Szerző Téma: Barney  (Megtekintve 1201 alkalommal)

Barney
« Dátum: 2014. Szeptember 22. - 00:16:50 »
0
Üdv mindenkinek!
Barney. Ez a nicknév a volt WRP játékosoknak lehet beszédes. Talán másoknak az Alessandro_Costa névrõl jobban beugrik, kitudja. Amúgy Ádám vagyok, 20 éves és jelenleg már több mint 1 éve Angliában, Heathrowban élek ami London része. Ide vonzott a nosztalgia, szóval lentebb kicsit rátérek azokra a dolgokra, amit sokan kérdeztek tõlem még régen.
 
A kezdet
 
- Az unokatestvérem Gergõ (és egyben máig legjobb barátom) kitalálta még régen, hogy kezdjünk el a San Andreas multijával játszani. Kezdetben DM és egyéb hasonló öldöklõs szervereken játszottunk, talán az Ngen(?) ami most beugrik. Aztán unalmamban a neten olvasgattam szerverek után, mikor megláttam egy fórumot ahol RP szerverekrõl dumáltak emberek és eléggé megtetszett a dolog. Samp internet részét megnyitottam és rákerestem magyar RP szerverre. Legelsõnek kidobta a WRP-t így fel is mentem rá. És igen, Anthony_Smosh névvel. Ekkor költözött át a szerver már LS-be, tehát majdnem a kezdetektõl ott voltam. Kezdõként elég béna voltam, de egy volt NGen-es admin(?) valami Jason_Speed(?) segített mindenben, így hamar beletanultam az alap dolgokba. Aztán 1-2 hét után Gergõ átjött majd miután nézett alig 5 percet játszani a WRP-n, õ is csatlakozott Ted_Mosby néven. Mivel vele kénytelen voltam normálisan RPzni mindig vágytunk valami akcióra így elkezdtünk saját bandát alapítani meg ha jól emlékszem Anthony házából loptuk az akkor még ki nem vett fegyvert (ott körözött az ikon az emeleten). Volt egy társunk Dave(?) aki a ban sorsára jutott és itt jöttunk rá, hogy váltani kell.
A WRPn majdnem minden frakcióban voltam/voltunk. Rendõrként Dean és Sam_Winchesterként amire emlékszem. De régi neveim között volt Carlos_Sanchez, Sergey_Ivanov(?) stb. stb. Igazából egyik karakteremre se vagyok büszke, kivéve talán Alessandro_Costa-ra. Ez volt az a karakter ami bejutott az olasz maffiába és tényleg jó RP-k voltak (Ekkor Gergõ nem játszott mert vagy a gépe volt rossz, vagy épp más dolga akadt.) Itt ismertem meg Rocco-t meg még sok mindenkit. Na inkább ugorjunk egy nagyot arra, hogy mi késztetett a lelépésre. Admin úgy lettem, hogy egy bizonyos SecondLife nevû RP szerveren bevettek adminnak, aztán a két szerver egyesült és én is részese lehettem az admin teamnek.
 
WRP pályafutásom befejezése
 
A szerver újraindult(?) és admin mellett megkaptam az olasz maffia leadert is. Sok tervem volt amit immár Gergõvel agyaltunk nyári munka közben, hogy mit és hogyan fogunk csinálni. A szerver elkezdõdött és elkezdtük a mob felépítését. Igazából jól indult, hiszen ott volt megbízható 3. tagnak Vincent (csak a játékos nevedre emlékszem, bocs haver) A friss biznisz tulajokkal megegyeztünk, hogy biztos pénzforrásunk legyen (pl egyik Autókereskedõtöl heti 2 autót (lehet hármat) kaptunk, amit aztán Vincent és Greco(?)(Amúgy Gergõ) az ár alatt gyorsba olcsón adott el hírdetés segítségével. Aztán elindult a Box klub ahol meccseket/fogadásokat szerveztünk. Az egyik néger bandával (Leader nevére nem emlékszem, de tehetséges srác volt) árultattuk a drogot és néha kis kaliberû fegyvereket stb. stb tehát nem indult rosszul. A gondok ott kezdõdtek, hogy kicsit több figyelmet fordítottam az adminkodásra, mint a frakciómra. Aztán elkezdtem figyelni a rivális (amúgy fingom nem volt róluk) maffiát, hogy õk hogy haladnak, természetesen Admin TV-vel. Nem igen aktívkodtak, bár nem éltem vissza azzal az infóval hogy tudtam mit csinálnak, nem volt szép dolog az õ figyelésük. Ez volt az 1. hibám. Aztán volt valami balhé (talán a Jizzy(?) klub tulaj nem fizetett idõre, így felgyújtottuk a helyet) ami után folytattam az admin munkát, mások TV-zését. Sajnos itt visszaéltem az adminnal, mert láttam hogy Rocco(mint rendõr) mennek a helyszínre a kamerafelvételért, amit elfelejtettem megsemmisíteni. Így szóltam Gergõnek és megcsináltuk még mielõtt odaértek volna. Ez nem volt szép és már ezután gondolkodtam azon, hogy az adminról lemondok, és maradok csak a maffiánál. Ezután aztán volt valami nagyobb keveredés (egy külsõsünket megöltük valami miatt, aztán halála után a másik maffiához csatlakozott és olyan dolgokat mondott el,amiket halála miatt nem tudhatott, valami ilyesmi) A vége az lett, hogy a motelben sétáltunk mire jöttek és leöltek minket. Elborult az agyam, és adminjail után szövegelés miatt ki is bannoltam õket. Ezek után kirobbant a vita a fórumon és mivel ekkor már amúgy is jobban vonzott a rendes élet, így leléptem.
 
Tanulság
 
- A történet leírásával nem vitaindítás volt a célom (bár a többség a szerverrõl már lehet annyira eltávolodott a samptól, hogy sohasem olvassa ezt.) Röviden összegezném a legnagyobb hibámat, ami egyben a magyar RolePlay legnagyobb hibája is. Nem tudtam/tudunk veszíteni. Az RP szituációkban mivel a játékosok nagy része 13 év körüli így 90% nem tud veszíteni, ezért túlzásokba esik, és így próbál nyerõen kijönni az adott helyzetbõl ahelyett, hogy elfogadja a tényt, miszerint vesztett. Persze ez már 20 éves koromra rég változott, ahogyan valószínüleg a többi (ex)játékosnál (kivéve wt-t  :D Õ volt az a játékos, akit Gergõ így írt le: Wt-t azonnal vedd be, ha õ velünk van, nem veszítünk soha  :w00t: . Szóval sajnálom, hogy így alakult. Ha õszinte akarok lenni, akkor nekem nagyon hiányzik a WRP és azt remélem bárcsak egyszer visszatérne a régi szerver a régi (már érettebb) játékosokkal. Igaz, hogy csak hétvégén tudnék feljönni 1-2 órára, de bármikor szívesen beregisztrálnék újra. Persze, csak mint játékos  ;) Kiváncsiságból felnéztem pár jelenlegi \"RP\" szerverre, de vicc kategóriák sajnos.

Nem elérhető Loren

  • 1401
  • Ex Moderátor
    • Profil megtekintése
Barney
« Válasz #1 Dátum: 2014. Szeptember 22. - 14:21:05 »
0
Jó fórumozást :)!

Barney
« Válasz #2 Dátum: 2014. Szeptember 22. - 16:11:02 »
0
Érezd jól magad.
www.twitch.tv/almightymartin

Az év STAFF tagja - 2015
Az év RP szervere - 2015 - [rc-rp.hu]

Red County Role Play [rc-rp.hu] - Tulajdonos
Project San Andreas [psa.hu] - Főadminisztrátor
See MTA LV [see-game.com] - Admin 4

Nem elérhető EntoX

  • 195
    • Profil megtekintése
Barney
« Válasz #3 Dátum: 2014. Szeptember 22. - 16:27:50 »
0
Üdv a fórumon.

Nem elérhető Noire

  • 215
  • 2014 © Az év parkouröse
    • Profil megtekintése
Barney
« Válasz #4 Dátum: 2014. Szeptember 22. - 19:08:34 »
0
Csókolom a fórumon.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal