Szerző Téma: Szeretnénk kissé változtatni SA:MP-unk kinézetén, avagy sampgui Editelés  (Megtekintve 3060 alkalommal)

Nem elérhető SnooP

  • 1798
  • SnooP
    • Profil megtekintése
Helló, erre nem rég bukkantam rá én is, és úgy gondoltam megosztom veletek, nagyon egyszerû megcsinálni és szerintem egész jó kis dolog, na vágjunk is bele.  :) Annyit leszögezek, hogy ehhez precizitás kell, nem lehet össze vissza rakni mindent, formát a formára, különben az egészbõl nem lesz semmi!
Ismertetõ
Szóval van a sampgui-unk ami a SA:MP-ban lévõ Playerlistát, Chatünket és más egyébb dolgunk kinézetéért felel. Ezt nem feltétlen az általános kinézeten kell hagyni, ha fel szeretnénk dobbni kissé a SA:MP-unkat, saját izlésünk szerint módosíthattjuk azt és ezzel új kinézetet addva a MultiPlayerünknek, nos és megmutatom, hogyan is kell ezt áteditelni.
1.Elõször is, keressünk egy nekünk tesztõleges képet, töltsük le vagy keressük ki.Az én képem ez lesz ez lesz: \"width=500http://kepfeltoltes.hu/120907/abstract_0009_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
2.Ha megvagyunk vele nyissuk meg a Paint nevü alkalmazásunkba.
3.Ha meg van nyitva a mintaképünk nyissuk meg a sampgui-t is. ( Sampgui.png elérési helye: GTA San Andreas-otok mappája nálam ez pl: C/Program Files/Rockstar Games/GTA San Andreas/sampgui.png de nálatok biztos más helyen van )
4.Keressük ki azt az opciót, hogy \'Méretezés\' , majd állítsuk be a mintaképünknél a hosszúságnak 38-at a magasságnak 35-öt, de ez képfüggõ mi kell kitapasztaljuk, hogy kb mennyi a jó.
5.Ha megvan a kb magasság és szélesség, akkor válasszuk ki azt, hogy \'Körülvágás\' és \'Téglalap alakú körülvágás\', ha megvan ez pontosan vágjuk ki a képet amit szeretnénk betenni
6. Ha kivágtuk akkor kattintsuk a bal felsõ sarokba arra, hogy \'Másolás\'
7.Ha rákattintottunk a másolás opcióra akkor a már megnyitott sampgui-ra kattintsunk és szintén a bal felsõ sarokba megtalálható a \'Beillesztés\' opció, kattintsuk arra, rá, hogy beilleszük a képünket a sampgui-unkba
8. Ha be van illesztve igazítsuk arra a helyre ahova szeretnénk ezt úgy tudjuk megtenni ( ha még mindig körülvágásban van a megnyitásához tartozó dolgokat elhagyhatjuk! ), hogy szintén rákattintunk a \'Körülvágásra\' ---> \'Téglalap alakú körülvágás\' ---> Beillesszük a képet ahhova szeretnénk és befér ---> Ha megvan a téglalap alakú körülvágásnál a kis körülötte megjelenõ \'rácsnál\' lehet állítani a magasságot, ha az aljánál pont középen húzzuk föl vagy esetleg le, és a szélét, ha az eggyik sarkánál húzzuk, ezzel precízen be tudjuk állítani a képet.
9. Ha megvagyunk azokkal a díszitésekkel amiket szeretnénk akkor menjünk fel a bal felsõ sarokra, \'Paint\' ---> \'Save As\' ---> \'PNG Picture\' és mentsük el sampguinkat.
10. Ha ezekkel megvagyunk, menjünk fel egy szerverre és nézzük meg a mûvünket  :D
Megjegyzéseim
1.Nem feltétlen Paintel kell megcsinálni lehet amivel kedvetek van és jobban tudtok bánni, csupán azért csináltam ezzel, mivel mindenkinél megtalálható, és számomra egyszerû a kezelése.
2.Ha valaki nem boldogulna, egy kis turtorial videó hozzá ahonnan én is néztem: 

3. Kész mintákat találtok akkor, ha a googlen beírjátok azt, hogy sampgui.png és Képekre rámentek.
4.Van ahol a paint menüit magyarúl írtam, van ahol angolul, ez azért van, mert a Paintem angol és pár dolgot átfordítottam onnan magyarra.
5. Az enyém kész lett kb 10 perc alatt csináltam meg, ez lett belõle, nem nagy szám: \"width=500http://kepfeltoltes.hu/120907/sampguiminta_www.kepfeltoltes.hu_.jpg[/img]
6.Mivel a gépemet épp cserélik ezért nem tudom a játékba bemutatni, mivel ez a régi gépem nem viszi (16 bit-es játék kifagy legsz*rabb grafikán  :D ), de biztos megy!
Bármi kérdésetek akad ezzel kapcsolatban, hozzászólásban válaszolok, remélem tetszik és segíthettem.  ;)

Szeretnénk kissé változtatni SA:MP-unk kinézetén, avagy sampgui Editelés
« Válasz #1 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 13:55:36 »
0
ezt eddig is tudtam de szép leírás!

Nem elérhető SnooP

  • 1798
  • SnooP
    • Profil megtekintése
Szeretnénk kissé változtatni SA:MP-unk kinézetén, avagy sampgui Editelés
« Válasz #2 Dátum: 2012. Szeptember 07. - 14:00:20 »
0
Köszönöm  ;) Am gondoltam, hogy nem újdonság, de még hivatalos fórumon se láttam vele leírást, így gondoltam megteszem itt, legyen ez az elsõ ezzel.  :)

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal