Szerző Téma: B kategóriás jogosítvány  (Megtekintve 680 alkalommal)

Nem elérhető Burai

 • 0
 • Wannabe Don
  • Profil megtekintése
B kategóriás jogosítvány
« Dátum: 2020. December 18. - 11:46:09 »
0
Sziasztok!
A tegnapi nap folyamán volt az első vezetésem egy bevásárló áruház parkolójában, viszont az oktató látta bennem a tudást és a potenciált ezért első alkalommal már forgalomban vezettem hazáig, kisebb - nagyobb sikerrel de ott is főleg a váltások játszottak közre. Ez egy 1,4-es Kia Ceed, 98-as évjáratú autó, és az oktatóm mondta hogy többnyire fordulatszám illetve sebesség változás hatására kell 1-el nagyobba, vagy avagy kisebbe kapcsolni a járművet. Esetleg egy tapasztalt vezető tudna abban segíteni, hogy mekkora sebességeknél kell kapcsolni a fokozatokat? Remélem érthetően fogalmaztam meg, ha esetleg tudna segíteni valaki azt megköszönném.

Nem elérhető Ben

 • 1754
 • Ben apó
  • Profil megtekintése
Re:B kategóriás jogosítvány
« Válasz #1 Dátum: 2020. December 18. - 12:57:59 »
+1
Hallod az autó hangján, mikor elérsz ahhoz a fordulatszámhoz, ahol már a sebesség nem növekszik olyannyira, mint addig (bár ez lehet csak 5000nél tűnik majd fel neked), olyankor váltasz következő fokozatba, majd újra figyeled ezt. Ilyen autót 2000 fordulatszámnál hamarabb ne válts, szerintem ha 2000 környékén váltasz az úgy megfelelő, de ne a számot figyeld, idővel majd ráérzel, hallani fogod.

Nem elérhető Rob_Yocash

 • 1
 • Főnök volnék
 • Discord: Felhasználó#Diszkrim
  • Profil megtekintése
Re:B kategóriás jogosítvány
« Válasz #2 Dátum: 2020. December 18. - 20:07:58 »
0
Erre rá kell érezni és rá is fogsz mire odakerülsz, hogy vizsgázni kell. Hallod majd a kocsi hangján.

Re:B kategóriás jogosítvány
« Válasz #3 Dátum: 2020. December 20. - 00:07:46 »
0
Hi. A kérdésedet önmagában hülyeségnek tartom, már mint nem a témát, hanem annak megfogalmazását. Mint minden ember, így a járművek sem egyformák. Ezt a vezetések során kell ki tapasztalnod hogy melyik sebesség tartományban célszerű melyik fokozatot működtetni. Hasonló helyzetben voltam szintén amikor az első pár vezetési órámat csináltam, én is mindig néztem a sebességet és a fordulatszámot csak egy baj volt ezzel, hogy amerre néztem, arra ment a jármű is és szögezzük le, hogy nem a legbiztonságosabb megoldása ennek. Kérd meg az oktatódat hogy egy forgalomtól elzárt területen, vagy pedig amint Te is említetted egy parkolóban adjon 20-25 percet hogy kitapasztald amikor felpörög a fordulatszám és váltani kell egy fokozatot, vagy pedig amikor lassítod a járművet és elkezd nyöszörögni akkor pedig egyet le. Bár ahogyan írták előttem is, mire a forgalmi vizsgádhoz fogsz kerülni biztosan érezni fogod hogy mikor mit kell csinálni, fel a fejjel.

 

SimplePortal 2.3.7 © 2008-2022, SimplePortal