GTA Közösség - A magyar GTA fórum

San Andreas Multiplayer (SA-MP) => SA-MP: Szerverfejlesztés => Segítségkérés => A témát indította: Szabi9 - 2015. november 10. - 06:09:02

Cím: Host error!
Írta: Szabi9 - 2015. november 10. - 06:09:02
Sziaisztok.Miert floodolja ezt a hibat a host :
[2015/11/10 06:01:22] [debug] #2 0019bffc in public SyncUp () from SGRPG.amx
[2015/11/10 06:01:22] [debug] #1 0019c288 in ?? () from SGRPG.amx
[2015/11/10 06:01:22] [debug] #0 00441c40 in ?? () from SGRPG.amx
[2015/11/10 06:01:22] [debug] AMX backtrace:
[2015/11/10 06:01:22] [debug] Accessing element at index 2976 past array upper bound 7
[2015/11/10 06:01:22] [debug] Run time error 4: \"Array index out of bounds\"
[2015/11/10 06:00:21] [debug] #2 0019bffc in public SyncUp () from SGRPG.amx
[2015/11/10 06:00:21] [debug] #1 0019c288 in ?? () from SGRPG.amx
[2015/11/10 06:00:21] [debug] #0 00441c40 in ?? () from SGRPG.amx
[2015/11/10 06:00:21] [debug] AMX backtrace:
[2015/11/10 06:00:21] [debug] Accessing element at index 2902 past array upper bound 7
[2015/11/10 06:00:21] [debug] Run time error 4: \"Array index out of bounds\"
Cím: Host error!
Írta: Kovacs_Richard - 2015. november 10. - 11:21:23
Run time error 4: \"Array index out of bounds\"[/quote]
van egy tömböd, mondjuk 5 cellával: 0-4-ig indexelve ugye, de te mondjuk az 5. vagy a 73. cellára hivatkoznál ami ugye nem létezik!
 
new tomb[5]; // 0-4
if(tomb[5] == ertek)
if(tomb[73] == ertek)

 
de lehet te nem számmal hivatkozol hanem egy változóval...
 
new tomb[5]; // 0-4
new cella = 5;
if(tomb[cella] == ertek)
cella = 73;
if(tomb[cella] == ertek)

 
vagy esetleg még ciklusnál lehet rosszul írtad a feltételt
 
new tomb[MAX_PLAYERS];
for(new i; i <= MAX_PLAYERS; i++)
{
    if(tomb == ertek)
    ...
}