Szerző Téma: Pawno tutorial videók magyarul HD minõségben - Bmrk  (Megtekintve 2337 alkalommal)

Nem elérhető TSB

  • 306
    • Profil megtekintése
Pawno tutorial videók magyarul HD minõségben - Bmrk
« Dátum: 2013. Július 26. - 17:27:02 »
0
Sziasztok!
Sokat gondolkoztam, hogy mivel már nem nagyon SAMP-zek, de még valamennyire értek a pawnohoz, mit kezdhetnék ezzel...És arra jutottam, hogy megcéloznám a \"kezdõ vagyok, segítsetek\" csoportot, akik egyáltalán nem értenek a SAMP dolgaihoz, szerver készítéséhez, pawno-hoz, és egy (bevallom, nem túl jó, hisz én se vagyok teljesen profi, de próbálom jól csinálni) videó sorozatot kezdtem el készítgetni a csatornámon nekik, amivel valamennyire azért hozzájárulnék ahhoz, hogy beletanulgassanak az ALAPOK ALAPJAIBA (szóval nagyon a kezdõ részbe)...
Hisz azért valljuk be, kezdõ létére az ember, nem biztos hogy neki fog állni több oldalakat végigolvasni, hanem inkább megnéz 1-2 videót, és ha az alapján kezdi megértegetni, akkor talán belekezd komolyabban is, és elkezdi olvasni a sokatok által írt hosszú, értelmes, és jól leíró tutorialokat olvasni.
(megjegyzés: gondolom lesz egy kis kötekedés, de próbálom majd állni a sarat, mondjátok hogy miben javulhatnék, vagy valami kritikát..:D)
Elsõ videóm témája: SAMP szerver elindítása, server.cfg beállítása, és alap dolgok megismerése a PAWNO-n belül
http://www.youtube.com/watch?v=J3W4C4sZDWU&feature=youtu.be
EDIT: 2. videómban egy alap kis random üzenet küldõs FS megírását mutatom majd be, de jöhetnek témák, hogy mikrõl csináljak.
Második videóm:
http://www.youtube.com/watch?v=p2aa6JzkW_4&feature=youtu.be
« Utoljára szerkesztve: 2013. Július 28. - 22:07:35 írta Bmrk »

Pawno tutorial videók magyarul HD minõségben - Bmrk
« Válasz #1 Dátum: 2013. Július 26. - 21:42:31 »
0
\"Filtscript = pluginok? ???\"
Ez nagyon finoman megfogalmazva nem így van.
Includeok \"kibõvítik a lehetõséget ami, hogy a pawno mit csináljon\"
Khmm nagyon nem így fogalmaznám meg a dolgot.
Inkább valahogy így:A kettõskereszt után szóló rész az elõfordítónak szóló utasítás, hogy keresse meg a két <> közötti fájlt, és szúrja be annak teljes tartalmát.
Ezt szókás úgy hívni, hogy \"include\", esetünkben ez fájl tartalmazza az összes alap samp függvényt, vagy valamilyen kódrészlétett, nagyon nyersen megfogalmazva.
Utána mondod, hogy error na\", ha kivennéd ezt a fájlt, ha ezt mondod, akkor azt is tedd hozzá, hogy minden Pawn szkript elején kell lennie legalább ilyen \"include\" fájl-nak(ez talán nem teljesen igaz, de általánosságban így van).SAMP-ban <a_samp> includot az alap függvénykönyvtárnak is szokás nevezni.
\"return 1; zárás minden végén szükséges?\" Ez azért nem teljesen igaz, pl:: stock-nál nem, vagy az adott helyzettõl függ.
Tele van még sok ilyen hibával amit nem sorolnák fel. Én is nagyon kezdõ samp szkripter vagyok, értékelem, hogy segíteni próbálsz, legközelebb figyelj ezekre a következõ videóban.
Ez igaz a többi videóra is, most nem rólad van szó.
« Utoljára szerkesztve: 2013. Július 26. - 21:45:25 írta bbTamas »

Nem elérhető TSB

  • 306
    • Profil megtekintése
Pawno tutorial videók magyarul HD minõségben - Bmrk
« Válasz #2 Dátum: 2013. Július 26. - 22:08:04 »
0
Kössz a visszajelzést, mondtam hogy nagyon alap dolgok vannak, és hogy még fejlõdnöm is kell, megjegyzem amiket mondtál, de ha ezt egy kezdõ (teljesen kezdõ) megnézi, szerintem ha így mondom, amiket mondtam (filterscript, include ), szerintem meg fogja könnyebben érteni, mint ha pontos definíciót írnék róla.
Ja és a return-os résznél a hangsúlyt szerintem félreértelmezted, mert nem azt mondtam, hogy minden végén szükséges, hanem úgy értettem, hogy mindennek az egésznek a végére kell (szóval amit csináltam, arra utalva, annak a végére kell).
És mégegyszer kössz a visszajelzést. :)
EDIT: ja és erre: Inkább valahogy így:A kettõskereszt után szóló rész az elõfordítónak szóló utasítás, hogy keresse meg a két <> közötti fájlt, és szúrja be annak teljes tartalmát. ezt mondanám még:
-Igen, én is így értettem, csak fúrcsán fogalmaztam meg. Kibõvíti a \"cselekvõképességünket\" az include fájl tartalmával. ;)
« Utoljára szerkesztve: 2013. Július 26. - 22:11:24 írta Bmrk »

Pawno tutorial videók magyarul HD minõségben - Bmrk
« Válasz #3 Dátum: 2013. Augusztus 12. - 18:05:45 »
0
Jólett nekem segített várom a többit ;)

Pawno tutorial videók magyarul HD minõségben - Bmrk
« Válasz #4 Dátum: 2013. Augusztus 20. - 09:20:30 »
0
Szia Mikor jön a következõ?

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal