Szerző Téma: Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu  (Megtekintve 3384 alkalommal)

Nem elérhető BVZS

  • 487
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Dátum: 2013. Október 10. - 21:37:24 »
+5
\"a1_2013_10_10_q7njo63bom.png\"
 

- Elõszó -
 
Köszöntök minden kedves olvasót! A \"veterán\" RP-s játékosok között felmerülhet a kérdés, hogy ezt a nevet loptam-e vagy sem. Nem, nem loptam. A szerver akkori tulajdonosával megbeszéltem a dolgot és engedélyezte, egyetlen feltétellel. Ami az, hogy mikor elindul a szerver, feljön, megnézi, hogy minek is adta a nevét (Bizonyíték). Szeretnénk visszahozni a régi feeling-et, miszerint a helyszín Fort Carson. Teljesen új csapattal indul a dolog, kizárólag közeli ismerõsökkel, akikkel össze tudunk ülni és meg tudjuk beszélni a szerveren történõ eseményeket, problémákat és egyebeket. A legelsõ Fantasy RPG kb 2008-2009-ben indult. Itt tanultam meg a szerepjáték alapjait, kisebb-nagyobb hibákkal. Az adminok mindig segítettek, amikor valakinek szüksége volt rájuk. Ezt itt is meg fogjátok kapni, azt garantálom. Amikor a végét fújta Fantasy és teljesen kiüresedett, tovább adták a módot és nyílt ismét egy szerver, új csapattal. Néha feljárogattam, de nem kaptam már vissza azt a régi feeling-et, ami Fantasy-ra vall. Azóta teltek az évek, megtanultam valamilyen szinten szkriptelni és gondoltam, hogy akkor megpróbáljuk ismét elõhozni a \"múltat\". Akkoriban a szerver 0.3a illetve 0.3b verziókkal futott, ami azt jelenti, hogy eléggé kevés funkcióval rendelkezett. A 2013-as Fantasy 0.3x verzióval fog futni, rengeteg jobbnál jobb funkcióval.
 

- Admin csapat -
TwoClose: Alapító, szkripter.
D\'amato: Alapító, fõadmin.
Damy: Alapító, fõadmin.
Palee: Mapper, 3-as admin.
A késõbbiekben, lehetséges, hogy lesz admin illetve helper felvétel.
 
 
- A módról -
 
Szeretnénk azt elérni, hogy amikor valaki feljön a szerverre (aki ismeri a jó öreg Fantasy-t), az úgy érezze magát, mintha a legelõször nyílt szerveren játszana, de mivel a mai játékossereg megköveteli a 0.3x funkciókat, ezért nekik is meg próbálunk felelni.
Házak, lakások



Próbáltuk a mindegyik házat funkcionálni megvehetõnek, pl: lakókocsik, olcsóbb házak. A jövõben lehetséges, hogy igényességgel bemapolunk néhány jobb, \"tehetõsebb\" házat, azoknak, akik nem elégszenek meg, az olcsóbbakkal. A házvétel folyamata: a ház ikonjába beleállva, megnyomjuk az \"Y\" billentyût, ekkor kiad egy dialógust (ablakot), amiben leírja a szükséges szintet és a ház árát. Ha megvettük, ugyan ezzel a gombbal tudjuk eladni, ugyan ezzel a folyamattal, amivel megvettük. Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_im6h2ec15o.png\"
 
Bizniszek, üzletek


Mit ér egy RP szerver üzletek nélkül? Nálunk létfontosságúak pl: éttermek, vegyesboltok, elektronikai boltok, ruhaboltok, pékségek stb-stb.. Mint mindenhol, az üzleteket az áruszállítók töltik fel áruval, ha azok elfogynak a boltokból. Az áruszállítók pedig a légiposta segítségével jutnak termékekhez. Ezekrõl és a további munkákról a \"Munkák, frakciók\" spoiler alatt olvashatsz többet. Az üzletek vásárlása ugyan azon a módon zajlik, mint ahogy a lakások, garázsok, raktárok.
 
Garázsok, raktárok


Némely házak udvarán láthatunk garázsokat is. Ezekbe értelem szerûen be tudjuk rakni a jármûveinket. Igényelni is lehet garázsokat, melyeket az adminok fogják elbírálni. A raktárok nagyobbak, mint a garázsok, ezekbe több jármûvet, és nagyobbakat lehet tenni, illetve fegyveralkatrészeket, fegyvereket. A raktárok kevesebb számban és drágábban lesznek találhatóak a játéktéren.
 
Bank, posta



A bankba tudjuk tenni pénzünket, ki tudjuk venni, utalni tudunk, illetve meg tudjuk nézni, hogy mennyi van a számlánkon, ezt a funkciót SMS-ben is tudjuk használni, mégpedig úgy, hogy tárcsázzuk a \"7777\"-es számot (/call 7777). Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_ofp37za2pi.png\"
A postán tudjuk felvenni fizetésünket, ha van munkánk, ha nincs, a segélyt tudjuk itt átvenni. Minden órában egészkor van fizetés és vármikor fel lehet azt venni. Ha esetleg elfelejtetted vagy éppen nincs idõd rá, nem kell azon aggódnod, hogy elveszik az a pénz amit ledolgoztál, mert 2 nap után is fel tudod venni. Továbbá a postán tudjuk a különbözõ befizetéseket feladni. pl: bírság, rezsi, albérlet.  Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_qt6j3wizuu.png\"\"a1_2013_10_10_s2ji1hf2hg.png\"
 
Munkák



A munkák parancsait a /help-ben narancssárga színnel találjuk meg.
     Pizzafutár
A pizzafutárok szállítják a friss és ropogós pizzákat Fort Carson népének, a következõ módon: A rendelõ tárcsázza a 6666-os számot (/call 6666), az éppen dolgozó futár, elfogadja (/accept pizza), ezután a szakács megsüti a pizzát (/pizza make), átadja a futárnak, aki kiviszi a megrendelõ címére. Illusztráció:  
\"a1_2013_10_10_xsrjkgrejr.png\"
     Postás
A postások rendelkezésére áll néhány kerékpár, amivel meg tudják kezdeni a munkát (/mail). A címzett házak checkpoint-tal vannak jelölve. Illusztráció:  
\"a1_2013_10_10_teul4nyge8.png\"
     Áruszállító
Az áruszállítók teherautók segítségével termékeket szállítanak ki különbözõ üzletekhez. Elõször is felrakodnak a telepen (/buyprods), ezután kimennek az üzlethez, ahol lerakodják az üzletek által megvásárolni kívánt árucikkeket (/sellprods). A teherautóknak különbözõ terhelési kapacitásuk van (/load). Illusztráció:  
\"a1_2013_10_10_hlb5ekw9ah.png\"
     Szemétszállító
A szemétszállítók Fort Carson területén lévõ kukák tartalmát szállítják el a közeli szeméttelepre (/garbage). Illusztráció:  
\"a1_2013_10_10_n3v5tauhqk.png\"
     Taxi sofõr
A taxi sofõrök gyorsak, biztonságosak és megbízhatóak. Bárhová elszállítanak bennünket némi fizetségért. Ha taxit akarunk hívni, tárcsázzuk a 4444-es számot (/call 4444). Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_e58zkxygw5.png\"
     Autószerelõ
Az autószerelõknél tudjuk megjavíttatni, átfényezni, vontatni, illetve feltankolni jármûvünket. A szerelõk csak részleges tankolást vállalnak, benzinkutakon tudjuk teli tankolni jármûvünket. Hívni az 5555-as számon tudjuk õket. Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_vdd0k5xcrd.png\"
     Ügyvéd
Az ügyvédek börtönbõl tudnak kihozni embereket a lezajlott RP szituációk után (/free). Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_116rrrpi9k.jpg\"
     Fegyverkereskedõ
A fegyverkereskedõk elõször felveszik (/materials get) az alkatrész csomagokat, majd leadják (/materials deliver) egy megadott helyen és átveszik a kész alkatrészeket, amikbõl fegyvereket tudnak készíteni (/sellgun). Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_s55axy0c2f.png\"
     Légiposta
A reptér tulajdonosa fel tud venni egyszeri alkalomra pilótákat és rakodókat. A pilóták elvezetik a gépet sorban a városok közt (SF -> LS -> LV), minden reptérre leszállnak és a rakodók bepakolják a csomagokat a gépbe, ezután vissza repülnek Fort Carsonba és megkapják fizetségüket. Illusztráció:
\"a1_2013_10_10_9ywt6ersfr.jpg\"
További munkák várhatók...
 
Frakciók



A frakciók parancsait a /help-ben zöld színnel találjuk meg.
     Fort Carson Sheriff Department
A rendõrök szolgálnak és éberen õrzik falunkat az esetleges rablásoktól, betörésektõl. Ügyelnek a biztonságos közlekedésre.
     San News
A riporterek híreikkel bombázzák Fort Carson népét. Kvíz játékokat rendeznek, kirándulásokat, versenyeket közvetítenek.
     Fort Carson Government
Az önkormányzaton állítják elõ az esetleges törvényeket, illetve az adót szabályozzák.
     Ingrosso\'s Dealership
Az autókereskedésnél lehet venni és rendelni használt illetve új jármûveket. Az árakat a frakció vezetõjével lehet megbeszélni, alkudni stb.
     Fort Carson Medical Department
A mentõsök és az doktorok ügyelnek Fort Carson népének az orvosi ellátására. Baleset esetén sietve mennek ki a helyszínre és látják el a betegeket.
További frakciók várhatók...
 
Jármûvek


Rendelkezésünkre áll új illetve használt autót vásárolni. Bármennyit lehetséges, ez csak RP-tõl függ. Legális frakcióknak is vannak jármûveik. Ha egy adott leader több jármûvet szeretne igényelni, azt közli az adminokkal, majd azok elbírálják és beépítik a módba.
 
Egyebek



     Éhség
Az életünk felett van egy zöld csík, mely az éhséget mutatja. Ha a csík teljesen eltûnik kifogy, az azt jelenti, hogy sürgõsen élelemhez kell jutnia karakterünknek, különben éhenhal. Illusztráció:  
\"a1_2013_10_11_837gfcnbnv.png\"
     1K1É
Igen, nálunk is be van vezetve az 1 karakter 1 élet szabály, mely azt jelenti, hogyha karakterünk valamiféleképpen balesetet szenved és meghal, 5 percünk van, hogy egy mentõs kiérjen és segítséget nyújtson, ha lejár az 5 perc, karakterünket lezárja a rendszer, mellyel többet már nem tudunk játszani. Bug, cheater vagy nonos találkozása esetén feloldjuk a karaktert.
     Fejlõdés
A szerveren XP pontra van funkcionálva a fejlõdés, ami annyit tesz, hogy van egy X mennyiség (pl: 330) és nekünk túl kell lépnünk ezt a mennyiséget a fejlõdéshez. A játszott órákat is tárolja a szerver, de nincs nagyobb jelentõsége. Illusztráció:
\"a1_2013_10_11_5pybvn3jsa.png\"
 


- Elérhetõségek -
Szerver IP címe: [samp=91.82.84.189:7760]Katt ide![/samp]
Weboldal: Katt ide!
Facebook: Katt ide!
A szerver indulása után 1 hétig béta üzemmódban lesz, az esetleges hibák javítása képpen.
Az addig összeszett holmik nem fognak törlõdni.
 
 

- Szolgáltató -
\"logo.png\"
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 22. - 21:18:59 írta ScreaM »

Nem elérhető divkn

  • 3259
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #1 Dátum: 2013. Október 10. - 23:34:43 »
+1
[mod]Megfelel a leírás[/mod]

Nem elérhető ZyZu.

  • Globális moderátor
  • 8939
  • my turbo diesel forum
  • Discord: ZyZu.
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #2 Dátum: 2013. Október 11. - 00:19:00 »
0
Mikor lesz elérhetõ a szerver? :)

Nem elérhető BVZS

  • 487
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #3 Dátum: 2013. Október 11. - 07:26:48 »
0
Idézetet írta: ZyZu date=1381443540\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"43546\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Mikor lesz elérhetõ a szerver? :)
 
Szeretnénk még ezen a héten kinyitni. Nagy a valószínûsége annak, hogy ma (azaz 2013. 10. 11.) 17-18 órakkor vesszük le a lakatot.

Dupla hozzászólás automatikusan összefûzve. ( 2013. Október 11. - 17:48:03 )


Szerverünk megnyitotta kapuit!

(
2013. 10. 11. 17:47)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Október 11. - 17:48:03 írta TwoClose »

Nem elérhető divkn

  • 3259
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #4 Dátum: 2013. Október 11. - 17:54:00 »
+1
[mod]Kérésre áthelyezve.[/mod]
Sok szerencsét a továbbiakban. ;)

Nem elérhető BVZS

  • 487
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #5 Dátum: 2013. Október 11. - 19:24:15 »
0
Idézetet írta: divkn date=1381506840\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"43546\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Kérésre áthelyezve.
Sok szerencsét a továbbiakban. ;)
 
Köszönjük szépen! :)

Nem elérhető ervin990911

  • 910
  • ervin990911
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #6 Dátum: 2013. Október 11. - 19:38:27 »
+1
a mód nagyon hasonlít a Los Santos Life rpg modjára.. a ház , garázs, raktár rendszer, a ruhabolt, a szintrendszer, meg szinte minden

Nem elérhető Kosy

  • 624
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #7 Dátum: 2013. Október 12. - 11:31:52 »
0
Voltam fent,és ez nem RPG hanem GF.
Másik meg hogy valami térképet vagy valamit lehessen már venni,vagy NPC-ktõl lehessen kérdezni,10 perce kerestem azt a hülye autósiskolát,erre admin válasza az hogy kérdezzem meg playertõl,hát mondom kösz már csak player kellene a szeróra...
Aztán nagynehezen oda találtam,rögtön az elsõ kresz kérdést elrontottam mert honnan a francból tudja egy átlagos ember ezeket? IRL nincs még jogosítványom és teljesen azokat kérdezik,tehát ami a játékban megtörténhet olyant kérdezzetek és ami könnyû,nem mindenkinek van IRL jogosítványa,másik meg mért kell 119percet várni? 2 óráig futkossak minden felé vagy mi?  :mistrust:

Nem elérhető BVZS

  • 487
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #8 Dátum: 2013. Október 12. - 13:04:21 »
0
Idézetet írta: Kosy date=1381570312\" data-ipsquote-contentapp=\"forums\" data-ipsquote-contenttype=\"forums\" data-ipsquote-contentid=\"43546\" data-ipsquote-contentclass=\"forums_Topic
Voltam fent,és ez nem RPG hanem GF.
Másik meg hogy valami térképet vagy valamit lehessen már venni,vagy NPC-ktõl lehessen kérdezni,10 perce kerestem azt a hülye autósiskolát,erre admin válasza az hogy kérdezzem meg playertõl,hát mondom kösz már csak player kellene a szeróra...
Aztán nagynehezen oda találtam,rögtön az elsõ kresz kérdést elrontottam mert honnan a francból tudja egy átlagos ember ezeket? IRL nincs még jogosítványom és teljesen azokat kérdezik,tehát ami a játékban megtörténhet olyant kérdezzetek és ami könnyû,nem mindenkinek van IRL jogosítványa,másik meg mért kell 119percet várni? 2 óráig futkossak minden felé vagy mi?  :mistrust:
 
Lehet, hogy kicsit használnod kellett volna a fejed, felmenni google-ra és kikeresni a választ. De, ha erre nem tudsz válaszolni, akkor nem tudok mit csinálni. Kérdés:
Szükséges-e a közlekedésben az egymáshoz való alkalmazkodás?
 
  • Nem, mert a közlekedésben mindenkinek önállóan kell dönteni.

  • Nem, mert a KRESZ mindenkire egyformán vonatkozik.


  • Igen, mert aki nem képes alkalmazkodni, az baleset okozója vagy szenvedõ alanya lesz.


De, a kedvedért és az ilyen játékosok kedvéért, mint amilyen te is vagy, csinálok egy oktató frakciót, ahol megtanítják ezt a kis alapvetõ vizsgát.  :facepalm:

Nem elérhető Petrik

  • 318
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #9 Dátum: 2013. Október 12. - 14:38:26 »
+1
A mod jó. Vannak kisebb hibák és hiányosságok, de alapjáraton minden okés. Szerintem is inkább GF, de legalább a játékosok tudnak RP-zni.

Nem elérhető Kosy

  • 624
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #10 Dátum: 2013. Október 12. - 14:39:53 »
0
Nem azért,de hol van akkor elõtte a tanagyag?!Olyant kérdezel amit meg se tanítottak. Másrészt nem pont magamra gondoltam mert nálam fiatalabbak is játszanak,és egy 14 éves gyerek honnan tudja majd szerinted ezeket? Másrészt te is szép vagy,nem hogy megfogadnád amit player szerint hülyeség,nem amit te megalkottál az neked úgy jó.Másrészt egy dialogos menûben hogy használjam neked a googlét? Akkor tudom lerakni az asztalra ha elõtte ki escelem a menüt -_-\"
Meg tulajként írhatnál nem ennyire lenézõen és lekezelõen,Fay meg See adminhoz hasonló tipikus ember vagy,holott csak jót akar az ember.

Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #11 Dátum: 2013. Október 13. - 02:37:26 »
+1
Szerintem te kezdtél el ilyen hangnembe beszélni, sõt a szerveren is te bunkóztál(velem legalább is). Egyébként ha akarod hogy valaki meghallgasson akkor szerintem elõször normálisan kezdj vele beszélni..

Nem elérhető Kosy

  • 624
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #12 Dátum: 2013. Október 13. - 07:37:48 »
0
Nem fogom kinyalni senkinek sem a tudjuk miét,de viszont megfogadták a tanácsom mert azt hiszem kivették ezt a 2 órás várakozást meg mindent.

Nem elérhető BVZS

  • 487
    • Profil megtekintése
Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #13 Dátum: 2013. Október 13. - 08:11:30 »
0
Bocsánatot kérek tõled Kosy. Én húztam fel magam feleslegesen. Megfogadtuk a tanácsod és kivettük a várakozási idõt. Ma átalakítom, és a kérdések is alavetõbbek lesznek. Bocs mégegyszer!  :confused:

Fantasy Role Play Gaming 2013 @ sunwell.hu
« Válasz #14 Dátum: 2013. Október 13. - 08:59:03 »
0
Nem kell kinyalni, ezt senki nem mondta. Igaz van mit változtatni a scripten de azt normálisan is ellehet mondani.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal