Szerző Téma: Legfõbb problémák(Common Problems)  (Megtekintve 2805 alkalommal)

Nem elérhető SnicK

  • 7521
    • Profil megtekintése
Legfõbb problémák(Common Problems)
« Dátum: 2012. Július 07. - 10:05:49 »
0
Kliens


Olyan hibát kaptam hogy \"A San Andreas nem található\"
A San Andreas Multiplayer nem egy önálló program! Ez többjátékos funkciókat ad hozzá a San Andreashoz, ezért szükséged van a feltelepített játékra - és a verziójának EU/US v1.0-nak kell lenni, más verziók mint v2.0 vagy Steam és Direct2Drive verziók nem fognak mûködni. Kattints ide hogy letölts egy patchet, a GTA:SA verziód leminõsítéséhez 1.0-ra.
Nem látok szervereket a SA-MP böngészõben
Elõször, bizonyosodj meg arról hogy követted a tennivalókat az útmutatóban. Ha követted amit ez mond, és még mindig nem látsz szervereket, engedélyezned kell a SA-MP hozzáférését a tûzfaladhoz. Sajnos, a nagy számú elérhetõ tûzfal program miatt, mi nem tudunk mindegyikhez támogatást biztosítani - azt ajánljuk hogy nézz körül a gyártók weblapján vagy próbáld meg a Google keresõt. És légy biztos abban hogy az utolsó kiadott SA-MP verziót használod!
Alapjáték opciók a SA-MP-ban
NEM KELLENE LÁTNOD AZ ALAPJÁTÉK OPCIÓKAT (ÚJ JÁTÉK, BETÖLTÉS, STB) - A SA-MP MAGÁTÓL TÖLTI BE EZEKET, ÉS NEM NYÚJTJA EZEKET AZ OPCIÓKAT. HA \"ÚJ JÁTÉK\"-NÁL AZ ALAPJÁTÉK BETÖLTÖTT, NEM A SA-MP-AL JÁTSZOL.
Az alapjáték betölthet két ok miatt - a SA-MP-ot rossz mappába telepítetted, vagy a San Andreas rossz verziója van a gépeden. Ha rossz verzió van fent, ezt könnyû megoldani. Kattints ide hogy letöltsd a visszaminõsítõ patchet.
Néha az alapjáték menü mutatva lesz, de a SA-MP fog ténylegesen betölteni. Hogy javítsd ezt, szimplán kattintsd a menüben valamelyik opcióra majd nyomd meg az ESC billentyût ameddig ki nem jutsz belõle, ezután a SA-MP be fog tölteni.
Olyan hibát kaptam hogy \"Elfogadhatatlan felhasználónév\" amikor csatlakoztam a  szerverhez
Bizonyosodj meg arról hogy nem használsz nem engedélyezett karaktereket a nevedben (engedélyezettek: 0-9, a-z, [], (), $, @, . és =) és a neved nem lehet hosszabb húsz karakternél. A hibát az is okozhatja amikor van egy játékos a szerveren ugyanazzal a névvel mint te (ami akkor is megtörténhet ha újra csatlakoztál a szerverre nagyon hamar, például idõtúllépés vagy hiba miatt).
A képernyõ megállt a \"Csatlakozás a ip:port...\"-nál
A szerver lehet hogy ki van kapcsolva, vagy csak nem tudsz csatlakozni a szerverekhez, kapcsold ki a tûzfaladat, és nézd meg hogy ez mûködik e. Ha mûködik akkor át kell állítanod a tûzfaladat megfelelõen - menj a weboldalára és nézd meg hogyan. A hiba lehet még az is hogy a SA-MP egy régi verzióját használod, töltsd le a legújabbat a SA-MP hivatalos oldaláról.
Egy átalakított GTA San Andreasom van, és a SA-MP nem tölt be
Ha nem tölt be, távolítsd el a módokat.
Amikor elindítom a a GTA-t a SA-MP-al nem indul el
Töröld a gta_sa.set fájlt a felhasználói mappádból, és bizonyosodj meg arról, hogy nincsenek csalások/módok a gépeden.
A játék kifagy amikor egy jármû felrobban
Ha két monitorod van, itt van rá módszer hogy megold:
1. Kapcsold ki a 2dr monitorod mikor a SA-MP-al játszol. (Talán nem túl okos, ha szereted bekapcsolva hagyni.)
2. Állítsd át a grafikád alacsonyabbra. (Menü > Opciók > Megjelenítés > Haladó) (Valaki majd leírhatná a magyar menüt, mert biztos nem így van...)
3. Nevezd át a GTA San Andreas mappád (például \"GTA San Andreas2\"-re) (Ez gyakran mûködik, viszont ez néha megint elromlik, és újra át kell nevezned valami másra.
Szerver


A szerver azonnal kifagy amikor elindul
A legfõbb ok egy hiba a server.cfg fájlodban vagy a játékmódodból hiányzik valami. Ellenõrizd a server_log.txt fájlt és az ok meg lesz határozva az alján. Ha nem, nézd meg a crashinfo.txt fájlt.
A szerver nem mûködik - tûzfal kikapcsolva
Át kell állítanod a portod, hogy engedélyezd a játékosoknak a csatlakozást a szerverre. Át tudod állítani a portod a \"PF Port Checker\"-t használva. Töltsd le ezt innen: www.portforward.com Ha a port nincs átállítva ez azt jelenti hogy neked kell kinyitnod a routeredben. Megnézheted a router listát itt: http://portforward.com/english/routers/port_forwarding/routerindex.htm
 
Ez az összes információ arról hogyan kell átállítani a portokat.
\"A csomag módosítva lett\"
A hiba általában így jelenik meg:
[hh:mm:ss] Packet was modified, sent by id: <id>, ip: <ip>:<port>
Ez történik amikor egy játékos kifagy vagy internet problémái vannak.
A játékosok állandóan \"Elfogadhatatlan felhasználónév\" hibát kapnak, de a nevük érvényes
Ha biztos vagy benne hogy megfelelõ felhasználónevet használsz és a szerver Windowson fut próbáld meg megváltoztatni a kompatibilitási opcióit a samp-server.exe -nek Windows 98-ra és ez a gond megoldódik egy szerver újraindítás után.
Windows szerverek sokáig tartó futásánál is elõfordulhat ez a hiba. Ez a szerver 50. futási napjánál lett észrevéve. Hogy megold, egy újraindítás szükséges.
Pawno


Nem lehet átfordítani Windows Vistán/7-en
Indítsd a pawno.exe programot adminisztrátorként.
« Utoljára szerkesztve: 2012. Július 07. - 11:04:56 írta SnicK »

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2024, SimplePortal