivatal a helyi önkormányzat hivatásos szakapparátusa. Rendeltetése az önkormányzat működésének segítése, a közigazgatási ügyek döntésre való szakszerű előkészítése és a döntések végrehajtásával kapcsolatos feladatok ellátása.
 
 
 
Másodállás
 
      Számos másodállás található a szerveren. Minden munkának meg van egy adott munka menete, amit végre kell hajtani majd ezek után mikor X időt le dolgozott, a fizetését a postán veheti át. Mindenkinek meg van a munkalehetőség, nem kötöttük szintekhez a munkákat így szabadon válaszható minden egyes munka, de azért egy kis kanyart tettünk a dologba, nem szerettük volna mi se azt hogy gyorsan végig nézze mindenki melyik a legjobban kereső munka, ezért mikor fel veszed a x munkahelyen a munkát, utána 3 órát le kell dolgoznod csak utána tudsz felmondani.
 
!! Munkát megkezdeni minden munka telephelyén lehetséges !!
 
!! Munkát a Városházán tudsz elvállalni !!
 
 
 
\"WoodCutting_Axe-32.png\" Favágás
 
      A favágó telep a Fort Carson melletti erdőben található ami egy szép füves részen található. Amint elkezdted a munkát kapsz egy láncfűrészt is aminek a segítségével ki tudod vágni a fá(ka)t majd 3 felé tudsz 1 fát fűrészelni majd ha ez is megvan felpakolod a munkajármű platójára és leszállítod a kivágott fadarabokat az üzemeknek, amiért ott megkapod érte a fizetésed.
 
\"icon62-08-32.png\" Pizzafutár
 
      Amint elkezded a munkát a telephelyen azután fel kell vegyél egy adag pizzát ami 5 darabból áll. A pizzákat a megadott címekre kell kiszállítani, viszont figyelni kell hogy a pizza ne hűljön ki idő előtt. 
 
\"33-32.png\" Úttisztító
 
      Az utak porosak, piszkosak. Az embereknek szokásuk piszkolni a földet akik el szórják a cigaretta csikket stb... Feladatuk, hogy tisztán tartsák egész Las Venturas-t. Figyelni kell rá, hogy a víztartály ne ürüljön ki. Ha ez megtörténik akkor vissza kell menni a telephelyre ahol újra kell tölteni a tartályt.
 
\"20-32.png\" Áruszállító
 
      A munka megkezdése után fel kell venned a neked szabott fuvarlevelet. A kamionra a szállított árunak megfelelő platót kell felcsatolni és időben kiszállítani a csomagot. A fuvarlevél jobb oldalt látható.
 
\"FISHING-32.png\" Halászat
 
      A Fort Carson kisfaluban található kikötőnél fogadnak téged a Reefer halászhajók amivel tudsz halászni. Kövesd a piros ellenőrzőpontokat amik a halakhoz vezetnek el téged és fogj ki minél többet majd add le a halas fickónál aki megveszi tőled.
 
\"taxi_driver_traveling_transport-32.png\" Taxi
 
      A munka megkezdése után kapsz egy utasok szállítására alkalmas taxi járművet. A Taxióra kezeléséhez használd a /taxióra parancsot. A viteldíj állapota mindig közép-alul látható.
 
 
 


   Rendszerek 

\"seo_web-89-20.png\"
 
Regisztráció és bejelentkezés
 
      Ezt a rendszert a lehető legkényelmesebb módon próbáltuk elkészíteni, mint első vélemény és egy fontos tényező.
 
Amint felcsatlakoztunk a szerverre egy kis üdvözlő üzenet fogad minket amin ha továbbhaladunk előbukkan egy regisztrációs és bejelentkezős felület. Ha még nem regisztráltál akkor írd be a felhasználónevedet (nem a karakter nevedet), majd a kívánt jelszavadat és kattints a Regisztráció gombra. Ha ez megvan akkor előjön egy adatmenü ahol ki kell töltened a karakterednek a kívánt adatait, majd a Tovább gombra kattintani. Amint sikeresen regisztráltál már csak be kell jelentkezned és kiválasztani a játszani kívánt karaktered a Jobbra és Balra nyilak segítségével.
 
 
 


   

 
 
 
Táska és szükséglet
 
      A Táska, ismertebb nevén inventory rendszerünket a játék megkezdése után az Y gombbal lehet előhozni (járműben vezető ülésben nem használható), ahol jelenleg Három menüpont fogad minket: Tárgyak, Kulcsok, Fegyverek
 
Minden itemet tudsz használni, elrakni, átadni, illetve kidobni egy kukába ami bárhol megtalálható szinte.
 
A rendszerbe még tervezünk kraft rendszert. (Nem a receptes megoldással) ahol tudunk majd különleges tárgyakat, illetve fegyvereket tudunk összebarkácsolni. A kulcsoknál a ház illetve saját járműveket listázza ki és ha kiválasztjuk akkor rá tudunk keresni, hogy hol található a kívánt ház vagy jármű.
 
      A szükséget rendszerünk úgy működik, hogy jobb oldalt felül a monitoron van két csík az élet és a páncél helyén, ami a telítettségedet, illetve a szomjúságodat méri. Ha 30% alá megy valamelyik akkor figyelmeztet a rendszer illetve elkezdesz egy kicsit szédülni, viszont ha már 15% alá megy akkor már rosszul leszel és nem tudsz felállni onnan, ezért mentőt kell hívj, vagy segítséget kérni egy kötszerrel mászkáló emberkéktől 10 percen belül. A szükségleteidre úgy tudsz vigyázni, hogy a boltba veszel elegendő ételt, italt és a táskádból előveszed és elfogyasztod.
 
Illetve a bal alsó sarokban található két csík az életedet és a páncélzatodat méri, amire szintén vigyázni kell pl ha ütközöl járműben, vagy megütnek stb...
 
 
 
Ház, bútor és garázs
 
      Mint a való életben is nálunk is vannak házak, garázsok és házban található berendezhető bútorok.
 
Jelenleg 1 házat vehetsz magadnak, de ez a későbbiekben közkívánatra bővülhet.
 
Ha már van házad azt természetesen tudod kezelni is egy paranccsal és a benne található al-parancsokkal melyek a következők: Megvesz, Eladás, Nyit, Zár, Enter, Exit, Info, Széf
 
Ha megvetted a házat és belépsz, akkor azt üresen szobákkal fogod látni amit neked kell berendezni. Viszont nem csak úgy lepakolgatod amennyit szeretnél, hanem bútordarabokból kell összeraknod a bútoraidat és azután tudod elhelyezni ízlésed szerint. A bútorokat a barkácsboltban tudod megvenni.
 
A garázsok értelem szerűen csak azokhoz a házakhoz fog tartozni, ahol el is férne a való életben is. Ehhez is tartozik egy fő parancs és benne lévő al-parancsok is melyek a következőek: Nyit, Zár, Enter, Exit
 
Illetve vannak a frakcióknak is külön garázsok és még saját garázst is lehet venni.
 
 
 
Textdrawok
 
      Jelenleg a /textdrawok parancsal tudod ki/be kapcsolni a textdrawokat tetszés szerint. A későbbiekben várható egy textdraw testre szabhatóság, de erről majd akkor írnék többet.
 
\"517sa_mp_004.png\"  
 
 
 
\"dress  Kiegészítő rendszer
 
      Minden ruhaboltban a /ruhavesz paranccsal tudsz vásárolni 18 különböző öltözetet.
 
A kiegészítőid kezeléséhez használd a /kiegészítőim parancsot.
 
\"kiegeszito.gif\"
 
 
 
Bank és ATM
 
      Mint ahogy a valóságban is, neked is lehet bankkártyád amint a bankba tudsz készíteni magadnak. Az elkészítéséhez meg kell adnod egy négy számjegyből álló jelszót, amivel a későbbiekben is azzal tudsz bejelentkezni folyószámládra. A kisváros több pontján el vannak helyezve ATM-ek, ahol szintén intézhetsz pénzügyi dolgokat, de ami fontosabb azt természetesen a bankba tudod intézni. A Banknál fogad téged egy ügyintéző emberke akik közelébe ha beírod a /bank parancsot előbukkan egy kártya kezelési felület, melyben az alábbi opciók közül választhatsz: Pénze berakása, Pénz kivétele, Pénz utalás, Egyenleginfó, Jelszó megváltoztatása, Folyószámlád megszüntetése.
 
Ha viszont ATM közelében vagy akkor az /atm paranccsal tudod kezeli a kártyádat az alábbi opciókkal: Pénz kivétele, Pénz utalás, Egyenleginfó.
 
 
 
\"anigif38a0c.gif\"
 
 
 
Járművek
 
      Saját autót az autókereskedésben vásárolhatsz magadnak az ajtó elött található pickup segítségével.
 
A járműveknél meg van adva az ára, dízel vagy benzin, a jármű neve.
 
A járművek beindításához tartsd nyomva az Y gombot! Ha kevesebb ideig tartod nyomva, akkor a motor lefullad. Egy játékosnak maximum 2 járműve lehet!  A járművedet a /v parancsának almenüivel tudod kezelni: Nyit, Zár, Öv, Sisak, Ablak, Lámpa, Parkol, Csomagtartó, Motorháztető, Eladás
 
Természetesen van indexelés is melyek a numpad 4-es és a numpad 6-os gomb lenyomásával lehet működtetni.
 
 
 
Rádió
 
      Elkészítettem egy elég egyszerű kis szkriptet a szerverhez ami fokozza egy kicsit a hangulatot a szerveren. Ez a Rádió \"rendszer\".
 
Főbb érdekességei:
 

  •    Használati parancs: /v rádió


  •    Jelenleg 22 rádiófrekvencia fogható be


  •    Elindításkor minden személy aki a járműben ül annak lejátszódik az elindított rádiófrekvencia


  •    Ha kikapcsolja valaki a rádiót, akkor mindenkinek kikapcsolódik automatikusan


  •    Ha megy a rádió és valaki kiszáll kikapcsol a rádió automatikusan


  •    Ha beszáll valaki a járműbe amibe megy egy adott rádió akkor elindul neki is az adott rádió


\"sa-mp-013.png\"
 
Jogosítvány
 
      Jelenleg 4 kategóriát tudsz letenni, de a rendszer fejlesztése még most nem kerül publikálásra.
 
Tudjuk, hogy (szinte) minden RP szerver mutatkozik ilyen rendszerrel, ezért is próbáltuk minél jobban kidolgozni azt!
 
A jogosítvány megszerzéséről készítettünk pár képet tesztelés során, szóval amit látni fogtok az még koránt sem az amit majd a szerveren fogtok látni. :)
 
A Forgalmi vizsga út során jó pár dologra oda kell figyelned, különben megbuksz!
 
De semmi vész, egy oktató bácsi/néni fog ülni melletted aki mondja az útirányt, illetve ellát sok hasznos tanáccsal is!
 
 
 
Tuning:
 
      A rendszer a singleplayer alapú működésűre lett megírva annyi különbséggel, hogy itt a szerelők tudják felszerelni az alkatrészeket a járművedre amiket te kiválasztasz.
Emellett a nitro-t is a szerelők tudják beszerelni, amit te a járművedben a bal click-el tudsz aktiválni és a műszerfalon (jobb alsó sarok) jelzi, hogy még mennyi van a palackban, illetve az vissza is töltődik ami inkább NFS stílusú mint élethű de így gondoltuk barátinak.
 


   Mivel a singleplayer-hez viszonyítottuk az alkarészek felszerelését, így le vannak korlátozva, hogy milyen járműre milyen tuning alkatrészek kompatibilisek.
   Itt egy lista az összefüggésekről (lap alján) KATTINTS


   \"sad.png\"\"sa-mp-014.png\"\"sa-mp-015.png\"\"sa-mp-019.png\"

   \"sa-mp-020.png\"\"sa-mp-021.png\"\"sa-mp-022.png\"

    


   Telefon:

 
      Szerintem a videóban mindent bemutattam nektek, szóval nézzétek meg. Ha tetszett a videó és szeretnétek még több fejlesztésről szóló videót látni, akkor jelezzétek hozzászólás formájában.
 
 
 
Telefonfülke:
 
A szerveren több helyen lesznek megtalálhatóak a telefonfülkék melyet -hihetetlen, de- telefonálásra tudsz használni.
 
Viszont akit hívsz, annak a telefonjáéba ismeretlen hívófél leszel te, hiszen olyan szám fogja hívni ami nincs benne a névjegyzékében.
 
 
 
Horgászás:
 
      A horgászáshoz szükséges pecabot és csali. Ha ezekkel a kellékekkel rendelkezel elmész a horgászásra kijelölt helyekre majd előveszed inventoryból a pecabotot majd a csalit és kezdődhet a horgászás. Ha kapásod van egy minigame segítségével tudod kifogni a halakat amiket le tudsz adni és pénzt kapsz érte.
 
\"sa-mp-00304a46.png\"
 
 
 
First person
 
      Sokak kérésére készítettünk egy ilyen fajta nézetet is a szerverre mely gyalogosként és kocsiban is működik úgy, ahogy azt a SA:MP megengedte elkészíteni. Szóval ez a rendszer ~80%-ban élethűre sikerült. Sajnos ez nem kivitelezhető úgy mint MTA-ban.
 
Parancsa: /fp
 
 
 
\"smoke-drug-canabis-leaf-leaf-64.png\"
 
A szerveren egy jól kidolgozott Drogrendszer van ennek segítségével bárki tud drogokat termeszteni frakciótól függetlenül!
 
3 Fajta drog van Kokain,Heroin és Marihuána amit a saját házad pincéjében tudsz termeszteni persze ha van.. ha nincs vásárolnod kell!
 
Drogokat az Elhagyatott Reptéren lehet megvásárolni egy Dílernél (NPC-nél) ami egy adott időszakonként van ott egy fekete autóval. Ha megtaláltuk /drogvesz paranccsal tudunk tőle drogot venni persze ezek a magok nem olyan olcsók és  egy cserjéhez minimum 3 mag kell.
 
A /drogok paranccsal tudjuk megnézni mennyi és milyen drog van nálunk!
 
Miután a megvettük a kellő mennyiségben a drogot és a házunkhoz van pincénk el is lehet kezdeni a termesztést.
 
A pincében 7 helyre lehet ültetni egyszerre és van egy drogkészítőpult is ahol értelem szerűen a leszüretelt termést lehet elkészíteni az adott drog típusnak megfelelően.
 
Szerveren található egy bizonyos /drog parancs ezen belül vannak alparancsok amivel a drogot lehet ültetni, öntözni, leszedni.
 
 A cserjék 10 perc alatt nőnek meg amiket meg kell egyszer öntözni és utána lehet szüretelni!
 
Mikor leszüreteltük a drogot az asztalnál el is tudjuk készíteni és pár perc múlva árulható is!
 
\"r4ccbgbgdkmlaqwobfbo.png\"\"fr9yu32z6gdmcywp1d4d.png\"\"vf5jhfwzfj3ytb3840fe.png\"
 
 
 
\"Steal-128.png\"
 
A bankrablás menete nem túl bonyolult, viszont néhány feltételnek így is meg kell felelnie a bankot kirabolni szándékozó csapatnak.
 

  •    A csapat tagjainak illegális Frakció tagjainak kell lenniük


  •    Birtokolniuk kell a \"Boxville\" nevű furgont


  •    Nem árt, ha egyikük legalább kitanulta a hackelés képességeket.


  •    Legalább 4 db rendőrnek szolgálatban kell lennie a rablás megkezdésekor.


Miután a kis csapat megérkezett a bankhoz az első lépés a zsákok felszerelése, melyet a \"Boxville\" nevű furgon közelébe lépve tudnak megtenni a /zsák parancsot használva ( alparancsok: Kivesz [ Felveszi a zsákot ] ; Berak [ Leveszi a zsákot ] ; Kipakol [ Zsebbe üríti a zsák tartalmát ] ).
 
A behatolást követően a kis csapatunknak 4 db biztonsági rendszerrel kell megküzdeniük.
 
Kamera , Riasztó , Lézerháló , Trezorajtó  - Ezek hatástalanítása feltörés útján történik, melyhez szükséges:
  - Laptop ( /laptop paranccsal használható )
  - Hack tudás ( Egy kihelyezett NPC-től tanulható, minden hack-elési forma 4 szintes leckéből áll, melyek kitanulása folyamatosan csökkenti a sikertelenség valószínűségét )
 
Ha kis csapatunk bejutott a trezorba, a fiókokat a /fúrás paranccsal tudják üríteni és tartalmuk ( kb. ~$10.000 ) a zsákba kerül.
 
A trezor ajtó 10 perc után automatikusan lezárul és a biztonsági rendszerek ismét aktívvá válnak. 
 
A hatástalanítás kihagyása és/vagy elhibázása riasztja a rendőrséget.
 
 
 
Kinézet
 
      A ruhaboltban fogad téged egy eladó, amely közelében ha beírod a /ruhavesz parancsot akkor máris elkezdhetsz válogatni a ruhák közül. Egy ruha ára: ~$20-ba fog kerülni átlagosan.
 

 



   



   Köszönjük hogy megtekintetted ezt a szerverleírást, várunk téged a szerveren is sok szeretettel!

« Utoljára szerkesztve: 2017. Augusztus 25. - 18:57:10 írta Flash »

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #1 Dátum: 2016. November 24. - 01:26:12 »
0
Na letisztítottam mindent, mert káosz volt már ez a téma, leírást is újracsináltam, hogy kicsit átláthatóbb legyen, de még képeket fogok csatolni, meg persze a fejlesztéseket!
Várható nyitás az December elején várható. Bővebben a nyitásról nem szeretnék semmit mondani, mert úgysem 100% lenne az időpont  :angel:

Nem elérhető Ben

  • 1754
  • Ben apó
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #2 Dátum: 2016. November 24. - 08:36:22 »
+2
Most még csak regisztráltam a weboldalra, de hülyeségnek tartom már most kérni a jövendőbeli játékosnevet. :D

Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #3 Dátum: 2016. November 24. - 16:42:22 »
+1
Heló, kinéz már valahogy a téma, tetszik!
www.twitch.tv/almightymartin

Az év STAFF tagja - 2015
Az év RP szervere - 2015 - [rc-rp.hu]

Red County Role Play [rc-rp.hu] - Tulajdonos
Project San Andreas [psa.hu] - Főadminisztrátor
See MTA LV [see-game.com] - Admin 4

Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #4 Dátum: 2016. November 24. - 19:42:22 »
0
kikéjem magamnak, főadmin vok ozt tső nem segédscripter...

Nem elérhető scripter01

  • 1035
  • Ex Moderálisan Globális
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #5 Dátum: 2016. November 24. - 19:43:38 »
0
Idézetet írta: Kyosuke_Hiroshi date=1480012942\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"53945\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
kikéjem magamnak, főadmin vok ozt tső nem segédscripter...
 
A mindenes :D de ahogy ezt csak mondani szoktam A CEO :D

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #6 Dátum: 2016. December 10. - 12:39:24 »
+2
 A mai napon a Las Venturas Role Play szervere megnyit.(2016.12.10) 17:00-kor. Várunk mindenkit sok szeretettel!

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #7 Dátum: 2016. December 10. - 19:27:45 »
+3
A szerver megnyílt!
 
Még kisebb hibák vannak, amiket minél hamarabb fogunk orvosolni!
 
Illetve a szerver nem lett agyonhirdetve szóval az elején ne számítsatok sok játékosra, köszi! :)
 
IP: 37.221.210.30:7796
 
Fórum: http://forum.lasvenrp.hu/

Nem elérhető santi

Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #8 Dátum: 2017. Január 01. - 15:14:21 »
+4
Esettanulmány lehetne ebből a szerverből. Kevés olyan hiba van, mind a szervezés, a menedzsment, mind a scriptek, mind pedig a látásmód terén, amit ez a szerver ne követne el.
 
Nosztalgiázni mentem fel, játszottam napjából egy hetet, tulajdonképpen jól szórakoztam. Ha nem  zavarna a teljes SAMP-os társadalom eredmény nélküli vergődése és nem lennének ennyire arrogánsak a tulajdonosok, illetve az adminok, akkor talán egy szó nélkül hagynám az egészet. Viszont időm is van és ez a szerver rászolgált arra, hogy kritikát gyakoroljak.
Nem akarom részletezni, hogy az a közösség, amit ez a fórum mégiscsak összetart, milyen terméketlen, mennyire képtelen bármit is létrehozni ami nem hogy évekig, fél évig, vagy hónapokig tartson. Így kizárólag a szerverről írok, aztán mindeki úgy illeszti be a SAMP-os éráról kialakult képébe, ahogyan szeretné.
 
- A legfontosabb, hogy ez nem egy RP, hanem egy tisztán GF szerver, nagyon alacsony színvonallal. 
 
Túl sok bizonyítékot nem szeretnék hozni, azt hiszem ez a néhány is elegendő lesz:
 
1. Egy tipp a szerver részéről: 
 
\"[LVRP] Tudtad? Ha van házad, akkor a saját ízlésed szerint berendezheted bútorral. Persze, ha van elég fadarabod.\" - Világos, hogy a hibás felfogás egyenesen a tulajdonosoktól származik.
 
2. A játékosok többsége nem tudja, hogy mi a különbség az IC és az OOC között. Ez nem csak a párbeszédekben jelenik meg, például a szerveren elhelyezett szilverszeri ajándékokat teljesen IC értelmezik.
 
3. Egyetlen játékost sem láttam, aki szerepjátékot folytatott volna. (párbeszéd, /me, /do, anim) Ezt kezdeményezve egy játékossal tudtam az egy hét alatt valamiféle RP-s kapcsolatot kialakítani.
 
4. A játékosok nem tesznek kísérletet arra, hogy pénz hajszolását bármilyen módon a karakterük tuljadonságaival igazolják, vagy esetleg bármilyen, ezzel össze nem függő tevékenységet folytassanak (pl. bárba menjenek). Gyakorlatilag nincs bűnözés, vagy alvilág, hiszem ez nem olyan megtérülő, mint a kamionozás. (Persze a féktelen szidalmazásban, anyázásban, alaptalan hőzöngésben nincs hiány.)
 
5. Frakciók frakciójárművekkel, HQ-val és rádióval.
 
Nem érdemes meglepődni a fogalmak helytelen kezelésén, hiszen a tulajdonosok, illetve az adminok mind a Rise RPG-n tanulták mindazt, amit a most ezen szerveren igyekeznek kiárasztani.
 
- A játékszervezési kompetenciák hiánya.
 
A szerver három hete megnyitott, de az egy hét alatt látott maximális létszám a 24 fő volt. Átlagosan kb. 5 játékos van a szerveren, ami nagyban megnehezíti azt, hogy az ember átélje Las Vegas hangulatát. Több javaslatot is tettem a tulajdonosoknak, hogy miképpen próbálják meg elindítani az a mechanizmust, aminek eredményeként a szerver közismert és közkedvelt lehet.
A tapasztalat és a párbeszéd hiányán túl súlyos intellektuális deficitet detektálhatunk. Amikor jelzem, hogy érdemes lenne tartalommal megtölteni a fórumot, párbeszédet, figyelmet generálni, bevonni a játékosokat a szerver fejlesztésébe, a teljes értetlenség és tanácstalanság borul a vezetésre. Nincs ötletük, hogy mit írjanak ki a saját fórumukra.
 
- Arrogancia (a magyar RP gyilkosa)
 
Több projekt kapcsán láthattuk már mindannyian, hogy a hatalommal való visszaélés, illetve az ezzel való cinikus pózolás milyen pusztító következményekkel jár. A vezetés itt sem készült fel arra, hogy ennek a kísértésnek ellenálljon. Egy kis minidiktatúra a monitor mögül. 
 
Ennek tökéletes példája, hogy rendszeresen kaptam olyan választ a kérdésemre, hogy \"csak mert\". Ez nem vicc, huszonéves admin adott így választ a teljesen reális kérdéseimre. Például amikor megkérdeztem, hogy miért nem lehet kisteherautót vásárolni.
Egy megnevezni nem kívánt webkarbantartó, talán nem egészen véletlenül, soha sehol nem kapott admint, itt azonban főadmin és ha az ember lemegy az aszfaltról, bizony azonnal figyelmeztet, ha pedig az ember a feladatára emlékezteti akár ki is rúg a szerverről, esetleg így válaszol: \"qs\".
 
- Átgondolatlan scriptek
 
Az elején írtam a scriptekről, amik egyébként technikai, megbízhatósági szempontból nem nevezhetők rossznak. Aránylag kevés bugot találtam azokban a rendszerekben, amiket megismertem.
Én azonban problémának tartom a bugokon túl azt is, ha a megírt scriptek a játékos számára nem érthetőek, nem gondolnak a játékos kiszolgáltatott helyzetére. 
 
Egy példa: Vettem egy házat (ugyan az interiort se kiválasztani, se megnézni előtte nem tudtam), majd pedig el szerettem volna adni. Beírtam a \"/ház eladás\" parancsot, amit a szerver javasolt a \"/ház\" begépelése után. Nem kért id-t, nem kért eladási árat, nem dobott ki ablakot, leírást, semmit. A házat azonnal eladta \"az államnak\" egy fix árért, ami a vételi ár 40%-a volt. A vevő pedig már csak az eredeti árért tudta megvenni, vagyis a ház visszaváltozott újjá. Ez egy olyan helyzet, amiben a játékos tehetetlen, nem jut információhoz, nem tud racionális döntést hozni.
 
Hasonlóképpen nem kap a játékos információt arról, hogy mennyibe kerül feladni egy hirdetést, letenni a jogosítványt, vagy fegyverengedélyt kiváltani. Ez általános a scriptben, nem gondol a játékosra.
 

Nem a rossz szándék vezérelt, amikor ezt a rövid beszámolót megírtam. Nem is igazán lehetne rosszat kívánni az LVRP-nek, tekintve, hogy a téli szünet idején 5-10 ember látogatja a szerverüket. Sokkal inkább örülnék annak, ha mások okulnának a hibáikból.
 
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 01. - 17:24:15 írta santi »

Nem elérhető scripter01

  • 1035
  • Ex Moderálisan Globális
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #9 Dátum: 2017. Január 01. - 19:24:09 »
0
Kedves Santi!
 
Sajnos arra a szintre jutottam en is, hogy muszaj lesz nem szo nelkul hagynom azt amit irtal. Igazabol egyetlen dolog bokti ki a szememet de az nagyon.
 
Frakciók frakciójárművekkel, HQ-val és rádióval.
 
Nem érdemes meglepődni a fogalmak helytelen kezelésén, hiszen a tulajdonosok, illetve az adminok mind a Rise RPG-n tanulták mindazt, amit a most ezen szerveren igyekeznek kiárasztani.
 
Soha nem jatszottam a Rise RPG-n. Sot hogy nyugodt legyel Flash ezen a szerveren tudta hogy letezik Role Play szerver. Tobb hozzaszolni valom nincs.
 
 
 
Ui: telefonrol irtam.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 01. - 19:31:16 írta scripter01 »

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #10 Dátum: 2017. Január 01. - 19:38:36 »
+1
Örülnék, ha a szerverről való vélemenyeket akkor kapnánk, ha teljes a szerver minden részében. Most indultunk meg. rengeteg dolog van hátra amit csinálunk minden nap. Nem úgy van, az. és az RP gondolom nem tőlünk függ kivéve szkriptelés részen.

Nem elérhető santi

Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #11 Dátum: 2017. Január 01. - 20:25:48 »
+1
Idézetet írta: scripter01 date=1483295049


   
      Kedves Santi!
   
   
      Sajnos arra a szintre jutottam en is, hogy muszaj lesz nem szo nelkul hagynom azt amit irtal. Igazabol egyetlen dolog bokti ki a szememet de az nagyon.
   
   
      Frakciók frakciójárművekkel, HQ-val és rádióval.
   
   
      Nem érdemes meglepődni a fogalmak helytelen kezelésén, hiszen a tulajdonosok, illetve az adminok mind a Rise RPG-n tanulták mindazt, amit a most ezen szerveren igyekeznek kiárasztani.
   
   
      Soha nem jatszottam a Rise RPG-n. Sot hogy nyugodt legyel Flash ezen a szerveren tudta hogy letezik Role Play szerver. Tobb hozzaszolni valom nincs.
   
   
       
   
   
      Ui: telefonrol irtam.
   


Én két tulajjal és kb. 3 adminnal beszéltem, ők vallottak Rise RPG-s múltjukról, de láthatod, a scriptereket nem is említettem.
 
_______________________
 
Idézetet írta: Flash date=1483295916


   
      Örülnék, ha a szerverről való vélemenyeket akkor kapnánk, ha teljes a szerver minden részében. Most indultunk meg. rengeteg dolog van hátra amit csinálunk minden nap. Nem úgy van, az. és az RP gondolom nem tőlünk függ kivéve szkriptelés részen.
   


Engedd meg, hogy erre először is egy idézettel válaszoljak:
 
Idézetet írta: Flash date=1481394465


   
      A szerver megnyílt!
   
   
      Még kisebb hibák vannak, amiket minél hamarabb fogunk orvosolni!
   
   
      Illetve a szerver nem lett agyonhirdetve szóval az elején ne számítsatok sok játékosra, köszi! :)
   
   
      IP: 37.221.210.30:7796
   
   
      Fórum: http://forum.lasvenrp.hu/
   


Mindannyian tudjuk, hogy egy mod soha nem tökéletes. Ha nincs bug (ami önmagában gyakorlatilag soha elő nem álló helyzet), akkor fejlesztésre (újabb bugok termelésére) van szükség. Vagyis azt mondani, hogy kész szerver, nem lehet. Tehát ezzel takarózni sem lehet, hogy még nincs kész. Akkor van \"kész\", amikor te azt nyilvánossá teszed, a neveddel vállalod és kijelented, hogy a szerver képes a játékosok fogadására. Mindenki tudja, hogy a bugok javítása az üzemeltetés általános része.
 
A kisebb hiba a bug, de itt kardinális, a felfogásból származó problémákról van szó. (Kizárólag a játék rendszereire és azok megvalósítására gondolok.) Például a fadarabból való bútorkraftolás. A drogrendszer és a fegyverrendszer is így épül fel. Nekem az adminok elmagyarázták, hogy a különböző fegyverekhez az egyes alkatrészekből különböző mennyiség kell, amikből szerelhetnek a játékosok maguknak fegyvert. 
 
Lehet, hogy ezeket az alapkoncepciókat te találtad ki, lehet nem, a lényegen sokat nem változtat. A szervernek nem is ezek a legnagyobb problémái, sokkal inkább a playerek hiánya és a helytelen, láthatóan terméketlen (5 player at this moment) attitűd az adminok részéről. De ez sem a szerveren dől el elsősorban, hiszen a playerek fel sem mennek. Nem tudtok a fórumon tartalmat létrehozni, nem tudtok játékosokat megszólítani, nem tudtok semmit kommunikálni abból, amit tesztek. (Nem gondolom egyébként, hogy ez a scripter feladata lenne.) Ráadásul teljesen üres pályán játszotok, nincs ebben a pillanatban érdemi konkurencia, ha jól tudom. Leírtam neked is (bár válasszal nem illettél), és a tulajdonosoknak is elmondtam, hogy milyen ütemű bővülésre van szükség a játékosok számában ahhoz, hogy a szerver népszerűvé váljon. Öt játékossal nincs értelme futtatni egy percig sem, hiszen ez önmagában egy negatív reklám. Ha esetleg van a kríziskezelésre vonatkozóan tervetek, szívesen olvasnám.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 01. - 20:27:47 írta santi »

Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #12 Dátum: 2017. Január 02. - 00:03:17 »
0
Először is, pacsi mindenkinek!
Másodszor.. Nem vitázni jöttem, sőt, szeretném, ha senki sem venné sértésnek egyetlen szavamat sem, mert esküszöm nem szánom annak.
A Rise RPG, mint közösség (ex)tagjainak és (ex)játékosainak minősítését egyáltalán nem értem, főleg egy olyan mondattal egy szövegben, hogy \" Soha nem jatszottam a Rise RPG-n \". Szerintem ez máris ellentmondást szül, így elméletben reagálnom sem illene rá, de mégis megteszem, mivel... IGEN! Én büszkén ki merem jelenteni, hogy a Rise RPG-n szereztem az RP-vel és az ilyen típusú szerverekkel és játékmenettel kapcsolatos tudásom. A Rise RPG volt az a szerver, ami engem megfogott, ami két évig nevelt, míg végül kieresztett a nagyvilágba ( SAMP téren értendő ). A szerver utolsó időszakát nem szeretném megemlíteni, sőt emlékezni sem rá, de szerintem nem 1-1 rövid időszak alapján kell megítélni egy szervert. A Las Venturas Roleplay-t sem.
A szerver egy hónapja sem nyitott ki. Egy hónap után a gyerek nemét nem tudják megmondani, nemhogy azt, hogy 18 éves korában, mekkora lábmérete lesz, így azt sem tudjuk előre megmondani, hogy vajon az LVRP egy nyersen fogalmazva \"szar\" szerver lesz-e, mondjuk fél év múlva. Az én tapasztalataim azok, hogy a szerver folyamatosan fejlődik és a team is.
Van igazság abban, amint mondasz santi, mert hülye lennék letagadni, hogy nincsen. Mint a vezetőség, mint pedig a csapat többi tagja követett el hibákat, de ez a csapat, egy olyan csapat, ami képes azokat kijavítani és képes fejlődni, mert akik nem képesek, azokat ki lehet szűrni. Egy nagyon fiatal team a miénk, nem kellett még igazán össze dolgoznunk, még nem alakult ki köztünk a kellő kommunikáció, nem csiszolódtunk össze. Elismerem, hogy vannak olyan tagok köztünk, akiknek nem kéne itt lennie, de ezt el lehet, el lehetett mondani bármelyik szerver csapatáról és ez csak egyéni vélemény. Elismerem, hogy vannak butaságok, amiket említettél, például a fadarab dolog és az ajándék dobozok. Elismerem, hogy még van hova nőni, van hova fejlődni és elismerem, hogy sokan támadásnak érzik a hozzászólásodat, mivel a vezetőség makacs és nem akar hallgatni senki, külső szemre, de ez érthető, hisz minden, amit látsz, ha feljössz, minden, amit olvasol a 0-ról kezdődött és csak most kezdett el bimbózni az LVRP első kicsi virágocskája és csak nem rég dugta ki fejét a földből a kis zsenge leendő törzse, de ha minden jól halad, akkor biztosíthatlak téged is és mindenki mást, hogy, ha egyszer ez a fa megnő és kifejlődik, akkor az stabil, kivághatatlan pontja lesz a magyar samp erdejének.
Nem mindegy, hogy az ember egy közösség tagja, egy összetartó közösség tagja, egy régi közösség tagja, vagy egy fejlődni képes közösség tagja. Az LVRP talán az utóbbihoz tartozik. Az LVRP talán más, mint a többi.
Ui.: A feletteseimnek ( Archer, Flash és a főadminok ) csak annyit, hogy ne haragudjatok, ha bárkit megsértettem, de ez az őszinte véleményem. PACSI! :) <3

Nem elérhető santi

Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #13 Dátum: 2017. Január 02. - 01:24:36 »
+1
Nem igazán értem, hogy honnét gondolod, vagy hol olvastad, hogy én nem játszottam a Rise RPG-n. Játszottam, tapasztaltam és otthagytam. Tudom, hogy milyen az ottani színvonal alja és teteje, de hidd el nekem, az elmúlt évek tapasztalatai alapján elég hamar fel tudom mérni, hogy ki miképpen áll a játékhoz. Egy hét erre pedig még sok is.
 
Érdekes amúgy, hogy az embert használod, mint metaforát. Mintha valaha láttunk volna olyan szervert, ami megélt 70 évet. (Láttunk olyat, ami megélt 5 évet?) Egyébként hogyne, előfordulhat, hogy a hazai RP központja, kivághatatlan fatörzse lesz az LVRP, amint azt előrejelezted. Amikor a vb vagy eb kijutás válik aktuálissá, akkor szoktuk a hasonló helyzetek kapcsán hallani a \"matematikai esély\" kategóriát. Lehet, hogy minden egyes staff-tagnak kimossák az agyát és feltöltik valami gyönyörűvel, talán majd az elkövetkező 70 év alatt valamikor és akkor egyszer tényleg ez lesz az ország legjobb RPG szervere. Így végeredményben erre még rengeteg idő van. Én sehol, egy szóval sem írtam, hogy lehetetlennek tartom ezt a forradalmi változást. Ha tudtam volna, hogy ilyen időtávokban gondolkodtok, nem is mertem volna így leírni a szervert.
 
A kritikám, a tapasztalataim leírása nem a ti vizsgaeredményetek. Elsősorban nyilvánosság annak, ami a szerveren zajlik, döntően objektív formában. Nektek lehetnek öt, tíz, hetven évre vonatkozó terveitek, hogy mikor hová fogtok elérni. Ha ti lineárisan akarjátok növelni a szerver stabil látogatottságát, mondjuk az eddigi 3-5 fő / hónap szinten, az is egy elfogadható hozzáállás. Bár azt talán ti is tudjátok, hogy sokkal inkább célravezető lenne egy átütő nyitás, majd rövid idő alatt lezajló, progresszív növekedés. Csakhogy nincs mivel felgerjeszteni az érdeklődést. Az RP-sek kerülik, a GF-esek a Rise-ot várják, csak a tájékozatlan kezdők (10-12 évesek) és a hatalomvágyó adminok járnak fel. Bár néha találkoztam trollokkal is, ők színesítik az élményt. Nincs ezzel gond, bármikor bezárhatjátok és újra próbálkozhattok. Bár ezzel egyre inflálódik a szerver \"brandje\" és a személyetek hitelessége. Érdemes kicsit jobban felkészülni, egy masszívabb szellemi hátteret felépíteni, mert ez így nem más mint pazarlás, minden vonatkozásban.
« Utoljára szerkesztve: 2017. Január 02. - 01:49:06 írta santi »

Nem elérhető Flash

  • 5726
  • (っ◕‿◕)っ
    • Profil megtekintése
Las Venturas RolePlay (BETA test)
« Válasz #14 Dátum: 2017. Január 14. - 01:18:29 »
0
http://forum.lasvenrp.hu/index.php?topic=144.0
 
 
 

   

      Sziasztok!
      Úgy döntöttünk a csapattal, hogy 2017. 02. 01. ideig a szervert lezárjuk.
      Ennek több oka is van ami legelső sorban a belső hibák javítása. Mint tudni illik a szerver \"magja\" nulláról lett írva és ezt fent is tartsuk a végsőkig. Természetesen ennek is van következménye, mégpedig a hibák, hibák és a hibák felbukkanása kicsi illetve nagy méretben is megmutatkoznak sajnos. Egy-két rendszert és menetet is újra kell gondolnunk, hogy a lehető legnagyobb RP szituációkat tudjátok eljátszani a szerveren és alátok biztosítsuk a hibamentesség csodáit.
      A Szerver egyedi móddal rendelkezik, mégis csalódva látjuk, hogy nem nagy érdeklődés van iránta. Mitől lehet? Hogy egy másik városba van? Nem Los Santos? Mi azért döntöttünk Las Venturas mellett mert rengeteg lehetőség adódik a városban és elég nagy is, ezért se értettük, hogy miért nem ebbe a városban nyitottak mások szervert. Mi ezt megtettük egy nem teljesen kész móddal, viszont most amíg friss a projekt addig a lehető legjobb megoldásokkal befejezzük a rendszereket, megírjuk a legkidolgozottabb és egyben legfontosabb rendszert ha már ebbe a városban vagyunk, a Kaszinó rendszert.
      Megpróbálunk a legfrissebb információkkal egyből előrukkolni nektek és szeretnék azt, hogy TI is velünk tartsatok és építsük újra a SA:MP Roleplay kategóriát és támasszuk fel közösen!
      Reméljük, hogy aki részt vett eddig a szerveren és elnyerte a tetszéseteket, maradtok köztünk, és aki még nem ismerné, annak reméljük elnyeri a tetszését és hívni fogjátok a barátaitokat egy jót RP-zni. \":)\"
      További szép napot kívánunk nektek és tartsatok velünk!LVRP vezetőség
   

\"Üzenet

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal